Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Β’ γύρος εκλογών για τους δικηγόρους της Ξάνθης

Β’ γύρος εκλογών για τους δικηγόρους της Ξάνθης

0

Ν. Μαλάκης – Δ.Χατζηφωτιάδου οι υποψήφιοι για την προεδρία του συλλόγου. Εκλέχτηκε το 7μελές Δ.Σ. Σχεδόν καθολική η συμμετοχή στις κάλπες

 

Δ. Χατζηφωτιάδου: «Στήριξη στους νέους, προστασία του επαγγέλματος»

Ν. Μαλάκης: «Ένα αισιόδοξο όραμα» και οι 9 δεσμεύσεις του

 

Με συμμετοχή που άγγιξε τα όρια της …καθολικής προσήλθαν οι δικηγόροι της Ξάνθης στις κάλπες την Κυριακή 26 Νοεμβρίου προκειμένου να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο και τα μέλη του νέου Διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης.

 

Μαλάκης – Χατζηφωτιάδου ξανά την Κυριακή

Και μπορεί το δεύτερο ζητούμενο να επιτεύχθηκε όσο για το πρώτο θα χρειαστούν επαναληπτικές εκλογές την προσεχή Κυριακή 4 Δεκεμβρίου καθώς κανείς από τους τρεις υποψήφιους δεν συγκέντρωσε το 50+1 για να εκλεγεί πρόεδρος από την πρώτη Κυριακή όπως συνέβη σε αρκετούς συλλόγους της χώρας.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της κάλπης των δικηγόρων

Εγγεγραμμένοι 222 Ψήφισαν 194 Λευκά 9 Έγκυρα 185

ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

1οςΜαλάκης Κωνσταντίνος : 77 ψήφοι

2η  Χατζηφωτιάδου Δέσποινα: 61 ψήφοι

3η Ιωαννίδου Πηνελόπη: 46 ψήφοι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. εκλέχθηκαν:

1)ΔΕΡΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 122

2)ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: 107

3) ΚΑΡΑΣΕΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: 102

4) ΕΞΑΡΧΟΥ ΕΛΕΝΗ: 93

5) ΣΠΥΡΙΔΟΥ ΑΝΝΑ: 92

6) ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗ: 83

7) ΔΑΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: 79

Αναπληρωματικοί:

8) ΑΧΜΕΤ ΚΕΧΑΓΙΑ ΙΧΣΑΝ: 72

9) ΑΛΗΟΓΛΟΥ ΑΤΑΛΑΪ: 61

10) ΚΙΟΥΤΣΟΥΚ ΧΑΣΑΝΟΓΛΟΥ ΕΡΚΑΝ: 53

11) ΑΔΕΜ ΧΑΣΑΝ: 44

Δ. Χατζηφωτιάδου: «Στήριξη στους νέους προστασία του επαγγέλματος»

Την προστασία και την στήριξη των νέων δικηγόρων προτάσσει η υποψήφια κα Δέσποινα Χατζηστεφάνου. Όπως ανέφερε σε δήλωσή της στο «Ε»: «Τα επόμενα 4 χρόνια θα είναι πιο δύσκολα για τον κλάδο μας. Το επάγγελμα μας έχει συρρικνωθεί πολύ από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που έχει δεχτεί. Παλιοί δικηγόροι επιλέγουν να αποχωρήσουν με εθελούσια ενώ οι νέοι αποχωρούν επειδή δεν μπορεί να αντέξουν τις ασφαλιστικές εισφορές και τις επιπτώσεις της κρίσης. Ένα μέρος απ’ αυτών των συναδέλφων έχουν κάνει αναστολή λειτουργίας επαγγέλματος και στρέφονται σε άλλα επαγγέλματα και μπορεί να μην επιστρέψουν ποτέ. Προτεραιότητα μου αν εκλεγώ, η προσπάθεια και η επίμονη διεκδίκηση, ώστε να ληφθούν θεσμικά μέτρα για την διεύρυνση της επαγγελματικής ύλης, επέκταση και αναμόρφωση της νομικής βοήθειας, σε όλα τα δικαστήρια και στα πλημμελήματα, με υποχρεωτικό διορισμό στα πλημμελειοδικεία, συναδέλφων. Συστηματοποιημένη δράση, για την άμεση καταβολή των αμοιβών των δικηγόρων, για την παροχή νομικής βοήθειας. Για να εξασφαλίσουμε τις αμοιβές μας και σε εξωδικαστικές ενέργειες και εργασίες π.χ έρευνα Υποθηκοφυλακείου, διερευνητικές επισκέψεις σε οργανισμούς, λήψη πιστοποιητικών, χορήγηση αντιγράφων κ.λπ. θα κινηθώ προς την θέσπιση παράβολων, ούτως ώστε να επικοινωνήσουμε στους εντολείς μας, ότι όλες οι ενέργειες των δικηγόρων, αμείβονται υποχρεωτικά. Επίσης, ο Δικηγορικός Σύλλογος πρέπει να είναι σύγχρονος, στιβαρός, με κύρος στην κοινωνία, αρωγός των δικηγόρων και προστάτης της αξιοπρεπείας τους. Να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες άσκησης της δικηγορίας, με δικηγόρους, που σέβονται απόλυτα τη δουλειά τους, που τηρούν απαρέγκλιτα την δεοντολογία, που έχουν τον σεβασμό της κοινωνίας και που αμείβονται για αυτό». Να σημειώσουμε πως η κα Χατζηφωτιάδου είναι δικηγόρος 20 χρόνια, ασκώντας ελεύθερη, μάχιμη δικηγορία και έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου και ταμίας του σωματείου των δικηγόρων ΛΕΑΔΞ τις δύο τελευταίες θητείες.

