Αρχική Χωρίς κατηγορία Πρόσωπα & Γεγονότα Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Πρόσωπα & Γεγονότα Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

0

Κάντε τη δουλειά σας συνάδελφοι!
Μέχρι και ΕΔΕ ζητήσατε συνάδελφοι για το ρεπορτάζ που κάναμε στο στρατόπεδο «Υπ. Τριανταφυλλίδη» για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων! Είπατε για συνομωσίες, είπατε για συμφέροντα, κουνήσατε το δάχτυλο και απειλήσατε!
Μόνο που δεν κάνατε το πιο απλό. Στο Δ’ ΣΣ υπάρχει Γραφείο Τύπου, όπου μπορεί ο κάθε δημοσιογράφος να απευθύνεται. Γιατί ο δημοσιογράφος δεν περιμένει… πρόσκληση για να εντοπίσει το θέμα, κι ούτε γίνεται «μάγκας», με το να περιμένει «διαρροές» (ήμαρτον!) φωτογραφιών για να βάλει μία παραπάνω από τους άλλους στο ρεπορτάζ!
Και κάνατε τις μομφές σας, αλλά δεν αφιερώσατε ούτε μια γραμμή για να σχολιάσετε τη δυνατότητα που δόθηκε για πρώτη φορά στους μαθητές να ξεναγηθούν στο Δ’ ΣΣ.
Μήπως ήσασταν εκεί όταν γινόταν η κατάθεση στεφάνων για τις Ένοπλες Δυνάμεις στο Ηρώο και σας πήρε ο πόνος για τις φωτογραφίες που τραβήξαμε στη συνέχεια του εορτασμού στο στρατόπεδο;
Χορτάσαμε κακεντρέχεια και μικρότητα σ’ αυτό τον τόπο. Ηρεμήστε, δε λειτουργούν όλα με «παιχνίδια» και υπόγειες συμφωνίες και κάντε τη δουλειά σας!.
Ε.Δ.


Υποσχέσεις
Εύκολα λόγια, δύσκολες πράξεις. Το εφαρμόζουν με ιδιαίτερη ευκολία οι αυτοδιοικητικοί άρχοντές μας. Υπόσχονται με την ίδια ευκολία που αναπνέουν. Μάλιστα αρκετές φορές υπόσχονται γνωρίζοντας ότι από τα υπεσχημένα ελάχιστα θα ικανοποιηθούν. Παρόλα αυτά όμως υπόσχονται. Ότι τελικά εκτίθενται, ε, αυτό ελάχιστα τους απασχολεί.
Θα δώσουν νέες υποσχέσεις που με ευχαρίστηση θα χάψουν οι ποπολάροι. Κι έτσι συνεχίζεται μια παθογενής ιστορία που όταν την διηγείσαι, θλίβεσαι για την κατάντια και των δύο πλευρών.
Γ.Δ.


Απαραίτητες οι στειρώσεις
Εκατοντάδες είναι μόνο στην πόλη της Ξάνθης τα αδέσποτα που πρέπει να στειρωθούν. Είναι γεγονός ότι τα αδέσποτα αποτελούν από τα βασικά ζητήματα προς επίλυση στην πόλη μας, καθώς ο αριθμός τους – παρά τις προσπάθειες των φιλοζωικών σωματείων -αυξάνεται.
Γι’  αυτό οι στειρώσεις είναι απαραίτητες. Και προς την κατεύθυνση αυτή θα έπρεπε όλοι οι εμπλεκόμενοι να συνεργαστούν. Με την αρχή να κάνει ο ίδιος ο δήμος βέβαια, οι εθελοντές κτηνίατροι από την Ευρώπη και τα τοπικά Σωματεία.
Γ.Δ.


Δεξιά το ψηλό κτίριο, το «ΜΕΓΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΝ» των αδελφών Κυριαζή, επί της σημερινής οδού Μιχ. Καραολή. Καρτ ποστάλ ταχυδρομημένο στις 17/11/1916
(αρχείο Κώστα Μαυρομάτη)

Πήγατε;
Εσείς πήγατε για ψώνια την «Μαύρη Παρασκευή»; Εγώ όχι. Αν πάντως πήγατε, ελπίζω να αγοράσατε κάτι που χρειαζόσασταν κι όχι κάτι περιττό. Γιατί κρύβει κι αυτή την πλευρά αυτή η Παρασκευή. Πάνω στον παροξυσμό να προλάβουν να προμηθευτούν αυτό που διακαώς επιθυμούσαν, το παίρνουν χωρίς να το ελέγξουν.
Τέλος πάντων, το ξενόφερτο αυτό κόλπο του μεγαλεμπορίου βρήκε κατάλληλο έδαφος και στη χώρα μας και μάλλον ρίζωσε.
Γ.Δ.


