Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 170 εκ. «τόνγκα» σε Δημόσιο και ταμεία από τους μεγαλοοφειλέτες της Ξάνθης

170 εκ. «τόνγκα» σε Δημόσιο και ταμεία από τους μεγαλοοφειλέτες της Ξάνθης

0
xrei

83 νομικά πρόσωπα με έδρα την Ξάνθη συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των επιχειρήσεων με χρέη άνω των 150.000 € της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

 «Παλιοί γνώριμοι», όπως η ΣΕΒΑΘ, η ΣΕΠΕΚ και η ΕΑΠΑΞ στην κορυφή της λίστας των μεγαλοοφειλετών

83 ΑΦΜ νομικών προσώπων της Ξάνθης συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των μεγαλοοφειλετών σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, που δημοσιοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Η μακρά λίστα περιλαμβάνει ονόματα 8.909 φυσικών προσώπων και 14.083 νομικών προσώπων, οφειλετών του Δημοσίου ή/και των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης με βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω των 150.000 ευρώ.

Πρόκειται για οφειλές, η καταβολή των οποίων καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για 2.700 παραπάνω φυσικά πρόσωπα από την τελευταία φορά ενώ όσον αφορά τις επιχειρήσεις αυτές είναι 4.500 περισσότερες.

83 νομικά πρόσωπα με έδρα την Ξάνθη

Στην περίπτωση της Ξάνθης φιγουράρουν «γνωστά ονόματα» επιχειρήσεων που έκλεισαν αφήνοντας πίσω τους εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χρεών, οι οποίες σήμερα βέβαια στην πλειονότητά τους έχουν κλείσει και η πιθανότητα καταβολής έστω και ελάχιστου μέρους των οφειλών είναι απίθανη.

Οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις είναι οι ίδιες με την προηγούμενη φορά της δημοσιοποίησης των σχετικών στοιχείων. Έτσι, φυσικά δεν μπορούν να λείπουν η ΣΕΒΑΘ, η ΣΕΠΕΚ, η Χαρτοποία Ξάνθης, η Venus, αλλά και άλλοι επιχειρηματίες που βλέποντας τη συσσώρευση των χρεών έφυγαν για… «πιο θερμά κλίματα».

Συνολικά, οι οφειλές των νομικών προσώπων της Ξάνθης προς το Δημόσιο ανέρχονται σε 145.648.945,48 ευρώ και προς τον ΕΦΚΑ 23.757.895,25 ευρώ.

Δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι εντάχθηκαν σε ρύθμιση

Υπενθυμίζεται ότι στον ιστότοπο της A.A.Δ.Ε. βρίσκονται τα ονόματα εκείνων των οφειλετών, που είχαν ειδοποιηθεί με e-mail για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν ενώ εξαιρούνται οι περιπτώσεις, για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των ληξιπρόθεσμων χρεών του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν έχει χορηγηθεί αναστολή καταβολής των οφειλών του.

Επίσης, τέλος, ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξαιρούνται οι οφειλέτες -φυσικά πρόσωπα, των οποίων η οριστικοποίηση της οφειλής δεν έχει τελεσιδικήσει μέχρι σήμερα.

Οι επιχειρήσεις της Ξάνθης που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των μεγαλοοφειλετών

pinakas

 

 

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο

Πού καταγράφηκαν μειώσεις και αυξήσεις Με ρυθμό 0,28% «έτρεξε» ο πληθωρισμός στα προϊόντα …