Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Καταρτίζεται προϋπολογισμός χωρίς δημοτικά τέλη

Καταρτίζεται προϋπολογισμός χωρίς δημοτικά τέλη

0
dimarxeio

Έρχεται στην Οικονομική Επιτροπή την επόμενη Τετάρτη. Προϊσταμένη Οικονομικής υπηρεσίας, Μ. Σπανού: «Προχωράμε… Δεν μπορεί να μείνει χωρίς προϋπολογισμό ο δήμος»

 

Διευθύντρια δήμου Ξάνθης, Κ. Τζανόγλου: «Θα το κρίνει η Αποκεντρωμένη. Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα»

«Κοινωνία Δημοτών», Μ. Φανουράκης: «Ανικανότητα της διοίκησης. Ανικανότητα του δημάρχου….»

 

Μπορεί τα δημοτικά τέλη να έχουν έλθει δύο φορές για ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης και λόγω έλλειψης απόλυτης πλειοψηφίας να μην έχει καταφέρει η δημοτική αρχή να τα περάσει… Και παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει την πολυπόθητη πλειοψηφία να θέτει ευθέως τον κίνδυνο μη κατάρτισης προϋπολογισμού καθώς τα δημοτικά τέλη είναι μέρος αυτού, ωστόσο τελικά φαίνεται πως η κατάρτιση του προϋπολογισμού ακολουθεί ανεξάρτητη πορεία…

 

Έρχεται ο προϋπολογισμός την επόμενη  Τετάρτη στην Οικονομική

Αυτό ανακοίνωσε μετά το πέρας της χθεσινής Οικονομικής ο πρόεδρος αυτής Κυριάκος Παπαδόπουλος ενημερώνοντας τον κ. Καρά ότι θα γίνει δεύτερη συνεδρίαση με θέμα τον προϋπολογισμό.  Το θέμα προκάλεσε έκπληξη και το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο νομιμοποιείται να γίνει προϋπολογισμός χωρίς να έχουν ψηφιστεί τα τέλη; Η προϊσταμένη της Οικονομικής υπηρεσίας κα Μαρία Σπανού δήλωσε στο «Ε» πως η Οικονομική υπηρεσία προχωρά στην κατάρτιση του προϋπολογισμού και πως έχει γίνει το προσχέδιο από την Εκτελεστική  και θα τεθεί στην Οικονομική Επιτροπή: «Δεν μπορεί ο δήμος να μείνει χωρίς προϋπολογισμό. Προχωράμε κανονικά», σημείωσε η κα Σπανού.  Αυτή όμως δεν είναι απάντηση επί της ουσίας αλλά επί της διαδικασίας. Αντίθετα η Διευθύντρια του δήμου κα Τζανόγλου σε ερώτησή μας αν είναι νόμιμη η κατάρτιση προϋπολογισμού χωρίς να υπάρχει απόφαση για τα δημοτικά τέλη απάντησε πως: «Αυτό θα το κρίνει η Αποκεντρωμένη. Θα σταλούν τα πρακτικά του συμβουλίου με τις ψηφοφορίες και θα έχουμε την απάντησή της.  Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.  Έχει προβλέψει ο νομοθέτης», κατέληξε η κα Καλλιόπη Τζανόγλου.

Φανουράκης: «Ανικανότητα της διοίκησης. Ανικανότητα του δημάρχου….»

Κληθείς να σχολιάσει ο επικεφαλής της Κοινωνίας Δημοτών κ. Μανώλης Φανουράκης ανέφερε πως προφανώς οι υπηρεσίες έχουν τις δικές τους ερμηνείες σ’ ότι αφορά την κατάρτιση του προϋπολογισμού χωρίς απόφαση για τα τέλη ωστόσο τόνισε πως τίθενται πολλά θέματα νομιμότητας που θα κληθεί να κρίνει η Αποκεντρωμένη και έτσι να τα εγκρίνει είτε όχι οπότε και θα τεθούν για τρίτη φορά προς ψήφιση.  Ανέφερε δε πως τα τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα έχουν ψηφιστεί δυο φορές: «Σε κάθε περίπτωση όμως όλη αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με υπαιτιότητα του δημάρχου αποτελεί απόδειξη ανικανότητας της διοίκησης του δήμου, ανικανότητας του δημάρχου. Εμείς είπαμε ότι δεν μπορεί ο δήμος να μην έχει δημοτικά τέλη και πως είμαστε διατιθεμένοι να βρούμε μια λύση».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιστολή Χατζηγκενέ στον πρωθυπουργό για το φοιτητικό επίδομα στους φοιτητές από την ΑΜΘ

Ζητά τα κίνητρα που ισχύουν για τους φοιτητές που σπουδάζουν στο ΔΠΘ να υποστηρίζουν και τ…