Αιολικά πάρκα
Δεν έπρεπε να ξαφνιάζεται κανείς με τόσα απίθανα που συμβαίνουν σ’ αυτή τη χώρα καθημερινά. Έτσι ξαφνιαστήκαμε δυσάρεστα με την είδηση που ήρθε από το νησί της Σαμοθράκης. Το οποίο ενωμένο μαζί με τον δήμο και τις άλλες αρχές αντί να επουλώνει τις πληγές του, χωρίστηκε πάλι στα δύο μέρη. Την φορά αυτή εάν πρέπει ή όχι να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες σε βουνό του νησιού.
Κάποιοι ψευτοαριστεροί οικολογούντες παπαρολόγοι, ξεσήκωσαν μια μερίδα κατοίκων, υποστηρίζοντας άκουσον-άκουσον (!) ότι θα μειωθούν τα νερά στο νησί!!!
Όντως οι άνθρωποι αυτοί έχουν φαντασία, φαντασία όμως επικίνδυνη, γιατί πρόκειται για φαντασιόπληκτους ανόητους, κινδυνολόγους που δεν θέλουν την πρόοδο και την ανάπτυξη.
Έτσι όμως η Σαμοθράκη θα συνεχίσει να βρίσκεται στην απομόνωση, στην καθυστέρηση και την φυγή των νέων. Όταν δίπλα της η Θάσος χρόνο το χρόνο αναπτύσσεται οικονομικά, κερδίζουν οι κάτοικοι από τον τουρισμό και τα μάρμαρα γιατί είναι έξυπνοι. Σε αντίθεση με τους Σαμοθρακίτες δυστυχώς που βγάζουν μόνοι τα μάτια τους…
Γ.Δ.


Το μέλλον που είναι;
Δεν είναι παρά η παραδοχή ότι η Ξάνθη βρίσκεται σε χειμερία νάρκη, σε περίοδο εσωστρέφειας και εν γένει στασιμότητα. Έχει χαθεί η δυναμική, γίνονται κινήσεις για το θεαθήναι, στην κοινωνία όμως δεν μένει τίποτε ουσιαστικό. Είναι η εσωστρέφεια ένα φαινόμενο των μικρών κοινωνιών, των κοινωνιών που τελματώνουν στην αδράνεια.
Το Δημόσιο «κινείται» αδρανοποιημένο, οι τοπικές ηγεσίες φθείρονται εντός των τειχών σε «πόλεμο» μεταξύ τους, που και πού γίνεται κάποια ανακοίνωση που δεν φτάνει να γίνει το θέμα της ημέρας.
Κατά απόλυτο και μη αναστρέψιμο (ακόμη) τρόπο οδηγείται η πολιτεία σε μακρά χειμερία νάρκη όπου η καθημερινότητα είναι ανάγκη κι όχι όραμα και επιθυμία για υψηλές δράσεις.
Εκείνο που πραγματικά λείπει είναι να γίνει μια αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα επ’ ωφελεία βέβαια της τοπικής κοινωνίας. Μιας κοινωνίας που μηρυκάζει τις παλιές αντιμαχίες, τις πιο παλιές προσωπικές αντιπαραθέσεις, τη χρόνια εκατέρωθεν καχυποψία. Κινήσεις ουσίας ακόμη δεν γίνονται κι ούτε προγραμματίζονται στον ορίζοντα. Για να ζωντανέψουν, να καθορίσουν με την αντεπίθεση έργων (κι όχι λόγων) το πολιτικό τους στίγμα.
Μέχρι πότε όμως όλη αυτή η παθητική στάση; Μέχρι πότε η ονοματολογία για το παρελθόν, όταν το μέλλον είναι απαιτητικό και αμείλικτο;
Ζούμε με αναφορές, σχόλια, συζητήσεις, δίκες για το παρελθόν. Το μέλλον πού είναι;
Γ.Δ.


