Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ξεσηκώνονται οι υπάλληλοι της Περιφέρειας ενόψει του αναπτυξιακού συνεδρίου

Ξεσηκώνονται οι υπάλληλοι της Περιφέρειας ενόψει του αναπτυξιακού συνεδρίου

0
perifereia pinakida

Οι σύλλογοι των Π.Ε. Καβάλας, Έβρου και Δράμας χαρακτηρίζουν «αναπτυξιακή φιέστα» το συνέδριο και προγραμματίζουν διαμαρτυρία στην αυριανή ομιλία του πρωθυπουργού

 Κλήθηκε και συμμετείχε στον προσυνεδριακό διάλογο ο σύλλογος της Ξάνθης, που έκρινε ότι γι’ αυτό το λόγο είναι αντικρουόμενο να συμμετέχει και στην κινητοποίηση

Τα Δ.Σ των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων Υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας, Δράμας και Έβρου της ΠΑΜΘ ανακοίνωσαν την «αγωνιστική τους υποδοχή» στον πρωθυπουργό, ενημερώνοντας ότι θα συμμετέχουν σε κινητοποίηση, με αφορμή την αυριανή ομιλία του πρωθυπουργού.

Διεκδικούν αληθινή ανάπτυξη και κίνητρα για την παραμεθόριο

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, «μετά από τέσσερα μνημόνια και πολύ περισσότερες ενδιάμεσες αξιολογήσεις, τα τελευταία εννιά χρόνια περίπου , η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφού «ολοκλήρωσε(;)» την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, ετοιμάζεται να φέρει, με την 3η αξιολόγηση, νέα βάρβαρα μέτρα για το λαό, έχοντας ως πυρήνα νέα χτυπήματα στα εργασιακά, νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών, περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, της οργάνωσης των εργατικών αγώνων, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων. Το μόνο που δεν μας λένε είναι ότι τα μέτρα αυτά παίρνονται σε όλες τις χώρες τις ΕΕ (Γαλλία, Γερμανία κα), είτε έχουν μνημόνια είτε όχι», και ως εκ τούτου χαρακτηρίζουν «αναπτυξιακή φιέστα», τα αναπτυξιακά συνέδρια της κυβέρνησης, καθώς στόχο έχουν, όπως λένε «μαζί με τους τοπικούς φορείς και παράγοντες να «ξεπλύνουν» την αντιλαϊκή τους πολιτική, να κάνουν τον λαό συνένοχο, χειροκροτητή της πολιτικής τους».

Τονίζουν ακόμη ότι με μια σειρά μέτρων και οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν πληγεί από την κρίση, σχολιάζοντας ειδικά για την ανάπτυξη της περιοχής: «το success story της περιοχής περιλαμβάνει την μετατροπή της σε διαμετακομιστικό κόμβο μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, την πώληση ή «ενοικίαση» των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, των αεροδρομίων , την «πώληση» της Εγνατίας Οδού και την τοποθέτηση σταθμών διοδίων, των σιδηροδρομικών δικτύων. Η δημιουργία τερματικού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη, έρχεται να προστεθεί στους ήδη υπάρχοντες αγωγούς φυσικού αερίου ITGI & TAP, καθώς και στον υπό σκέψη αγωγό IGB. Μόνο που ξεχνάνε να μας πουν ότι αν και το φυσικό αέριο διέρχεται από την περιοχή της Περιφέρειας Α.Μ.Θ, δεν βρήκε το δρόμο για να φτάσει στα σπίτια μας. Προφανώς γιατί αν και η ανάγκη για φτηνή και καθαρή ενέργεια περισσεύει , η σχέση κόστους- οφέλους είναι αποτρεπτική.

Με βάση τα παραπάνω, στις διεκδικήσεις τους, περιλαμβάνουν ειδικά για την περιοχή, την εξαίρεση της περιοχής μας (και των νησιωτικών) από τον περιορισμό προσλήψεων, τη διατήρηση του επιδόματος παραμεθορίου, τη θέσπιση κινήτρων για να έρθουν υπάλληλοι στην ΑΜΘ, την ευνοϊκή ρύθμιση των στεγαστικών Δανείων του ΤΠΔ για όσους υπαλλήλους υπηρετούν στην παραμεθόριο και νησιωτικές περιοχές, καθώς και για όσους μετατεθούν οικειοθελώς σε αυτές και την χωρίς επιβάρυνση (διόδια) μετακίνηση των κατοίκων της Περιφέρειας.

Φ. Κοχλιαρίδου: «Αποσπασματικός και πρόχειρος ο προσυνεδριακός διάλογος»

Μιλώντας μαζί μας η πρόεδρος του συλλόγου Υπαλλήλων ΠΕ Καβάλας Φιλιππία Κοχλιαρίδου σχολίασε ότι στον προσχηματικό χαρακτήρα του συνεδρίου συνηγορεί η αποσπασματικότητα και προχειρότητα της διαδικασίας προετοιμασίας, αφού στην πράξη «οι φορείς που είναι αυτοί που θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη στην περιοχή δεν κλήθηκαν στο σύνολό τους και με επαρκή χρόνο διαλόγου να συμμετέχουν στην προσυνεδριακή φάση» και αναρωτήθηκε αν αυτή την προσυνεδριακή διαδικασία την ανέλαβε τελικά η κυβέρνηση ή το κόμμα…

Τέλος, σχολίασε: «οφείλουμε να κινητοποιηθούμε γιατί εκτός από υπάλληλοι, είμαστε και πολίτες  και θέλουμε την πραγματική ανάπτυξη αυτής της περιοχής».

Δ. Τσιάνης: «Καταθέσαμε υπόμνημα που περιλαμβάνει και τις προτάσεις μας για την παραμεθόριο»

Από την πλευρά του ο σύλλογος των υπαλλήλων της Π.Ε. Ξάνθης πήρε απόφαση να μη συμμετέχει στην κινητοποίηση, με το σκεπτικό ότι κλήθηκε και πήρε μέρος στην προσυνεδριακή συνάντηση που έγινε με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού. Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Τσιάνης, ο σύλλογος των υπαλλήλων της ΠΕ συμμετείχε σε συνάντηση μαζί με εκπροσώπους από το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, των εκπαιδευτικών και του Νοσοκομείου, όπου υπέβαλε υπόμνημα με τις θέσεις των υπαλλήλων της Περιφέρειας. «Στο υπόμνημα περιλαμβάνονται και οι γενικές προτάσεις της Ομοσπονδίας, αλλά και επιμέρους ζητήματα που αφορούν στην περιοχή μας, όπως η επαναφορά της επιδότησης πρώτης κατοικίας για την παραμεθόριο και η διατήρηση του επιδόματος παραμεθορίου», σημείωσε ο κ. Τσιάνης, εξηγώντας ότι είναι αναγκαία τα κίνητρα για να μετακινηθούν υπάλληλοι στην περιοχή, αφού κάποιες ΠΕ (κυρίως η Κομοτηνή) έχουν ήδη πρόβλημα υποστελέχωσης. Ο ίδιος διευκρίνισε ακόμη: «εφόσον συμμετείχαμε στο διάλογο, θέλουμε να δούμε ποιες από τις θέσεις μας θα υιοθετήσει η Πολιτεία κι αν τις αγνοήσει ή αδρανήσει θα εξετάσουμε κι εμείς πώς θα διαμορφώσουμε τη στάση μας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…