Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Για ακόμη μία χρονιά εκπροσωπήθηκαν στον “Αυθεντικό Μαραθώνιο” Αθηνών οι xanthirunners

Για ακόμη μία χρονιά εκπροσωπήθηκαν στον “Αυθεντικό Μαραθώνιο” Αθηνών οι xanthirunners

0

Εννέα Ξανθιώτες δρομείς συμμετείχαν στον παγκοσμίως γνωστό αγώνα των 42.195 μέτρων

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τον “4ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο” που θα διεξαχθεί στις 26 Νοεμβρίου στην πόλη μας

Πέρασε πλέον στην ιστορία ο 35ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών. Χιλιάδες αθλητές από κάθε γωνιά της γης, συμμετείχαν στον ομορφότερο παγκοσμίως και παράλληλα επίπονο αγώνα των 42.195 μέτρων. Ο αγώνας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Βαλκανιονίκη και μεγάλου αγωνιστή της Ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 9:00 το πρωί της περασμένης Κυριακής (12/11) από τον Μαραθώνα, αφήνοντας ανάμεικτα συναισθήματα στους συμμετέχοντες. Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά την διεξαγωγή του αγώνα, βοήθησαν την προσπάθεια των δρομέων, να απολαύσουν την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα της αυθεντικής διαδρομής και να επιτύχουν μια επίδοση σύμφωνη με τις προσδοκίες και την προετοιμασία τους. Κάποιοι ήταν κοντά στους στόχους τους και κάποιοι άλλοι αρκέστηκαν να χαρούν το ταξίδι τους προς το Καλλιμάρμαρο. Το μεγαλύτερο και κυρίαρχο όμως συναίσθημα που νιώθει ο κάθε δρομέας κατά την διάρκεια της συμμετοχής του σ΄ αυτόν τον τόσο σημαντικό σε αξία αγώνα είναι αυτό της χαράς και της περηφάνιας καθώς περνά την γραμμή του τερματισμού.

Άγγιξαν τους 55.000 οι δρομείς

Ο Ξανθιώτης δρομέας Θεόδωρος Βαφειάδης συμμετείχε και τερμάτισε στοφετινό Μαραθώνιο Κωνσταντινούπολης

Συνολικά πάνω από 55.000 δρομείς συμμετείχαν φέτος σε όλους τους αγώνες της διοργάνωσης, ενώ στον Μαραθώνιο δρόμο οι συμμετοχές έφτασαν τις 18.000. Μεγάλος νικητής του Μαραθωνίου, ήταν ο Κενυάτης Σάμιουλε Κάλαλει ο οποίος έφτασε πρώτος στον τερματισμό με 2 ώρες 12.49. Δεύτερος με 2.14.18 ήταν ο Μίλτον Ρότιτς και τρίτος ο επίσης συμπατριώτης τους Κενυάτης Γέγκο Κιπτόο με 2.16.08. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Ανδρών, με τον Κώστα Γκελαούζο (Παναθηναικός ΑΟ) να παίρνει τα σκήπτρα από τον Χριστόφορο Μερούση και με 2.27.21 (8ος στην γενική κατάταξη) να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η επίδοση του Μερούση (ΦΟ Βροντάδων), ήταν 2.28.19, ενώ τρίτος ήταν ο Παναγιώτης Καραϊσκος με (Πανελλήνιος ΓΣ) με 2.28.57. Στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Μπενταρού Μπαντάνε (Αιθιοπία) με 2.34.18 και ακολούθησαν οι Άλις Κιμπόρ (Κένυα) 2.34.22 και Νάνσι Αρουσέι (Κένυα) 2.34.51. Η Ουρανία Ρεμπούλη (ΑΓΕΣ Κάμειρος) συνέχισε το σερί νικών και με 2.49.06 πανηγύρισε για τρίτη διαδοχική χρονιά τη νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ενώ ήταν τέταρτη στη γενική κατάταξη. Η Γλυκερία Τζιατζιά ((Παναθηναικός ΑΟ)) στον πρώτο μαραθώνιο της καριέρας της πέτυχε 2.51.14.Την τριάδα έκλεισε η αθλήτρια Φωτεινή Δαγκλή – Παγκότο (ΑΟ Κάλλιστος), που τερμάτισε σε 2.53.58 και πέτυχε ατομικό ρεκόρ.

Ιστορικά παρουσιάζουμε τους έξι πρώτους και πρώτες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος:

Ανδρες: Γκελαουζος (ΠΑΟ)2.27.21, Μερούσης (ΦΟ Βροντάδων) 2.28.19, Καραίσκος (ΠΓΣ) 2.28.57, Θεοδωρακάκος (ΠΑΟ) 2.32.59, Συμιριώτης (ΦΟ Βροντάδων) 2.33.35, Καλομοίρης (ΑΕΚ) 2.36.26.

