Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δικάζεται ο ψευδομουφτής για «κήρυγμα μίσους κατά των Εβραίων»

Δικάζεται ο ψευδομουφτής για «κήρυγμα μίσους κατά των Εβραίων»

0
DikastirApofas 1-empros

Μετά από την Αναφορά του δικηγόρου Σ. Γιαλάογλου – Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί η δίκη

Ξεκινά σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η δίκη με κατηγορούμενο τον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ. Το κατηγορητήριο αναφέρει διασπορά ψευδών ειδήσεων και διέγερση μέσω ρατσιστικού κηρύγματος μίσους. Η υπόθεση αφορά ομιλία του σε εκδήλωση (Kermes και έγινε για φιλανθρωπικούς λόγους) που πραγματοποιήθηκε στις 3 Αυγούστου 2014, στο χωριό Γλαύκη του νομού Ξάνθης και είδε το φως της δημοσιότητας όπου εμφανίζεται ως υμνητής του Χίτλερ και ταυτίζεται με την άποψη του ότι οι Εβραίοι πρέπει να γίνουν… σαπούνια και ότι ο ίδιος κάποια ημέρα θα… δικαιωνόταν για την επιλογή του να τους εξολοθρεύσει!

Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη μετά από Αναφορά του δικηγόρου Ξάνθης κ. Στέργιου Γιαλάογλου με γνωστοποίηση και ερώτημα αν αυτές οι δηλώσεις συνιστούν ρατσιστικό κήρυγμα μίσους που στρέφετε εναντίον του Ισραηλιτικού λαού.

Μάρτυρες στη δίκη είναι ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, ο Μουφτής Ξάνθης κ. Σινίκογλου καθώς και ο κ. Γιαλάογλου. Να σημειώσουμε ότι καταδικαστική ποινή που προβλέπει ο νόμος είναι έως 5 έτη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…