Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Γ. Δραγασάκης: Μπαίνουμε στη μεταμνημονιακή εποχή

Γ. Δραγασάκης: Μπαίνουμε στη μεταμνημονιακή εποχή

0

Ξεκίνησε το αναπτυξιακό συνέδριο για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στην Κομοτηνή

Με ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη ξεκίνησε στην Κομοτηνή το 6ο κατά σειρά συνέδριο παραγωγικής ανασυγκρότησης, που αφορά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τον κ. Δρασακάκη καλωσόρισαν με τους χαιρετισμούς τους ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και πρόεδρος της ΠΕΔ Βαγγέλης Λαμπάκης και ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, που κάλεσαν την κυβέρνηση να ακούσει τα επιμέρους ζητήματα της περιφέρειά μας και να συνδράμουν για να δοθούν πραγματικές προοπτικές ανάπτυξη;.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στην εμπειρία και τις διαπιστώσεις των αναπτυξιακών συνεδρίων μέχρι σήμερα, τονίζοντας ότι κατάφεραν να χτίσουν σχέσεις εμπιστοσύνης.

Για τη χρονική συγκυρία διεξαγωγής του συνεδρίου, σημείωσε ότι βρισκόμαστε οικονομικά σε τροχιά σταθεροποίησης και ότι από φέτος μπαίνουμε σε τροχιά ανάπτυξης. Ειδικότερα τόνισε ότι: «οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και οι οικονομικές εξελίξεις δείχνουν ότι μπαίνουμε στην μεταμνημονιακή εποχή», ωστόσο τόνισε ότι αυτό δεν προκαλεί εφησυχασμό, αλλά αυξημένη ευθύνη για τη διαμόρφωση του σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Ως προς αυτό, ο κ. Δραγασάκης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ουσιαστική αύξηση της δραστριότητας στον τομέα της μεταποίησης  και παρουσίασε την ανάγκη σύνδεσή του με τον πρωτογενή τομέα και αυτοί οι δύο μαζί με τον τουρισμό.

Στη συνέχεια παρουσίασε διεξοδικά τους βασικούς πυλώνες της ανάπτυξης για την ΑΜΘ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…