Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Παπαστράτος: φύλακας επιβίωσης και ποιότητας για τους καπνοπαραγωγούς της Θράκης

Παπαστράτος: φύλακας επιβίωσης και ποιότητας για τους καπνοπαραγωγούς της Θράκης

0

Με σεβασμό στην παράδοση του καπνού, συνεχίζει να στηρίζει τους παραγωγούς καπνών ανατολικού τύπου

 Το νέο εργοστάσιο της εταιρείας στον Ασπρόπυργο, μέσω επένδυσης 300 εκ. ευρώ, αλλάζει πλήρως την παραγωγή του και θα παράγει από τη νέα χρονιά τις ράβδους καπνού για το νέο IQOS

Η στρατηγική επιλογή της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας της Παπαστράτος, θυγατρικής της Philip Morris International (PMI), που πρόσφατα είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και ο πρωθυπουργός, έχει ξεχωριστή σημασία για τη Θράκη, που έχει συνδέσει την ιστορία, αλλά και την τοπική της οικονομία με την καλλιέργεια καπνού.

Η εμπιστοσύνη που δείχνει η εταιρεία στα καπνά ανατολικού τύπου που παράγονται στην περιοχή, δίνει προοπτική στους καπνοκαλλιεργητές της περιοχής μας, όχι μόνο για τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους, αλλά και τη δυναμική που επιχειρεί να δώσει η PMI με μια σειρά από πρωτοβουλίες κατάρτισης, ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας και κοινωνικές παρεμβάσεις, με σεβασμό στην παράδοση του καπνού και αφοσίωση στη διατήρηση της ποιότητας.

Νέα επένδυση για την Παπαστράτος, νέα προοπτική για τους καπνοπαραγωγούς της Θράκης

Βέβαια, οι πρωτοβουλίες αυτές του κολοσσού της παγκόσμιας καπνοβιομηχανίας είναι πολλαπλώς σημαντικές για όλη τη χώρα, όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται μέσω της θυγατρικής Παπαστράτος, που αποτελεί μία από τις πιο ιστορικές καπνοβιομηχανίες στην Ελλάδα. Η τελευταία νέα επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2017, με την οποία η εταιρεία μετατρέπει το εργοστάσιό της σε μονάδα παραγωγής των ράβδων καπνού για το IQOS και θα δημιουργήσει 400 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα προστεθούν στις περισσότερες από 250 θέσεις που δημιούργησε για την προώθηση και κυκλοφορία του IQOS στην ελληνική αγορά.

Στήριξη της καινοτομίας με σεβασμό στην παράδοση του καπνού

Παράλληλα, η PMI είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής των ελληνικών ανατολικών καπνών αγοράζοντας άνω του 50% της ελληνικής παραγωγής με τριετείς δεσμεύσεις (οι τελευταίες τα έτη 2013-2015 και 2016-2018). Από τις αγορές αυτές ωφελούνται φυσικά και οι καπνοπαραγωγοί της Ξάνθης και της Κομοτηνής, με τους οποίους η εταιρεία διατηρεί ισχυρούς και μακροχρόνιους δεσμούς συνεργασίας και προτίθεται να συνεχίσει και να ενισχύσει περαιτέρω, αναγνωρίζοντας την εξαιρετική ποιότητα των καπνών που παράγονται στην περιοχή μας. Η Παπαστράτος και η ΡΜΙ, όχι μόνο αγοράζουν τα καπνά μας, αλλά και με πρωτοβουλίες και πιλοτικά προγράμματα συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας και την ενίσχυση απόδοσης των καλλιεργειών, ενώ έχουν χρηματοδοτήσει και έργα υποδομής σε καπνοκαλλιεργητικές περιοχές .

Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε τα επιτυχημένα προγράμματα δωρεάν κατάρτισης καπνοκαλλιεργητών της Β. Ελλάδας που ξεκίνησε η εταιρεία το 2014 και τα οποία μέχρι σήμερα έχουν παρακολουθήσει 570 καπνοκαλλιεργητές.

Η δυναμική των εξαγωγών

Στις εγκαταστάσεις της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο από τον Ιανουάριο του 2018 σταματά η παραγωγή τσιγάρων και ξεκινά η παραγωγή των ράβδων καπνού για το IQOS που περιέχουν σημαντική ποσότητα ελληνικών ανατολικών καπνών. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης αναμένεται να παράγονται 20.000.000 ράβδοι καπνού τον χρόνο, που θα εξάγονται σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα η Παπαστράτος εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 30 χώρες και κατέχει περίπου το 40% της ελληνικής αγοράς, ενώ η συνεισφορά της στα κρατικά ταμεία κυμαίνεται στο 1,0 δισ. ευρώ [Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ΦΠΑ] ετησίως, ποσόν που αντιστοιχεί περίπου στο 2,0% των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού.

Το 2016 αναδείχθηκε η #1 Πιο Αξιοθαύμαστη Εταιρία στην Ελλάδα ανεξαρτήτως κλάδου από το περιοδικό Fortune και το 2017 ως η #1 Πιο Αξιοθαύμαστη Βιομηχανία στην Ελλάδα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…