Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Ο Δικαιωματούλης και το Μαγικό Φίλτρο της Αγάπης στην Καπναποθήκη «Π»

Ο Δικαιωματούλης και το Μαγικό Φίλτρο της Αγάπης στην Καπναποθήκη «Π»

0

Παρουσίαση του παραμυθιού της Στέλλας Μαβίδου και της Μαρίας Θεοχάρη

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017, στις 18:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Γράφημα» και την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου «Σπανίδης», παρουσιάζει στους μικρούς και μεγάλους τους φίλους το παραμύθι, της Στέλλας Μαβίδου και της Μαρίας Θεοχάρη, «Ο Δικαιωματούλης και το Μαγικό Φίλτρο της Αγάπης».

Ένας Δράκος, ο Φαταούλας κλέβει τα όνειρά των παιδιών… Η Νεράιδα της Δικαιοσύνης αναλαμβάνει δράση και με το βοηθό της, το Δικαιωματούλη, προσπαθεί να τους χαρίσει ξανά το χαμόγελο. Σε αυτή τη δύσκολη αποστολή  καλούνται τα παιδιά όλου του κόσμου, να τον βοηθήσουν!

Τι λέτε, θα καταφέρουν όλοι μαζί  να αλλάξουν τον Φαταούλα;

Κάθε μέρα τα δικαιώματα των παιδιών καταπατώνται, πολλά δεν έχουν τροφή, νερό καθαρό, υφίστανται βία και διακρίσεις. Και όλα αυτά γιατί ο δράκος «Φαταούλας» τους κλέβει τα δικαιώματα…

Πιστεύουμε όμως, πως αν όλα τα παιδάκια του κόσμου ενωθούν και υπό την καθοδήγηση του Δικαιωματούλη κάνουν μια μεγάλη αγκαλιά στον κακό μας δράκο, ίσως κάτι να αλλάξει…

Η αφήγηση και η δραματοποίηση του παραμυθιού θα γίνει από τις ίδιες τις συγγραφείς Στέλλα Μαβίδου και Μαρία Θεοχάρη. Το μήνυμα που στέλνουν με το πρώτο τους παραμύθι  είναι ο διαρκής αγώνας  για ένα καλύτερο μέλλον με ελπίδα, χαρά και αισιοδοξία.

Η παρουσίαση  θα πραγματοποιηθεί στον πολιτιστικό πολυχώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.

Στέλλα Μαβίδου

Η Στέλλα Μαβίδου γεννήθηκε στη Φλώρινα. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό  Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Κρήτης και σήμερα παρακολουθεί  το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης- Εκπαιδευτική Ηγεσία», του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών, σήμερα ζει στη Φλώρινα όπου εργάζεται ως νηπιαγωγός από το 2003.

Μαρία Θεοχάρη

H Mαρία Θεοχάρη γεννήθηκε στον Βόλο, αλλά μέχρι τα πρώτα εφηβικά της χρόνια ζούσε σε μια όμορφη γειτονιά στο Περιστέρι, στην Αθήνα. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Λάρισας και στη συνέχεια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας. Σήμερα παρακολουθεί το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου  Δυτικής Μακεδονίας: «Επιστήμες της αγωγής: Επαγγελματική Μάθηση και Καινοτομίες στην εκπαίδευση». Ζει στη Φλώρινα, όπου εργάζεται ως δασκάλα σ’ ένα μικρό ακριτικό σχολείο. Είναι μητέρα τριών παιδιών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το «Κτήμα Βουρβουκέλη» υποδέχεται την έκθεση του Γ. Καδήρογλου

«Η άνιστι χροιά της Άνοιξης» παρουσιάζεται στο εικαστικό κοινό της Ξάνθης από τις 24 Νοεμβ…