Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ “Συντροφικά μαχαιρώματα” στην Κεντροαριστερά;

“Συντροφικά μαχαιρώματα” στην Κεντροαριστερά;

0

Εκλογική πρόβα στην Ξάνθη με επιτυχία – Την Παρασκευή στην Ξάνθη ο Κ. Γάτσιος

Πολώνεται το κλίμα – Αλιβιζάτος προς υποψηφίους: «Μην τυπώνετε δικά σας ψηφοδέλτια»

 

Στην τελική ευθεία εισήλθε η διαδικασία για την εκλογή επικεφαλής της Κεντροαριστεράς. Την Κυριακή πανελλαδικά έγινε η πρόβα τζενεράλε σ’ όλα τα εκλογικά κέντρα η οποία και κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Αλιβιζάτου.

Εκλογική πρόβα στην Ξάνθη

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρόβα και στην Ξάνθη όπου προσήλθαν οι υπεύθυνοι των εκλογικών κέντρων και οι χειριστές των τάμπλετ που θα αποστείλουν τα αποτελέσματα στην κεντρική πλατφόρμα αφού πρώτα καταμετρηθούν. Το σύστημα ανταποκρίθηκε και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα ανέφερε ο υπεύθυνος της Επιτροπής στην Ξάνθη κ. Βασίλης Τσολακίδης, επισημαίνοντας πως όλα είναι έτοιμα για την Κυριακή και πως αυτό που είναι το ζητούμενο είναι η συμμετοχή, η οποία και θα κρίνει την επιτυχία του εγχειρήματος. Για το λόγο αυτό υπάρχει και πολύ …άγχος και στους υποψήφιους αλλά και γενικότερα στα στελέχη. Ενδεικτική είναι η δήλωση Αλιβιζάτου: «Καλώ τον καθένα και την καθεμιά να ψηφίσει, διότι μόνον έτσι θα μπορεί να λέει στα παιδιά και τα εγγόνια του ότι, κάποια στιγμή το 2017, συμμετείχε σε ένα ιστορικό γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί, όχι μόνο σημαδιακό, μα και σπουδαίο».

Τα διαδικαστικά των εκλογών

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε 982 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ την Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Στο νομό μας θα υπάρχουν 9 εκλογικά κέντρα (έχουν ανακοινωθεί παλαιότερα) Μπορεί να ψηφίσει κάθε πολίτης και σ’ όποιο εκλογικό κέντρο θέλει ή τον διευκολύνει και σε όποια πόλη θέλει, χωρίς να χρειάζεται να είναι μέλος κάποιου κόμματος. Αρκεί να είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους. Μπορεί να γίνει μέλος του νέου κόμματος μόνον αν το επιθυμεί και μόνον αν το δηλώσει εγγράφως στην Εφορευτική Επιτροπή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο και να καταβάλει κατ’ ελάχιστο 3 ευρώ. Να σημειώσουμε πως δεν μπορεί να ψηφίσει στον δεύτερο γύρο, δηλαδή στις 19 Νοεμβρίου, αν δεν έχει προηγουμένως ψηφίσει στον πρώτο, δηλαδή στις 12.

Την Παρασκευή στην Ξάνθη ο Κ. Γάτσιος

Την προσεχή Παρασκευή θα επισκεφτεί την Ξάνθη ο υποψήφιος Κ. Γάτσιος και θα έχει επαφές με στελέχη και τοπικά Μέσα στο πλαισο της προώθησης της υποψηφιότητά του.

Πολώνεται το κλίμα – Συντροφικά μαχαιρώματα

Σύμφωνα με πληροφορίες μας το κλίμα μεταξύ των υποψηφίων δεν είναι καθόλου ήρεμο. Έχουν «πάρει φωτιά» οι κομματικοί μηχανισμοί στο ΠΑΣΟΚ απ’ τις τάξεις του οποίου προέρχονται και οι περισσότεροι υποψήφιοι και τα «συντροφικά μαχαιρώματα» δίνουν και παίρνουν αλλά και οι προσπάθειες επηρεασμού των ψηφοφόρων με διάφορα μέσα. Στην Ξάνθη και στην Ροδόπη που έχει βουλευτή η ΔΗΣΥ τον Ιλχάν Αχμέτ εντείνονται οι προσπάθειες προσεταιρισμού της μειονοτικής ψήφου με τις γνωστές μεθόδους υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου. Στους χριστιανούς υποψηφίους και δη στους πασόκους κυκλοφορούν άλλα επιχειρήματα του τύπου αν «δεν μας κάτσει ξαναγυρνάμε στο κόμμα μας» που βεβαίως αν βγει αληθινό θα πρόκειται για μεγάλο εμπαιγμό όλου του δημοκρατικού χώρου που πίστεψαν στην ενότητα και στην ανασύσταση της κεντροαριστεράς και για τεράστιο φιάσκο με ιστορικές ευθύνες για τους υπεύθυνους.

Αλιβιζάτος προς υποψηφίους: «Μην τυπώνετε δικά σας ψηφοδέλτια»

Πληροφορίες για… εκτύπωση ψηφοδελτίων από υποψηφίους έφθασαν στην Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας, προκαλώντας την αντίδραση του επικεφαλής κ. Αλιβιζάτου, ο οποίος με ανακοίνωση του υπενθυμίζει πως αυτό είναι δουλειά της Επιτροπής η οποία μάλιστα ελήφθη ομόφωνα. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Σύμφωνα με πληροφορίες που έφθασαν στην Επιτροπή, αρκετοί υποψήφιοι στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα, εκτυπώνουν (με δική τους προφανώς δαπάνη) μεγάλο αριθμό ψηφοδελτίων για την προσεχή Κυριακή. Η Επιτροπή θέλει απλώς να υπενθυμίσει ότι, με ομόφωνη απόφαση που πήρε κατά τη συνεδρίασή της στις 18.10.2017, διατήρησε το δικαίωμα να εκτυπώσει μόνον η ίδια ψηφοδέλτια για τους 2 γύρους της εκλογής. Και τούτο, όχι μόνο για να διασφαλίσει την μυστικότητα της ψήφου, αλλά κυρίως για να διαφοροποιηθεί από τη γνωστή παλαιοκομματική πρακτική που θέλει τους υποψηφίους να μοιράζουν από πριν στους φίλους τους σταυρωμένα ψηφοδέλτια».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες με απόφαση του Αρείου Πάγου

Τι θα γίνει με τις 12 έδρες που κατέχουν στη Βουλή Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε …