Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών

0

Απέρριψε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος την πρόταση των εργαζομένων για παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων

 Απόφαση για 24ωρη απεργία στις 24 Νοεμβρίου πήρε ο Πανελλαδικός Σύλλογος Εργαζομένων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών αντιδρώντας στις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου για τις Natura 2000, που φέρνει ριζικές αλλαγές στα εργασιακά των 367 εργαζομένων. Μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι ζητούν αλλαγή των διατάξεων που αφορούν το νέο εργασιακό καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο το 2018 θα παραμείνει ένα ακόμη μεταβατικό έτος, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, αλλά από το 2019 οι εργαζόμενοι στους ΦΔΠΠ θα προσλαμβάνονται με οκτάμηνες συμβάσεις, μέσω ΑΣΕΠ. Παράλληλα, ζητούν τη μετάβαση της εργασιακής τους σχέσης σε αορίστου χρόνου συμβάσεις.

 Η ανακοίνωση του ΔΣ για την απεργία και οι διεκδικήσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο, αντιλαμβανόμενο την επιχειρούμενη υποβάθμιση και εν τέλει οριστικό τερματισμό των υφιστάμενων εργασιακών μας σχέσεων, το διαμορφούμενο αβέβαιο μέλλον στο οποίο εισερχόμαστε ως εργαζόμενοι που υπηρετούμε αδιαλείπτως στους Φορείς Διαχείρισης για 11 και πλέον έτη καθώς και την παντελή έλλειψη εξασφάλισης της συνέχισης της εργασίας μας στο μέλλον στους Φορείς Διαχείρισης, αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή του στις 14 Νοεμβρίου την προκήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Πέμπτη.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας για συνεννόηση με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, αυτές δυστυχώς απέβησαν άκαρπες καθώς το υπουργείο έχει αποφασίσει να απορρίψει χωρίς καμία νομική τεκμηρίωση της Πρότασής μας για Παράταση των υφιστάμενων συμβάσεών μας.

Διεκδικούμε:

– Την άμεση αντικατάσταση των διατάξεων των άρθρων 7 και 11 του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, με ρητή διάταξη για παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων όλων των εργαζομένων για ένα έτος με δυνατότητα παράτασης μέχρι τη λήξη του Προγράμματος.

– Το άμεσο άνοιγμα σχετικής Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων του ΥΜΕΠΕΡΑ 2014-2020, ώστε να είναι εφικτή και νόμιμη η Παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων όλων των εργαζομένων για ένα έτος με δυνατότητα παράτασης μέχρι τη λήξη του Προγράμματος

– Την οριστική επίλυση του εργασιακού μας προβλήματος με τη μετάβασή μας σε εργασιακές σχέσεις αορίστου χρόνου

Η υπομονή των εργαζομένων έχει εξαντληθεί και δεν αρκούν πλέον οι υποσχέσεις για επίλυση των προβλημάτων στο μέλλον. Μόνος δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων είναι η κινητοποίηση και η αγωνιστική δράση όλων των συναδέλφων. Ο αγώνας μας τώρα ξεκινάει.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η αγαπημένη των πελαργών η Ξάνθη!

Σύμφωνα με περσινά στοιχεία από τις 291ενεργές φωλιές που υπάρχουν στο Εθνικό Πάρκο ο νομό…