Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κεγκέρογλου: «Η Φ. Γεννηματά κρατά τον κλειδάριθμο για τα επόμενα βήματα της κεντροαριστεράς»

Κεγκέρογλου: «Η Φ. Γεννηματά κρατά τον κλειδάριθμο για τα επόμενα βήματα της κεντροαριστεράς»

0

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ στην Ξάνθη. Συναντήθηκε με τον Σ. Στολίδη και στελέχη της που στηρίζουν την υποψηφιότητα της Φώφης. Απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου

 «Δεν θα είμαστε το συμπλήρωμα κανενός – Στόχος, οι επόμενες εκλογές να είναι ντέρμπι για τρεις», τόνισε ο κ. ΚεγκέρογλουΜήνυμα προς Ανδρουλάκη: «Δεν υποστηρίζουμε προσωπικές στρατηγικές…»

 

“Η εκλογή της Φώφης Γεννηματά εγγυάται την ενότητα και την προοπτική”, τόνισε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Βασίλης Κεγκέρογλου, που ήρθε στην Ξάνθη το απόγευμα της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου, για να συναντηθεί σε ξενοδοχείο της πόλης μας με τα στελέχη που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά της και κυρίως να απευθύνει κάλεσμα στους Ξανθιώτες μέλη ή φίλους του χώρου ή όποιον άλλο επιθυμεί και ανεξάρτητα με το τι έχει ψηφίσει μέχρι τώρα, να προσέλθουν στην κάλπες που θα στηθούν σε πολλά σημεία του νομού μας, την Κυριακή στις 12 Νοεμβρίου, για να συμμετέχουν στην εκλογή του επικεφαλής στην Κεντροαριστερά καθώς όπως τόνισε : «Η συμμετοχή επιβεβαιώνει την επιτυχία του εγχειρήματος. Στοίχημά μας λοιπόν είναι η μεγάλη συμμετοχή που θα διασφαλίσει την ενότητα που είναι ζητούμενο για την επόμενη μέρα και θα δώσει ένα μήνυμα σ’ όλη την κοινωνία ότι, ναι μπορούμε να ανατρέψουμε το δίπολο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε στις εξελίξεις ”.

 Κεγκέρογλου: «Τώρα είναι η ώρα της Κεντροαριστεράς» – Κάλεσμα για συμμετοχή στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου

Όπως ανέφερε ο κ. Κεγκέρογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά Μέσα, τώρα είναι η κατάλληλη χρονικά ευκαιρία για την ανασύσταση του χώρου της κεντροαριστεράς καθώς: «Είμαστε σε μια περίοδο που οι πολίτες έχουν αξιολογήσει και αυτούς που τους υποσχέθηκαν τα Ζάππεια και αυτούς που τους υποσχέθηκαν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και μπορούμε σήμερα να πούμε με σιγουριά ότι έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην Δημοκρατική παράταξη. Η Φώφη Γεννηματά , το ΠΑΣΟΚ , η ΔΗΣΥ πήραμε μια πρωτοβουλία πριν 1,5 χρόνο και υλοποιούμε βήμα – βήμα ένα σχέδιο για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης πετυχαίνοντας έναν έναν τους στόχους», τόνισε και συμπλήρωσε πως ο πρώτος στόχος που επιτεύχθηκε ήταν να καθίσουν όλα τα κόμματα και οι κινήσεις στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν : «Αυτό έγινε με συνέδριο. Το συνέδριο μας ήταν απόλυτα επιτυχημένο αφού ένωσε όλα τα κόμματα του κέντρου. Μετά το συνέδριο ήρθε και το Ποτάμι στο εγχείρημα. Το γεγονός δε ότι έχουμε 9 υποψηφίους εγγυάται την επιτυχία του εγχειρήματος» σημείωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

Το στίγμα της υποψηφιότητας Φ. Γεννηματά

Στο ερώτημα: «Γιατί ο ψηφοφόρος να επιλέξει την Φ. Γεννηματά έναντι των άλλων συνυποψήφιων της», ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε τρεις τουλάχιστον λόγους Ο πρώτος λόγος – όπως είπε είναι ηθικός καθώς η Κα Γεννηματά δημιούργησε τις προϋποθέσεις και πέτυχε να ενώσει τις διάσπαρτες δυνάμεις και έχει χαράξει την προσωπική: « Κατά συνέπεια δικαιούται να οδηγήσει την παράταξη στις εκλογές και να κριθεί», πρόσθεσε. Ο δεύτερος λόγος είναι ηθικός και εξήγησε πως μέσα σ’ ένα πολυκομματικό σύστημα υποψηφιότητα θέτει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.: « Ο σημαντικότερος λόγος είναι πολιτικός και αναφέρεται στην ικανότητα και τη δυνατότητα να οδηγήσει την παράταξη στην νίκη. Η Φ. Γεννηματά κρατά τον κλειδάριθμο για τα επόμενα βήματα…», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα είμαστε το συμπλήρωμα κανενός – Στόχος, οι επόμενες εκλογές να είναι ντέρμπι για τρεις»