Γυναίκες: Ρεμπούλη (ΑΓΕ Κάμειρος) 2.49.06, Τζιατζια (ΠΑΟ) 2.51.14, Δαγκλή – Παγκότο (Κάλλιστος) 2.53.58, Καραγεωργάκη (ΣΑΠΚ) 2.58.51, Παπασπύρου (ΠΑΣ Ζωγράφου) 3.06.40, Μαρκάκου (ΣΥΛ. Κρήτης) 3.13.51.

Με εννέα δρομείς συμμετείχαν οι “xanthirunners

Μπορεί στον φετινό μαραθώνιο να μην σημειώθηκε ρεκόρ διαδρομής σημειώθηκε όμως ρεκόρ δρομέων που κατάφεραν να περάσουν την γραμμή τερματισμού. 14.779 αθλητές έζησαν την μαγεία του τερματισμού στο επιβλητικό καλλιμάρμαρο ξεπερνώντας τα όρια τους και πετυχαίνοντας τον στόχο τους. Μεταξύ αυτών έτρεξαν και πολλοί Ξανθιώτες μαραθωνοδρόμοι του Συλλόγου xanthirunners, οι οποίοι εκπροσώπησαν την πόλη μας με τον καλύτερο τρόπο. Οι δρομείς επέστρεψαν στην Ξάνθη με χαμόγελα αφού και οι 9 συμμετέχοντες τερμάτισαν στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο υγιείς, έχοντας μερικοί από αυτούς στις αποσκευές τους εξαιρετικές ατομικές επιδόσεις. Έχοντας προετοιμάσει σκληρά τον εαυτό τους εδώ και μήνες για αυτή την ημέρα θα πρέπει να νιώθουν επιτυχημένοι, έχοντας ζήσει αυτή την εκπληκτική εμπειρία. Μάλιστα για κάποιους ήταν και η πρώτη τους φορά, ενώ το ραντεβού για τον Μαραθώνιο του 2018 έχει ήδη δοθεί.

Οι χρόνοι με τους οποίους τερμάτισαν οι αθλητές του ξανθιώτικου συλλόγου στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο:

Μεσσαλάς Αθανάσιος 3:12:31

Αγγελόπουλος Μιχαήλ 3:38:27

Χατζηγιάννης Χρυσοβαλάντης 4:00:36

Κλειτσιώτης Χρήστος 4:44:42

Πάντος Δημήτριος 4:49:00

Τσαγγάλας Ιωάννης 4:53:27

Μακρής Χαράλαμπος 5:07:50

Αμπού Ελ Χασάν Σαμί 5:31:50

Επίσης στον αγώνα των 10 χλμ. συμμετείχε ο:

Διαμαντίδης Γεώργιος 1:23:50

Εκπροσώπηση και στον Μαραθώνιο Κωνσταντινούπολης

Μέλη των xanthirunners όμως τρέξανε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε και στο εξωτερικό κάνοντας γνωστό τον Σύλλογο και το νομό μας. Παράλληλα με τον 35ο Μαραθώνιο των Αθηνών πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας ο ομώνυμος Μαραθώνιος της πόλης. Ο αγώνας ξεχωρίζει για την διαδρομή του καθώς ενώνει Ασία και Ευρώπη αφού ξεκινά από το ασιατικό μέρος της πόλης και τερματίζει στο Ευρωπαϊκό. Στον 39ο İstanbul Marathon τερμάτισαν συνολικά 1701 δρομείς. Από τον ξανθιώτικο σύλλογο έλαβε μέρος και τερμάτισε επιτυχώς ο αθλητής Θεόδωρος Βαφειάδης ο οποίος αν και προερχόταν από τραυματισμό κατάφερε να περάσει την γραμμή τερματισμού σε χρόνο 3:51:19 σημειώνοντας μια πολύ καλή επίδοση.

Συνέχεια με “4ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο”  την Κυριακή 26/11

Το επόμενο δρομικό ραντεβού δίνεται την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 στην διοργάνωση του 4ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου στην Ξάνθη. Οι προετοιμασίες για τον μεγάλο αγώνα συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς και όπως όλα δείχνουν για ακόμη μία χρονιά, στη συγκεκριμένη διοργάνωση η Ξάνθη θα μοιάζει με “πόλη που τρέχει” αφού οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 1000.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ασημένιες οι Κορασίδες της Ασπίδας Ξάνθης!

Πήρε το πρωτάθλημα ο Αστέρας Καβάλας Ο Αστέρας Καβάλας είναι ο πρωταθλητής στην κατηγορία …