Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Προγραμματική σύμβαση ΠΑΜΘ, δήμου Ιάσμου και ΤΕΕ για τα αίτια της κατάρρευσης της γέφυρας του Κομψάτου

Προγραμματική σύμβαση ΠΑΜΘ, δήμου Ιάσμου και ΤΕΕ για τα αίτια της κατάρρευσης της γέφυρας του Κομψάτου

0

Εγκρίνεται σήμερα στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου

 Επερώτηση Καραλίδη για τη μη πραγματοποίηση της 24ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Σήμερα, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 18.30 συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο της ΠΑΜΘ στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Η συνεδρίαση αναμένεται… θερμή για ακόμη μία φορά, καθώς θα τεθούν οι ερωτήσεις του Φώτη Καραλίδη (εκτός ημερησίας) για την μη πραγματοποίηση της 24ης Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη» και του Χρήστου Τρέλλη (εντός ημερησίας), περιλαμβάνεται το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, καθώς και η προγραμματική σύμβαση για τη διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στην κατάρρευση της γέφυρας του Κομψάτου.

Επερώτηση για την Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη» από την «Κοινωνική Συμμαχία»

Με επερώτησή του που τίθεται εκτός ημερησίας ο Φώτης Καραλίδης, ως επικεφαλής της παράταξης σημειώνει ότι: «πέρυσι στις 25 Νοεμβρίου 2016 εγκαινιάσθηκε από τον Πρωθυπουργό η 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη» και μάλιστα είχε χαρακτηριστεί ως «εργαλείο ανάπτυξης με υπερτοπική σημασία». Το 2013, όταν η τότε Διοίκηση μας αναγκάσθηκε να μεταθέσει την ημερομηνία διεξαγωγής της έκθεσης, λόγω μη συμμετοχής, από τον Μάιο στο μήνα Νοέμβριο, μας κατηγορήσατε για «αποτυχία και κατάρρευση». Φέτος ο Νοέμβρης εκπνέει, φυσικά η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη» δεν έγινε και λόγος περί αυτής δεν ειπώθηκε. Βέβαια την περιλαμβάνετε στο σχέδιο της Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειάς μας για το έτος 2018» και ρωτά: «για ποιο λόγο δεν πραγματοποιήθηκε η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη», ένα αναπτυξιακό εργαλείο που ανήκει στην Περιφέρεια και «μέσα από αυτό εκφράζονται τα προϊόντα και η Περιφερειακή συνείδηση»; Μήπως γιατί θεωρείτε την Παγκρήτια Έκθεση πιο σημαντική;».

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

EΠΕΡΩΤΗΣΗ:

Για το αίτημα των φορέων του Β. Έβρου «για το σιφόνι περιοχής Κομάρων» Δήμου Ορεστιάδας.  Επερωτών : Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ » κ. Τρέλλης Χρήστος.

  1. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

1.1. Έγκριση τροποποίηση του Ο.Ε.Υ της ΠΑΜΘ και σύσταση θέσης για την μεταφορά του προσωπικού της επιχείρησης «Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού Α.Ε  Ο.Τ.Α» .

1.2. Έγκριση πρόσληψης εποχικού προσωπικού επτά (7) ατόμων, ειδικότητας Π.Ε Κτηνιατρικού , με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) έως ένα(1) έτος, με δυνατότητα ανανέωσης, που  χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων »

1.3. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού  δέκα (10) ατόμων με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ), για το έτος 2018, για τις ανάγκες των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης .

 2 . ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

2.1. Έγκριση υποβολής πρότασης στα πλαίσια υποβολής προτάσεων για την 1η πρόσκληση του προγράμματος «Λεκάνη της Μεσογείου – ENI CBC MED 2014-2020».

2.2. Έγκριση υποβολής πρότασης στο πλαίσιο υποβολής προτάσεων για την 1η πρόσκληση του Προγράμματος “Λεκάνη Μεσογείου – ΕNI CBC MED 2014-2020” “Tίτλος  Έργου “ Co-evolution of coastal human activities & Med natural systems for sustainable tourism & Blue Growth in Mediterranean

  1. ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

3.1. Έγκριση κατηγοριοποίησης  και κατάταξης του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού στις Αθλητικές εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

3.2. Έγκριση προμήθειας καυσίμων κίνησης για το έτος 2018 με τη διαδικασία της  διαπραγμάτευσης για τις ανάγκες των υπηρεσιών  στις περιοχές Καβάλας , Χρυσούπολης και Θάσου της Π.Ε. Καβάλας,

3.3. Έγκριση συμβιβαστικής  επίλυσης διαφοράς με  την εταιρεία «ΔΕΣΠΟΙΝΑ Κ. ΚΑΖΑΚΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ»

3.4. Καθορισμός τρόπου ανάθεσης έργων.

4.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΠΑΜΘ

4.1 Έγκριση του σχεδίου Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έτους 2018.

  1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

5.1. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ,  του Δήμου  Ιάσμου και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για την εκπόνηση πραγματογνωμοσύνης αναφορικά με τα αίτια κατάρρευσης της γέφυρας Κομψάτου και τις  προτάσεις αποκατάστασης αυτής.

5.2.Έγκριση σύναψης και σχεδίου Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Παγγαίου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο : «Αλιευτικό καταφύγιο Δήμου Ορφανού (Β’ Φάση)».

6.ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

6.1. Επικύρωση των  πρακτικών  15ης ,16ης συνεδρίασης έτους  2017  του  Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και  Θράκης.

6.2. Έγκριση έκδοσης ψηφίσματος συμπαράστασης στους καπνοπαραγωγούς .

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…