Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Εβδομάδα… “4ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθώνιου”

Εβδομάδα… “4ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθώνιου”

0

Την ερχόμενη Κυριακή 26/11 θα διεξαχθεί στην Ξάνθη ο ημιμαραθώνιος των 21χλμ. και οι παράλληλοι αγώνες

Εβδομάδα… “4ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθώνιου” διανύουμε καθώς την επόμενη Κυριακή (26/11) θα διεξαχθεί στην πόλη μας ο αγώνας των 21χλμ., που αναμένεται για ακόμη μία χρονιά να προσελκύσει εκατοντάδες δρομείς απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και γειτονικές χώρες, και γενικότερα το ενδιαφέρον του δρομικού κινήματος καθώς είναι ενταγμένος στο επίσημο πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών “xanthirunners“:

Συνεπής στο ραντεβού του με το δρομικό κίνημα είναι και φέτος ο Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Ξάνθης, που διοργανώνεται την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου, με εκατοντάδες δρομείς να δίνουν ραντεβού, για 4η χρονιά, στη διαδρομή περιμετρικά της πόλης της Ξάνθης με αφετηρία και τερματισμό το ιστορικό μνημείο της πόλης, το ρολόι της, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.

Πέρα φυσικά από τον Ημιμαραθώνιο δρόμο, ο οποίος διεξάγεται φέτος την Κυριακή 26 Νοεμβρίου σε μια επίπεδη, πιστοποιημένη και πανέμορφη διαδρομή 21,1 χλμ., την ίδια ημέρα πραγματοποιείται και ο αγώνας των 5 χλμ., ενώ λίγο αργότερα και αγώνας δρόμου 1.000 μ. για παιδιά δημοτικού και ΑμεΑ.

Εγγραφές

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης: http://www.democritushalfmarathon.gr/ μέχρι και την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017. Ωστόσο, με δεδομένη την «έκρηξη» ενδιαφέροντος των τελευταίων ημερών και μετά από αιτήματα πολλών δρομέων και ομάδων για ολιγοήμερη παράταση, η οργανωτική επιτροπή αγώνα, προκειμένου να ικανοποιήσει το έντονο ενδιαφέρον των δρομέων που δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους, αποφάσισε την μετάθεση της ολοκλήρωσης των εγγραφών για το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου και ώρα 2:00 μ.μ. (14:00). Υπενθυμίζεται πως για να ολοκληρωθεί η εγγραφή την περίοδο της παράτασης θα πρέπει ταυτόχρονα να έχει καταβληθεί και το αντίστοιχο αντίτιμο.

Οι αθλητές και αθλήτριες καθώς και οι σύλλογοι έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν με ατομική ή με ομαδική εγγραφή χρησιμοποιώντας την αντίστοιχη ηλεκτρονική φόρμα. Προσοχή απαραίτητη προϋπόθεση για όσους από τους συμμετέχοντες δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας κατά την παραλαβή του φακέλου συμμετοχής πρέπει να συνοδεύονται από τον γονέα ή κηδεμόνα ώστε να υπογράψει την υπεύθυνη δήλωση για την συμμετοχή του. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα γίνεται αποδεκτή η συμμετοχή.

Αντίτιμο Συμμετοχής

Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος: 10 ευρώ

Λαϊκός Αγώνας 5km: 7 ευρώ

Μαθητικός αγώνας 1km: Δωρεάν

Ρεκόρ διαδρομής:

Η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να επιβραβεύει τον πρώτο άνδρα και την πρώτη γυναίκα που θα κόψουν το νήμα του τερματισμού, εφόσον έχουν επιτύχει επίδοση καλύτερη από το ρεκόρ διαδρομής, με το ποσό των 200 ευρώ για την κατηγορία των ανδρών και με το ποσό των 100 ευρώ για την κατηγορία των γυναικών. Η απονομή των χρηματικών επάθλων έχει ως στόχο την προσέλκυση των καλύτερων αθλητών της χώρας σε μια από τις ομορφότερες διαδρομές της Ελλάδας και παράλληλα αποτελεί ένα δείγμα εκτίμησης στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι αθλητές των μεγάλων αποστάσεων να προετοιμάζονται χωρίς να έχουν την απαιτούμενη οικονομική στήριξη σε σχέση με τους αθλητές άλλων αγωνισμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το http://www.democritushalfmarathon.gr και να επικοινωνήσετε στο email: xanthirunners@gmail.com,

ενώ μπορούμε να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία και προσωπικά επικοινωνώντας στα τηλέφωνα:

Γιάννης Πυργελής: 6978556999

Ξανθόπουλος Λεωνίδας: 6974955817

Βασιλειάδης Σεραφείμ: 6977079501

Πολυμένης Απόστολος: 6937219384 (οικονομικά Θέματα)

Ο αγώνας διεξάγεται με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Αν. Μακεδονίας – Θράκης και υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ.

Ισχύουν οι κανονισμοί των επίσημων αγώνων IAAF όπως προβλέπονται.

Με εκτίμηση

Η Οργανωτική επιτροπή του Αγώνα”

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χωρίς Καμαρά και Μπαξεβανίδη με ΠΑΟΚ η Ξάνθη

Θα απουσιάζει και ο διεθνής Μελιόπουλος Η αποστολή της Ξάνθης επέστρεψε στην βάση της το π…