Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Μαθήματα αλληλεγγύης» και φέτος από τα σχολεία της Ξάνθης

«Μαθήματα αλληλεγγύης» και φέτος από τα σχολεία της Ξάνθης

0

Πάνω από 1.000 άτομα συμμετείχαν στις Φθινοπωρινές Αιμοδοσίες Αγάπης, με καθοριστική την συμβολή των σχολείων Ξάνθης και Καβάλας

 Σχεδόν οι μισοί εθελοντές ήταν ηλικίας 17 έως 25 ετών στις 23 εξορμήσεις αιμοδοσίας που διοργάνωσε ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Ξάνθης «η Αγάπη»

Επιτυχημένες κρίνονται για άλλη μια χρονιά οι Φθινοπωρινές Αιμοδοσίες Αγάπης που διοργάνωσε ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Ξάνθης με 23 εξορμήσεις, το προηγούμενο διάστημα.

Συνολικά προσήλθαν στις εθελοντικές εξορμήσεις 1.087 συνάνθρωποί μας στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι και κρίθηκαν ικανοί να προσφέρουν το αίμα τους οι 893.

Τα στατιστικά στοιχεία για τα μέλη της «ΑΓΑΠΗΣ» έχουν ως εξής : σε σύνολο 893 εθελοντών οι  621 ήταν άντρες και οι 272 γυναίκες. Οι νέοι άνθρωποι από 17 έως 25 ετών ήταν συνολικά 414 -ποσοστό 46,36% επί συνόλου.

Αιμοδότες από 26 έως 35 ήταν συνολικά 113 -ποσοστό 12,43% επί συνόλου

Αιμοδότες από 36 έως 50 ήταν συνολικά 256 -ποσοστό 28,67% επί συνόλου

Αιμοδότες από 51 έως 65 ήταν συνολικά 110 -ποσοστό 12,32% επί συνόλου

Προστέθηκαν στην οικογένεια της «αγάπης» 318 νέα μέλη (ποσοστό 35,61% επί συνόλου).

Ολοκληρώνοντας τη δράσης το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» απηύθυνε τις θερμότατες ευχαριστίες  του σε όλους όσους συνέδραμαν, σημειώνοντας: «σε συνδιοργάνωση με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης και Ν. Καβάλας, τη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ., την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και τους Δήμους Μύκης και Αβδήρων, προσπαθήσαμε να συλλέξουμε για ακόμη μια φορά αρκετές μονάδες αίματος από τους εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης και της επαρχίας Νέστου, προκειμένου με τη δράση μας αυτή να ενισχυθούν και ανακουφιστούν κυρίως οι ανάγκες μετάγγισης των παιδιών ηλικίας από λίγων ημερών έως 14 ετών από ολόκληρη την Ελλάδα (ανάμεσά τους και κάποια ξανθιωτάκια) που «φιλοξενούνται» στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» της Αθήνας».

Στη δράση συμμετείχαν Γενικά Ενιαία Λύκεια , Επαγγελματικά Λύκεια, Επαγγελματικές Σχολές και ΙΕΚ όπως και το Μειονοτικό Λύκειο «Μουζαφέρ Σαλήχογλου», όπου και πάλι μαθητές κυρίως της τρίτης τάξης των Λυκείων, καθηγητές και δάσκαλοι της Ξάνθης και της Καβάλας «έδωσαν»  εξετάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, ζωής και εθελοντισμού και πέρασαν με άριστα!

Μέσω της πρωτοβουλίας «Η Εκπαίδευση προσφέρει το αίμα της», οι μαθητές μαθαίνουν από νεαρή ηλικία να προσφέρουν στην αγνότερη μορφή εθελοντισμού που υπάρχει και το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό με την αρωγή όλων μας  ώστε να δημιουργηθούν υπεύθυνοι και ευαισθητοποιημένοι αυριανοί πολίτες αλλά και αυριανοί τακτικοί εθελοντές αιμοδότες.

Σε συνεργασία κυρίως με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» των Αθηνών αλλά και του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης πραγματοποιήθηκαν συνολικά 23 «εξορμήσεις σε διάφορες περιοχές της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης και σε τέσσερις της Καβάλας από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 11 Νοεμβρίου 2017.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για ακόμη μία φορά η «αερομεταφερόμενη ταξιαρχία» των εθελοντριών γυναικών του Κενταύρου και πάλι μεταφέρθηκε με λεωφορείο από το χωριό της στην κεντρική αιμοδοσία της Ξάνθης μέσα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης δίνοντας το παράδειγμα ότι όποιος θέλει να προσφέρει βρίσκει τρόπο, βρίσκει χρόνο, βρίσκει και τόπο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δήμος Ξάνθης: Ξεκινά η ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της πόλης

Ο Δήμος καλεί τους κατοίκους να προχωρήσουν σε έκδοση Κάρτας Μονίμου Κατοίκου Ο Δήμος Ξάνθ…