Εκτιμώντας τις πολιτικές εξελίξεις και αφού άσκησε κριτική για τις πολιτικές που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κεγκέρογλου εκτίμησε πως οι επόμενες εκλογές θα είναι ντέρμπι για τρεις, εξέφρασε τη βεβαιότητα και στόχο η Δημοκρατική Παράταξη να είναι μέσα στους δυο πρώτους . Σ’ ότι αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες ξεκαθάρισε ότι είναι συλλογική απόφαση του συνεδρίου: « Να μην είμαστε συμπλήρωμα κανενός ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ». Απαντώντας δε στις δηλώσει του Γιάννη Ραγκούση ότι με την Φ. Γεννηματά είναι βεβαία η σύμπραξη με τον Μητσοτάκη, ο κ. Κεγκέρογλου έστειλε το μήνυμα προς τον υποψήφιο κ. Ραγκούση: «Το συνέδριο αποφάσισε ότι δεν θα είμαστε συμπλήρωμα κανενός

Το σχέδιο μας είναι διαφορετικό και δεν περιοριζόμαστε στην λογική να είμαστε τρίτοι ή τέταρτοι. Προτείνω στους υποψηφίους να διαβάσουν τις αποφάσεις του συνεδρίου τις οποίες και οφείλουν να τις σέβονται. Προσωπικές απόψεις μπορεί να υπάρχουν όμως εδώ μιλάμε για συλλογικές αποφάσεις. Και όταν υπάρχουν συλλογικές, οι προσωπικές απόψεις δεν χωρούν. Δεν έχει άλλη ευκαιρία η δημοκρατική παράταξη. Τώρα είναι η ώρα να φύγουν οι ανίκανοι και να φράξει ο δρόμος προς την δεξιά που είναι προσκολλημένη στις παλιές δεξιές απόψεις παρά τις μοντέρνες κουβέντες που πετάει πότε πότε ο κ. Μητσοτάκης».

Μήνυμα προς Ανδρουλάκη: «Δεν υποστηρίζουμε προσωπικές στρατηγικές… λειτουργούμε συλλογικά και θεσμικά»

Μήνυμα όμως έστειλε ο κ. Γκεγκέρογλου και προς τον κ. Ανδρουλάκη απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Ε» αναφορικά με την ανανέωση και την ενότητα, χαρακτηριστικά που αποδίδει στο στίγμα της υποψηφιότητας του. Ο κ. Κεγκέρογλου εμμέσως πλην σαφώς καταλόγισε στον κ. Ανδρουλάκη προσωπικές στρατηγικές: «Δεν υποστηρίζουμε προσωπικές στρατηγικές και πρόσωπα αλλά το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ και την πρόεδρό του που το υλοποιεί. Λειτουργούμε συλλογικά. Το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει στόχο να ενώσει τον κατακερματισμένο χώρο και το επιτύχαμε. Ο δεύτερος είναι να διευρύνουμε και να ενώσουμε την βάση, να φέρουμε ξανά τους πολίτες και αυτό υλοποιείται με τις εκλογές. Δεν βάζουμε όριο αλλά η συμμετοχή θα είναι μήνυμα ότι υπάρχουμε και παίρνουμε πρωτοβουλία και προχωράμε».

Λάθος ο ηλικιακός ρατσισμός

Ο κ. Κεγκέρογλου έθεσε ως τρίτο στόχο την πολιτική ανανέωση που σημείωσε ότι είναι διαρκής και ότι έχει επικαιροποιηθεί με το συνέδριο ο πολιτικός λόγος του χώρου και διευκρίνισε πως είναι τεράστιο λάθος να εκφράζονται ρατσιστικές θέσει για την γενιά πολιτικών 50 και άνω: «Είναι τεράστιο λάθος κάποιοι να συμπεριφέρονται ρατσιστικά στους πολιτικούς 50 και άνω. Η αλλαγή του ‘81 ήρθε σαν αποτέλεσμα της γενιάς της εθνικής αντίστασης, της γενιάς 114 και του αντιδικτατορικούς αγώνα. Σήμερα εμείς καλούμε 3 – 4 γενιές να συμπράξουν σ’ αυτή την προσπάθεια. Την γενιά της μεταπολίτευσης, της αλλαγής της ευημερίας και της κρίσης».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κεγκέρογλου είχε συνάντηση και συζήτηση με στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως τον πρώην βουλευτής κ. Σωτήρη Στολίδη που εκπροσωπεί την υποψηφιότητα της κας Γεννηματά στο νομό μας αλλά και νέα και παλαιά στελέχη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…