Οι κύριοι «δεν φταίμε για τίποτα»
Τελικά αυτή η Κυβέρνηση δεν θα περάσει στην Ιστορία μόνο ως η Κυβέρνηση των συνεχών ψεμάτων, ως η Κυβέρνηση του « άλλα λέω κι άλλα κάνω ». Θα περάσει και ως η Κυβέρνηση του « δεν φταίμε για τίποτα » επικαλούμενη κουραστικά τις ευθύνες όλων των προηγούμενων. Ξεχνώντας βέβαια, ότι συμπληρώνει πια τρία χρόνια και οι πολίτες κουράστηκαν να βλέπουν μια Κυβέρνηση αδύναμη, ψεύτικη, ανίκανη και μόνιμα κρυπτόμενη να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες της.
Το είδαμε με τις πλημμύρες με τον Πρωθυπουργό να κηρύσσει εθνικό πένθος και να φεύγει για Σουηδία, με την Περιφερειάρχη κ. Δούρου να μηνύει τον εαυτό της, αφού την αρμοδιότητα ρύθμισης, καθαριότητας ρεμάτων την έχει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.  Το είδαμε με την ανεπανόρθωτη καταστροφή του Σαρωνικού όταν ο αρμόδιος Υπουργός έλειπε στο Λονδίνο και επέστρεψε ωραίος και ψύχραιμος, ενώ οι επτά συναρμόδιοι υπουργοί και ο πρωθυπουργός κρυβόταν. Το είδαμε με τις πυρκαγιές το καλοκαίρι, όταν κάηκαν χιλιάδες στρέμματα και η Κυβέρνηση παρέα με την Περιφέρεια παρακολουθούσαν, ενώ ο Πρωθυπουργός συνέχιζε αμέριμνος τις διακοπές του.
Για να μη μιλήσουμε γι’αυτά που βλέπουμε καθημερινά με τις καταστροφές και τις φωτιές των καλόπαιδων στα Εξάρχεια, με τις καταλήψεις δημοσίων κτιρίων χωρίς να κινείται κανείς, με τις επιδρομές του Ρουβίκωνα σε Δήμους, σε Υπουργεία, στην Ισπανική Πρεσβεία και τελευταία και στο Πεντάγωνο, που τρίβουν τα μάτια τους σ΄όλο τον πλανήτη και γελάνε.
-Για όλα φταίνε οι προηγούμενοι, ο κακός μας ο καιρός, αλλά ποτέ κανένας κυβερνητικός…


Μόνο κατ’ όνομα είναι «πεζόδρομος» η οδός Γ. Σταύρου στο κέντρο της πόλης
 Δεν περνάνε μόνο δίκυκλα όλη την ώρα, περνάνε και αυτοκίνητα αλλά και …φορτηγά! Στο μεταξύ ιδιαίτερα το καλοκαίρι τα καφέ ή και οι ταβέρνες που υπάρχουν στον πεζόδρομο βγάζουν τραπεζάκια αλλά η κυκλοφορία των οχημάτων δεν σταματά! Χρειάζεται αστυνόμευση αλλά ποιος να την κάνει; Ο δήμος δεν έχει δημοτική αστυνομία αφού ο νυν δήμαρχος την κατάργησε και η αστυνομία έχει με χίλια δυο να καταπιαστεί,  την αστυνόμευση στους πεζόδρομους  της πόλης θα νοιαστεί; Αλλά και πάλι, πρέπει δηλαδή να  υπάρχει αστυνόμευση για να μην κυκλοφορούν τροχοφόρα στους πεζοδρόμους της πόλης;  Επιτέλους ας εκλείψει κάποτε αυτός ο ωχαδερφισμός που μεγεθύνεται και από την ανοχή των υπολοίπων στην παρανομία. Έχουμε δει στην πόλη …επικά παρκαρίσματα αλλά και κραυγαλέες παρανομίες και αυτό δείχνει ότι δεν έχουμε παιδεία ως πολίτες!
Ας γίνουμε κάποτε ώριμοι και υπεύθυνοι πολίτες με δικαιώματα και υποχρεώσεις!
Επιτέλους….
Μ.Ξ.


Τέτοια να γίνονται
Η  διοίκηση του νοσοκομείου Ξάνθης εξασφάλισε την έγκριση των 2,2 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για να ανανεώσει τον εξοπλισμό του νοσοκομείου με 46 νέα βιοϊατρικά μηχανήματα και ήδη  – όπως μας είπε ο διοικητής κ. Αχιλλέας Γερόπουλος – βρίσκεται στη Διαχειριστική Αρχή για να βγουν οι διαγωνισμοί. Παράλληλα μ’ αυτό το έργο, η διοίκηση ετοιμάζεται να κινήσει τις διαδικασίες ένταξης στο ΕΣΠΑ για έργο ενεργειακής αναβάθμισης του νοσοκομείου ύψους 3 – 4 εκ. ευρώ. Ένα έργο που θα του δίνει τη δυνατότητα να είναι ενεργειακά αυτόνομο ενώ παράλληλα θα γίνουν μονωτικές εργασίας προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι ενεργειακές απώλειες.
Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες του διοικητή και όλου του δυναμικού του νοσοκομείου μας!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Χωρίς κατηγορία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σύγχυση από το νομοσχέδιο «λάστιχο» στην εκτός σχεδίου δόμηση

Νέα δεδομένα από τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣτΕ στο νόμο που τέθηκε σε διαβούλευση – Δ…