Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στο «παρά πέντε» τρέχουν όλοι για τη ρύθμιση

Στο «παρά πέντε» τρέχουν όλοι για τη ρύθμιση

0

Εκπνέει αύριο η προθεσμία. Μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά το ενδιαφέρον για υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών στους δήμους

Δελεαστικά τα κίνητρα, αλλά και έγκαιρη ενημέρωση καταστημάτων και ιδιωτών από το Ταμείο του Δήμου

 Εκπνέει αύριο η προθεσμία για την αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση οφειλών στους δήμους, που ξεκίνησε στις 31 Ιουλίου και προβλέπει απαλλαγές ακόμη και 100% των προσαυξήσεων. Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες δεν αναμένεται να υπάρξει παράταση, αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ανακοίνωσης παράτασης την τελευταία στιγμή.

Πάντως, ως… είθισται, τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκε σημαντικά το ενδιαφέρον επαγγελματιών και ιδιωτών που σπεύδουν στο ταμείο του δήμου Ξάνθης για να επωφεληθούν από τα ευεργετήματα της ρύθμισης.

Ακριβής εικόνα δεν υπάρχει για τον αριθμό των ενδιαφερόμενων μέχρι να εκπνεύσει η προθεσμία, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες οι υπάλληλοι του Ταμείου του δήμου Ξάνθης προχωρούν σε δεκάδες καταχωρίσεις καθημερινά, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το σύνολο των αιτούντων. Όπως παρατηρούν, το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά και σε αυτό συντελούν αφενός τα δελεαστικά κίνητρα της ρύθμισης και αφετέρου η έγκαιρη ενημέρωση όλων των οφειλετών του δήμου από την πλευρά της υπηρεσίας, προκειμένου να επωφεληθούν, μιας και οι οφειλές στο δήμο τους δημιουργούν περαιτέρω προβλήματα όσον αφορά την ενημερότητά τους, αλλά και την ανανέωση αδειών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε, οι περισσότεροι επιθυμούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με βάση τη μικρότερη δυνατή δόση των 20 ευρώ, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ανταποκρίνονται και σε επόμενες οφειλές που ενδεχομένως θα προκύψουν.

 Τι προβλέπει η ρύθμιση

Η ρύθμιση προβλέπει είτε την εφάπαξ καταβολή με απαλλαγή του εκατό τοις εκατό (100%) των προσαυξήσεων, είτε έως εκατό (100) μηνιαίες δόσεις με το ανάλογο ποσοστό απαλλαγής από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, ήτοι:

με εφάπαξ καταβολή, 100% ποσοστό απαλλαγής των προσαυξήσεων

από (2) έως (24) δόσεις, 80% ποσοστό απαλλαγής των προσαυξήσεων

από (25) έως (48) δόσεις, 70% ποσοστό απαλλαγής των προσαυξήσεων

από (49) έως (72) δόσεις, 60% ποσοστό απαλλαγής των προσαυξήσεων

από (73) έως (100) δόσεις, 50% ποσοστό απαλλαγής των προσαυξήσεων

Οι δόσεις είναι μηνιαίες με ελάχιστη δόση (20) ευρώ εκτός από την τελευταία που μπορεί να είναι μικρότερη. Η πρώτη δόση της ρύθμισης καταβάλλεται εντός (3) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης διαφορετικά θεωρείται ως μη υποβληθείσα. Καθυστέρηση καταβολής δόσεως πέραν της τελευταίας εργάσιμης ημέρας του αντίστοιχου μήνα, συνεπάγεται επιβάρυνση αυτής με μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού της δόσης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…