Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 35 ευρώ «φιλοδώρημα» το ΕΚΑΣ για τους συνταξιούχους

35 ευρώ «φιλοδώρημα» το ΕΚΑΣ για τους συνταξιούχους

0

Πάει …πάει το ΕΚΑΣ. «Χριστουγεννιάτικος «μποναμάς από την κυβέρνηση

  Σ. Τσιακίρογλου, πρόεδρος συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ξάνθης: «Αυτόματα οι συντάξεις των 800 ευρώ γίνονται συντάξεις των 500 ευρώ. Κατάφορη αδικία που οδηγεί σε φτωχοποίηση»

 Στα 35 ευρώ «ψαλίδισε» η κυβέρνηση το ΕΚΑΣ και από επίδομα βοήθειας για τους χαμηλοσυνταξιούχους το κατάντησε …φιλοδώρημα! Πρόκειται για τον  χριστουγεννιάτικο … «μποναμά» που επεφύλαξε και στους συνταξιούχους αφού πρώτα μοίρασε το Κοινωνικό μέρισμα και το επίδομα ανεργίας …έκοψε το ΕΚΑΣ για να ισοσταθμίσει τα έξοδα με τα …έσοδα. Έτσι με βάση τα νέα δεδομένα για το 2018 το ΕΚΑΣ περιορίζεται πλέον στα 35 ευρώ με συνολικά ποσά εισοδήματος από συντάξεις (κύριες και επικουρικές) μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα ή βοηθήματα και μέχρι του ποσού των 7.720 ευρώ.

Σ. Τσιακίρογλου, πρόεδρος συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ξάνθης: «Κατάφορη αδικία που οδηγεί σε φτωχοποίηση»

tsiakiroglou 3Για «κατάφορη αδικία που οδηγεί σε φτωχοποίηση τους χαμηλοσυνταξιούχους του ΟΑΕΕ κάνει λόγο ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ξάνθης και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας συνταξιούχων κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου. Όπως ανέφερε το 70% των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ λαμβάνουν σύνταξη κάτω των 600 ευρώ και προ του 2017 όταν  το ΕΚΑΣ ήταν στα 250 ευρώ είχαν μια αξιοπρεπή σύνταξη. Στην συνέχεια το 2017 μειώθηκε στα 125 και τώρα στα 35 ευρώ: «Αυτόματα οι συντάξεις των 800 ευρώ γίνονται συντάξεις των 500 ευρώ. Ο κ. Τσίπρας με την μερισματική του πολιτική αφαιρεί εισόδημα από συνταξιούχους που δούλεψαν χρόνια πληρώνοντας τις εισφορές τους, οδηγώντας τους σε φτωχοποίηση ενώ την ίδια στιγμή τα δίνει μέρισμα σε άλλες τάξεις  και ομάδες που τους έμαθαν να επιβιώνουν με τα επιδόματα. Πρόκειται για κατάφορη αδικία και κλοπή των συντάξεων».

 Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou
@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …