Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στα λόγια μένει το Γεωλογικό Μουσείο στους Τοξότες

Στα λόγια μένει το Γεωλογικό Μουσείο στους Τοξότες

0

Ανατέθηκε το έργο της διαμόρφωσής του από το δήμο Τοπείρου, όμως  εργασίες δεν έγιναν

Η πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας και Ανάδειξης Γεωλογικής Κληρονομιάς, Όλγα Χαιροπούλου ζητά να μάθει γιατί δεν προχωρά το έργο. Σιγή ιχθύος από το δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο Τοπείρου

 

Στο μηδέν παραμένει η προσπάθεια της Εταιρείας Προστασίας και Ανάδειξης Γεωλογικής Κληρονομιάς με την λειτουργία Γεωλογικού Μουσείου στους Τοξότες του δήμου Τοπείρου. Την αρχική θερμή υποδοχή του δημάρχου Θωμά Μίχογλου και οι υποσχέσεις ότι θα στηρίξει την προσπάθεια διαδέχθηκε η αδράνεια με αποτέλεσμα να έχει τελματώσει το όλο εγχείρημα με κίνδυνο να εγκαταλειφτεί εντελώς.

 

Ανατέθηκε το έργο της διαμόρφωσης του μουσείου στους Τοξότες αλλά εργασίες δεν έγιναν

Η πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας και Ανάδειξης Γεωλογικής Κληρονομιάς, Γεωλόγος κα Όλγα Χαιροπούλου εκφράζει την απογοήτευσή της καθώς δεν έχει προχωρήσει τίποτε. Να σημειώσουμε πως το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τοπείρου με απόφασή του έχει παραχωρήσει το δημοτικό Σχολείο Τοξοτών προκειμένου να βρει στέγη. Το Δημοτικό σχολείο Τοξοτών για την συλλογή πετρωμάτων του Ξανθιώτη Πασχάλη Ζησίου, που ζει στην Γερμανία, ώστε να λειτουργήσει ως πρώτο βήμα για την δημιουργία του Γεωλογικού Μουσείου Ξάνθης, ενός στόχου και οράματος πολλών ετών για τα μέλη της Εταιρείας, στην οποία προσπάθεια το «Ε» στάθηκε αρωγός εξ αρχής.

Σιγή ιχθύος από το δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο Τοπείρου

Μάλιστα ο  δήμαρχος κ. Μίχογλου είχε υποσχεθεί ότι θα αναλάβει ο δήμος το κόστος της διαμόρφωσης τοποθετώντας προθήκες για τα εκθέματα καθώς επίσης και την λειτουργία και την φύλαξη του μουσείου και μας είχε διαβεβαιώσει ότι έχει εξασφαλίσει τα χρήματα.  Όπως αναφέρει η κα Χαιροπούλου η Εταιρεία έχει κάνει ένα σχέδιο για την διαμόρφωση του χώρου το οποίο και έχει παραδώσει στο δήμο από τον Μάρτιο. Κι έκτοτε ουδέν: «Το παραδώσαμε στο δήμο και μας υποσχέθηκαν ότι θα αναλάβει εργολάβος για την διαμόρφωση. Τον Μάιο συναντηθήκαμε με τους τοπικούς συμβούλους και τον υπεύθυνο πολιτιστικών θεμάτων και μας έχει πει ότι έχει ανατεθεί το έργο, ωστόσο από τον Μάιο μέχρι τώρα δε έχει γίνει καμία απολύτως εργασία. Κατόπιν αυτού πριν 3 εβδομάδες ζητήσαμε εγγράφως από το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να μας απαντήσουν γιατί δεν προχωράει το έργο. Ζήτησα να το θέσουν ως θέμα στο Δ.Σ. αλλά ούτε αυτό έγινε και δεν μας δόθηκε καμιά απάντηση. Δεν γνωρίζουμε που έχει «κολλήσει» το θέμα. Σε κάθε περίπτωση αφού μας το έχουν παραχωρήσει ας μας δώσουν τα κλειδιά και να προσπαθήσουμε να το φτιάξουμε εμείς. Αν βρούμε χορηγούς να χρηματοδοτήσουν την προσπάθεια μας θα το προχωρήσουμε διαφορετικά θα τα παρατήσουμε. Ωστόσο είναι κρίμα και μας λυπεί αυτή η στάση του δήμου και του ίδιου του δημάρχου», σημειώνει η κα Χαιροπούλου, εμφανώς απογοητευμένη. Να σημειώσουμε ότι τα πετρώματα αιμμωνίτη που δώρισε ο κ. Ζησίου παραμένουν στα κουτιά τους και ενδέχεται να επιστρέψουν στον ιδιοκτήτη τους αν δεν βρεθεί τρόπος να εκτεθούν. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε με θετική προοπτική και αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία γιατί εκτός των άλλων θα αύξανε την επισκεψιμότητα στον οικισμό των Τοξοτών τελικά ατόνησε με υπαιτιότητα του δήμου Τοπείρου και χωρίς να είναι γνωστός ο λόγος.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…