Ν. Μαλάκης: «Ένα αισιόδοξο όραμα» και οι 9 δεσμεύσεις του

Σε επιστολή του, ο υποψήφιος πρόεδρος κ. Ντίνος Μαλάκης παρουσιάζει το όραμά του και καταθέτει μια σειρά από προτάσεις για τους νέους δικηγόρους: « Απαιτώ, μέριμνα για ένα καλύτερο αύριο για τους νέους του συλλόγου μας, ένα αύριο το οποίο θα επιδιώκει την πλήρη ενσωμάτωση τους στην έννοιες και τις ανάγκες του λειτουργήματος της δικηγορίας και όχι τη μετατροπή τους σε απλούς διεκπεραιωτές υποχρεώσεων και είμαι αποφασισμένος να το επιτύχω. Ο νέος δικηγόρος θα πρέπει να έχει ένα ισχυρό στήριγμα στο δύσκολο ξεκίνημα της δικηγορίας, αλλά και μια δίοδο που θα του δίνει λύσεις, όταν μοιράζεται την αγωνία, τις ανησυχίες και τις φοβίες του για το δύσκολο επαγγελματικό του αύριο, μια δίοδο δημιουργημένη από ανθρώπους οι οποίοι έχουμε την εμπειρία να τον υποστηρίξουμε σ’ αυτό το δύσκολο επαγγελματικό του ταξίδι. Είμαι αποφασισμένος, να δημιουργήσω τις συνθήκες ώστε ο Σύλλογος να επιβλέπει την εξέλιξη του νέου δικηγόρου, να ενδιαφέρεται γι’ αυτήν και τέλος να τον κάνει ενεργό μέλος του συνόλου του, όπως γινόταν και παλαιότερα». Ο κ. Μαλάκης δεσμεύεται πως αν εκλεγεί θα προσπαθήσει να επιτύχει τα εξής:

1)Επιδότηση νέων δικηγόρων (7ετίας) μέσω προγραμμάτων και του Ο.Α.Ε.Δ.

2)Συνεργασία με παιδικούς σταθμούς για τις εργαζόμενες μητέρες συναδέλφους.

3)Ορισμός Εκπροσώπου και Γραφείου Τύπου, με σκοπό την αύξηση της αλληλεπίδρασης με την τοπική κοινωνία ς καθώς και υπευθύνου social media με σκοπό την άμεση ενημέρωση όλων.

4)Σύσταση επιστημονικών επιτροπών ανά κλάδο δικαίου, οι οποίες θα ενημερώνουν για όλες τις νομοθετικές εξελίξεις όλους τους δικηγόρους.

5)Λειτουργία της Βιβλιοθήκης με ψηφιακά μέσα και δυνατότητα αποστολής ψηφιακά άρθρων ή αποσπασμάτων ηλεκτρονικά εντός μίας ημέρας από το προσωπικό της. Λειτουργία σε αυτήν μηχανημάτων σκάνερ για να μπορούν οι δικηγόροι ψηφιακά να αποθηκεύουν αρχεία τους και να τα μετατρέπουν σε αρχεία word.

6)Αναβάθμιση χώρων υπηρεσιών σε δικηγόρους, όπως π.χ. χρησιμοποίηση χώρου πλημμελειοδικείου σε υποθέσεις ανηλίκων.

7)Δημιουργία έξυπνης κάρτας που θα αποτελεί την ταυτότητα δικηγόρου με κλειδί για τους χώρους πρόσβασης των δικηγόρων, κάρτα ψηφιακής υπογραφής κι αποθήκευσης δεδομένων.

8)Προδημοσίευση των υπό έγκριση προϋπολογισμών του Συλλόγου.

9)Λειτουργία Σχολής Δικηγόρων για ασκούμενους δικηγόρους με συνεχή ενημέρωση, εκπαίδευση και έλεγχο καθώς και παροχή υποδειγμάτων και εγγράφων. Δημιουργία καρτέλας με υποχρεωτικά θέματα ενημέρωσης και εκπαίδευσης (π.χ. σύνταξη αγωγών και δικογράφων) κι ενημέρωση για αμοιβές.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση Κοντού με Σουλεϊμάν για την ένταξη του Δροσερού στο σχέδιο πόλεως

Η συνάντηση έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Απριλίου Συνάντηση με τον δήμαρχο Ξάνθης Στράτο Κοντό…