Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Το τρίτο βιβλίο του Χ. Μιχαλόπουλου παρουσιάστηκε στο «Π»

Το τρίτο βιβλίο του Χ. Μιχαλόπουλου παρουσιάστηκε στο «Π»

0

Για την «Καταλανική Εταιρεία στην Υπηρεσία της Κωνσταντινούπολης» μίλησαν ο Α. Συρίγος, η Κ. Κιούση και ο Τ. Καραδέδος

Σε εκδήλωση στην Καπναποθήκη «Π» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης παρουσιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου το νέο βιβλίο του ερευνητή και συγγραφέα Χρήστου Μιχαλόπουλου, με τίτλο «Η Καταλανική Εταιρεία στην Υπηρεσία της Κωνσταντινούπολης».

Για το βιβλίο μίλησαν ο Καθηγητής Δημοσίων Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελος Συρίγος, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Κυριακή Κιούση-Σιούτη και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης Αναστάσιος Καραδέδος, ενώ τη συζήτη συντόνισε με «έμπειρη δημοσιογραφική μαεστρία», όπως σχολίασε και ο εκδότης Μιχάλης Σπανίδης, ο Χάρης Διαφωνίδης.

«Κάτω από το μεσαιωνικό βλέμμα εποχής εξαίρετων πινάκων ζωγραφικής, του ερασιτέχνη ζωγράφου αλλά επιστήμονα ιατρού Σταύρου Σακελλαρίδη,συνετέλεσαν σε ένα μοναδικό γνωστικό βίωμα για όσους ευτύχισαν να παραβρεθούνε», σχολίασε ο Μιχάλης Σπανίδης, ο οποίος με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών λειτουργίας των ομώνυμων εκδόσεων σημείωσε: «25 Χρόνια λειτουργίας και 20 Χρόνια δημιουργικής εκδοτικής παραγωγής, με περισσότερους από 180 και πλέον τίτλους. Θέλω να ευχαριστήσω το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, γιατί σε πείσμα Της Τοξικής Νοητικότητας και του Συνωστισμού της Χαμηλής Ματιάς,  όπως άλλωστε και οι Εκδόσεις ΣΠΑΝΙΔΗ, δεν Έβαλε Χαλκά στο Φρόνημά του». Για το δε κ. Μιχαλόπουλο ανέφερε: «με τον συγγραφέα φορές πολλές, στοχασθήκαμε πάνω στο φθαρτό σώμα του τόπου μας, αλλά και πάνω στην αφθαρσία της ιστορικής οσμής, που ερωτοτροπεί με εμπειρίες και μνήμες. Χρήστο μου περιμένω …. τον Διομήδη και τους… Ρώσους…».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…