Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Συν Επιχειρώ: «Όραμα- Ικανότητα – Οπτική» για το ΕΒΕ Ξάνθης

Συν Επιχειρώ: «Όραμα- Ικανότητα – Οπτική» για το ΕΒΕ Ξάνθης

0

5 πυλώνες ανάπτυξης για το επιμελητήριο, η πρόταση του συνδυασμού «Συν Επιχειρώ» του Γιάννη Μαυρίδη

Έμφαση στην νεοφυή, κοινωνική, υγιή και δημιουργική επιχειρηματικότητα, Καινοτόμες ιδέες, δράσεις και πρακτικές προβολής του τοπικού προϊόντος. Ποιοι είναι οι υποψήφιοι

 

Στο τρίπτυχο «Όραμα- Ικανότητα – Οπτική» επικεντρώνεται η πρόταση του συνδυασμού «Συν επιχειρώ» με επικεφαλής τον Γιάννη Μαυρίδη που κατέρχεται στις εκλογές του Επιμελητηρίου Ξάνθης με 14 υποψήφιους. Η επίσημη παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού   και των υποψηφίων πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην   αίθουσα του Επιμελητηρίου Ξάνθης, σε μια εκδήλωση που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κοινού.

 

Τι επιμελητήριο θέλει και προτείνει ο συνδυασμός Συν Επιχειρώ του Γιάννη Μαυρίδη

Ο επικεφαλής Γιάννης Μαυρίδης, ξανθιώτης   επιχειρηματίας αφού αναφέρθηκε επιγραμματικά στους στόχους του συνδυασμού παρέδωσε τη σκυτάλη στον υποψήφιο κ. Παναγιώτη Ανδρέου για να κάνει την αναλυτική παρουσίαση της πρότασης του συνδυασμού που απαντά στο ερώτημα: «Τι επιμελητήριο θέλουμε;». Στο πλαίσιο αυτό η πρόταση βασίζεται σε 5 πυλώνες ανάπτυξης και αφορούν : Την τοπική αγορά, τη Νεοφυή επιχειρηματικότητα, την κοινωνική επιχειρηματικότητα, την υγιή επιχειρηματικότητα   και τη δημιουργική επιχειρηματικότητα. Καθένας από τους πυλώνες περιλαμβάνει δέσμη προτάσεων με στοχευμένες δράσεις, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της τεχνολογίας, την τεχνογνωσία και τις καλές πρακτικές επιχειρηματικότητας στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μέγα ζητούμενο η δημιουργία brand name στο τοπικό προϊόν, η ανάδειξή του και η προβολή μέσω εκθέσεων όχι μόνο γενικών αλλά και κλαδικών (τροφίμων ή ποτών κ.λ.π.) καθώς και η συνεργασία μέσω Εμπορικών ακολούθων πρεσβειών. Για παράδειγμα στην ενότητα τοπική αγοράς παρουσιάστηκαν προτάσεις όπως η διαμόρφωση αγοραστικών κινήτρων, επικοινωνία και συνεργασία με τους γειτονικούς νομούς και προτάσεις για ευέλικτα ωράρια αγορά ώστε να τονωθεί η αγοραστική κίνηση.   Οι προτάσεις στοχεύουν στην ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας με την δημιουργία στο επιμελητήριο έδρας start up “virtual office”, την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, την βοήθεια και υποστήριξη για venture capital, καθώς και πρόταση για διεξαγωγή έρευνας για την επικύρωση, την αξιολόγηση και την ανάπτυξη ιδεών. Επίσης προτάθηκαν   ιδέες για την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, τους συνεταιρισμούς και τις ΚοινΣεπ για ομοειδή προϊόντα και έγινε αναφορά στο πετιμέζι και το μέλι. Επίσης προτάθηκε στενότερη συνεργασία με το ΔΠΘ και δημιουργία “χώρου” προτάσεων και επενδυτών δημιουργία “θερμοκοιτίδων” επιχειρήσεων. Παράλληλα αναδείχθηκε για το Επιμελητήριο ένας ρόλος διαμεσολαβητικός και υποστηρικτικός αλλά και προστατευτικός με δράσεις όπως πάταξη του παραεμπορίου ή ενημέρωση και διευκόλυνση των επιχειρηματιών σε θέματα αδειών και πιστοποιήσεων. Στο σκέλος δε της δημιουργικής επιχειρηματικότητας αναπτύχθηκε η χρησιμότητα της δημιουργίας clusters (συστάδες επιχειρήσεων), δικτύων συνεργασίας μεταξύ των   επιχειρηματιών και συνεχή επιμόρφωση, συνεργασία με επιμελητήρια άλλων πόλεων και χωρών όπως και για την δημιουργία ανοιχτών forums επικοινωνίας και chat των επιχειρήσεων με το επιμελητήριο.

Παρουσίες και απουσίες

Παρόντες στην εκδήλωση φίλοι του συνδυασμού και μεταξύ αυτών όπως επίσης ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης, Στέλιος Μωραΐτης, όλο το τοπικό ΚΙΔΗΣΟ   με τον πρώην υπουργό Σ. Ξυνίδη, τον πρώην γραμματέα Αχ. Τσαρτσάρα, του κ. Χ. Χρυσοχοϊδη και το πρώην μέλος της Διοικούσας του ΕΒΕ Ξάνθης Γ. Αθανασιάδη. Παράλληλα όλη την εκδήλωση παρακολούθησαν ο αποχωρών πρόεδρος   του ΕΒΕ και εκ νέου υποψήφιος   Στέλιος Μωραΐτης με τον Σπύρο Κάλφα και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, Ευθύμης Μίλκογλου. Να σημειώσουμε ότι παντελής ήταν η απουσία των στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Οι 14 υποψήφιοι του «Συν Επιχειρώ»

Τμήμα Υπηρεσιών

Γιαντζή Φωτεινή

Παπαδόπουλος Ιωάννης

Τσουράπα Σταυρούλα

Χατζηπροκοπίου Ναυσικά

Τμήμα Μεταποίησης

Αλήγλου Αλιά

Ανδρέου Παναγιώτης

Δεμιτσίκης Χάρης

Κυνηγοπούλου Αθηνά

Μουσταφά Ογλού Τουλίν

Πατάκας Παύλος

Εμπορικό Τμήμα

Κονδελίδου Γεωργία

Μεστάν Οσμάν Ουμίτ

Πεχλιβάν Μεχμέτ

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο

Πού καταγράφηκαν μειώσεις και αυξήσεις Με ρυθμό 0,28% «έτρεξε» ο πληθωρισμός στα προϊόντα …