Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Α. Τσίπρας: Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις της καινοτομίας, των εξαγωγών και των επενδύσεων στην έρευνα»

Α. Τσίπρας: Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις της καινοτομίας, των εξαγωγών και των επενδύσεων στην έρευνα»

1

Μήνυμα υπέρ της επιχειρηματικότητας που λειτουργεί με όρους εξωστρέφειας και κοινωνικής ανταποδοτικότητας έστειλε από Θερμοκήπια και Πλαστικά Θράκης ο πρωθυπουργός

 Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις των δύο εξόχως σημαντικών παραγωγικών μονάδων της περιοχής από τον ιδιοκτήτη Κώστα Χαλιορή

Σταθάκης,, Χαρίτσης και Αχτσιόγλου συνόδευσαν τον πρωθυπουργό

Συμβολισμό υπέρ των καινοτόμων επενδύσεων, που είναι εξωστρεφείς και αξιοποιούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και δυναμικές καλλιέργειες, είχε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Θερμοκήπια Θράκης στο Εράσμιο και στις εγκαταστάσεις των Πλαστικών Θράκης. Υπουργικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τους υπουργούς Αχτσιόγλου, Σταθάκη και Χαρίτση συνόδευσε τον πρωθυπουργό στις επισκέψεις και συνομίλησε με στελέχη και εργαζομένους.

Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκε ο ιδιοκτήτης των δύο παραγωγικών μονάδων Κώστας Χαλιορής, ο οποίος ξενάγησε τον πρωθυπουργό στις εγκαταστάσεις των δύο επιχειρήσεων και έδωσε πληροφορίες αναφορικά με τις δραστηριότητες, αλλά και τα μελλοντικά επενδυτικά σχέδια του ομίλου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στα θερμοκήπια υδροπονικής καλλιέργειας κηπευτικών με γεωθερμία, ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τη λειτουργία του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης, καθώς και τις συνεργασίες με πανεπιστήμια. Ο κ. Χαλιορής απάντησε ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τους Πολιτικούς Μηχανικούς, αλλά διαπιστώνεται δυσκολία όσον αφορά στο γεωπονικό κομμάτι.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από το υπουργικό κλιμάκιο, τους βουλευτές της Ξάνθης και άλλα στελέχη, μετέβη στις εγκαταστάσεις των Πλαστικών, όπου ενημερώθηκε για τα προϊόντα και παρακολούθησε τμήμα της παραγωγής.

Ο Α. Τσίπρας με τους εργαζόμενους των Πλαστικών Θράκης

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για την επίσκεψή του σε μια από τις πιο σημαντικές παραγωγικές μονάδες της περιοχής, καθώς πρόκειται για μία εταιρεία πρότυπο υγιούς επιχειρηματικότητας. Μια εταιρεία που δραστηριοποιείται διεθνώς, απασχολεί στην Ξάνθη περίπου 800 εργαζόμενους, είναι εξωστρεφής, επενδύει σε νέες τεχνολογίες και στην καινοτομία, όπως η επέκτασή της στο χώρο της υδροπονικής θερμοκηπιακής καλλιέργειας, αξιοποιώντας τα γεωθερμικά πεδία της περιοχής και πρωτοπορεί επενδύοντας στην εταιρική έρευνα.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ακόμη ότι «υπήρχε μία αστική τάξη, που λειτούργησε τις επιχειρήσεις «αρπακτικά» και «παρασιτικά» και έβγαλαν χρήματα από το κράτος και όχι από την αγορά», τονίζοντας ότι οι επιχειρήσεις Χαλιορή αποτελούν το αντίστροφο παράδειγμα με την εξωστρέφεια, τον δυναμισμό και τις επενδύσεις στην έρευνα που τις διακρίνει. Σε αυτό το σημείο μνημόνευσε και τον πατέρα Σταύρο Χαλιορή, ο οποίος «με συναίσθηση και ευαισθησία του τόπου» επένδυσε στην περιοχή.

Ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι η κυβέρνηση προωθεί τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη των υγιών επιχειρήσεων, που «υπάρχουν αλλά δεν είναι όσα θα θέλαμε», όπως σχολίασε, με δράσεις όπως η παροχή ισχυρών επενδυτικών κινήτρων, ιδιαίτερα μέσα από τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο. Η ενίσχυση που προβλέπεται  για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης φτάνει στο 55% για τις Μικρές επιχειρήσεις, 45% για τις Μεσαίες και 35% για τις Μεγάλες και άλλα εργαλεία κινητροδότησης για τις εξαγωγές και την έρευνα.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ευρωεκλογές 2024 – Ανδρουλάκης: Εθνική ανάγκη η πατρίδα μας να αποκτήσει ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση

Όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «Στρατηγικός στόχος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι να οικ…