Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παρέμβαση από το Δίκτυο Στήριξης Φώφης Γεννηματά Ξάνθης

Παρέμβαση από το Δίκτυο Στήριξης Φώφης Γεννηματά Ξάνθης

0

Χαρακτηρίζουν εγγυητή της ενότητας την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

 Φ. Γεννηματά: «Συναισθάνομαι την ευθύνη της εντολής ενότητας και αλλαγής»

Με παρέμβασή τους τα μέλη του Δικτύου Στήριξης Φώφης Γεννηματά Ξάνθης αναφέρονται με ικανοποίηση στη συμμετοχή της πρώτης Κυριακής και απευθύνουν κάλεσμα υποστήριξης της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου του ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς, οι 212.000 χιλιάδες Ελληνίδες και Έλληνες που ψήφισαν έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Έδωσαν εντολή ενότητας και αλλαγής. Έστειλαν μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Είπαν όχι στην λιτότητα και αντιτάχθηκαν στα νεοφιλελεύθερα σχέδια των συντηρητικών δυνάμεων της πατρίδας μας. Με ενότητα ανοίγουμε νέους δρόμους για το μέλλον, τιμώντας την ιστορία μας και τους ιστορικούς μας ηγέτες. Σε αυτήν την πορεία δεν πρέπει να λείψει κανείς. Κανένας δεν περισσεύει. Όλοι είμαστε χρήσιμοι και ο καθένας με τις ιδέες του, με τις θέσεις του, με τις απόψεις του θα μπορεί να συμβάλει σε αυτήν την κοινή προσπάθεια. Στην πρόσφατη αναμέτρηση δεν υπήρχαν νικητές και ηττημένοι. Για όλους θα υπάρξει ρόλος την επόμενη μέρα.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους έδωσαν το παρόν τους στις κάλπες τις 12 του Νοέμβρη και τους καλούμε να ξανά ψηφίσουν την επόμενη Κυριακή. Η συμμετοχή στο νομό μας ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας, όπως και όλους τους εθελοντές που πλαισίωσαν τις κάλπες και εξασφάλισαν μια αξιόπιστη εκλογική διαδικασία. Ευχαριστούμε τη μειονότητα που αγκαλιάζει ξανά τη δημοκρατική παράταξη και δίνει δύναμη από τη δύναμή της για την κοινή μας προσπάθεια.

Σας καλούμε όλους σας με την ψήφο σας, να αναδείξετε Πρόεδρο του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, την Φώφη Γεννηματά. Τον άνθρωπο που εγγυάται την ενότητα του πολιτικού μας χώρου. Τον άνθρωπο που άνοιξε τις διαδικασίες ίδρυσης του νέου φορέα, τον άνθρωπο που εμπνέει σιγουριά και ελπίδα για το αύριο.

Κάλεσμα Γεννηματά για μαζική συμμετοχή στις κάλπες και τη δεύτερη Κυριακή

Η ίδια σε δήλωσή της επισημαίνει: «η τολμηρή και φιλόδοξη πρωτοβουλία για την ενότητα και την αναγέννηση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης δικαιώθηκε την Κυριακή με την εντυπωσιακή και συγκινητική συμμετοχή των πολιτών. Στο πρόσωπο καθεμιάς και καθενός από τους 212.000 Ελληνίδες και Έλληνες, βλέπω ένα συνιδρυτή του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς. Οι προοδευτικοί πολίτες έστειλαν ισχυρό μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης και αντίδρασης στην επιμονή στην συντήρηση και τη λιτότητα. Μήνυμα που προκάλεσε αμηχανία και  ανησυχία ως πρώτη οργανωμένη αντίδραση της κοινωνίας σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Και αυτή την Κυριακή είναι κρίσιμο ζήτημα η μεγάλη συμμετοχή. Όσο μεγαλύτερη είναι τόσο μεγαλύτερη η δυναμική για τον πολιτικό μας χώρο. Συναισθάνομαι την ευθύνη της εντολής ενότητας και αλλαγής που εξέφρασαν με την συμμετοχή και την επιλογή τους.

Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου είναι για μένα ισχυρό κίνητρο αλλά και δέσμευση να ξαναδώσουμε στη χώρα ανάσα και στους πολίτες, ιδιαίτερα στη νέα γενιά, πραγματική ελπίδα.

Ζητώ καθαρή εντολή από τους πολίτες. ΜΑΖΙ Τολμήσαμε,  ΜΑΖΙ Πετύχαμε, ΜΑΖΙ Νικάμε! Με πίστη στο νέο που δημιουργούμε. Για μεγάλη παράταξη νίκης τώρα! Για μια προοδευτική διακυβέρνηση. Όλοι μαζί μπορούμε !».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…