Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δεσμεύονται 74.000 ευρώ για παιδικές χαρές και παιδικές χαρές δεν έχουμε…

Δεσμεύονται 74.000 ευρώ για παιδικές χαρές και παιδικές χαρές δεν έχουμε…

0

Θ. Ηλιάδης : «Δεν έχουμε παιδικές χαρές…» .Το πρόστιμο των 7.000 ευρώ «άναψε τα αίματα» στην Οικονομική

 

38.000 ευρώ για καθαριότητα στους αθλητικούς χώρους του δήμου

 

Το πρόστιμο των 7.000 ευρώ που «έφαγε» ο δήμος από τον Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας έφερε υπό μορφήν ερωτήματος στην συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου το μεσημέρι, ο κ. Αχμέτ Καρά, από την παράταξη «Κοινωνία Δημοτών».

 

Το πρόστιμο των 7.000 ευρώ «άναψε τα αίματα» στην Οικονομική

Συγκεκριμένα ζήτησε διευκρινήσεις γιατί πληρώθηκε από ένα Κωδικό με τίτλο: «Τέλη Κυκλοφορίας και λοιποί φόροι» και γιατί όταν στην συνεδρίαση της Οικονομικής την 20η/1/2017 όταν παρευρίσκονταν ως αναπληρωματικό μέλος όταν δεσμεύτηκε το ποσό των 7.000 για αυτό τον κωδικό δεν ενημερώθηκε τα σώμα. Εγκάλεσε δε τον πρόεδρος της Επιτροπής κ. Κυριάκο Παπαδόπουλο, προκαλώντας την οργίλη αντίδρασή του ότι σκόπιμα το απέκρυψε τότε. Ο κ. Παπαδόπουλος με έντονο τόνο του απάντησε ότι δεν απέκρυψε τίποτε και ότι ο κωδικός αυτός αφορά γενικές δεσμεύσεις και ότι εφ’ όσον δεν υπάρχει κωδικός για πρόστιμα πληρώθηκε απ’ αυτόν και μάλιστα ότι το ένταλμα έχει θεωρηθεί από τον Επίτροπο. Η απάντηση δεν ικανοποίησε τον κ. Καρά που τον ρώτησε αν έχει γίνει ΕΔΕ για το συγκριμένο θέμα και ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι δεν γνωρίζει.

Θ. Ηλιάδης : «Δεν έχουμε παιδικές χαρές»

74.000 ευρώ δεσμεύτηκαν για δύο Παιδικές Χαρές της κεντρικής πλατείας και του Ευμοίρου. Αυτό έδωσε το έναυσμα στον κ. Καρά να απευθυνθεί προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θωμά Ηλιάδη και με ερώτησή του να θίξει το θέμα «τζιζ» για τον ίδιο δεδομένου ότι πολλές φορές και στο «Ε» και σ’ άλλα Μέσα έχει δηλώσει ότι ανοίγουν σε 5 – 6 μήνες οι παιδικές χαρές και διαψεύστηκε. Αυτή την φορά όμως ο κ. Ηλιάδης τον εξέπληξε. Ρωτώντας: «Πόσες Παιδικές χαρές έχουμε;» έλαβε την απάντηση «Καμιά!». Παρενέβη η κα Μανά εξηγώντας πως έχουμε παιδικές χαρές, και σε 6 απ’ αυτές έχουν μπει ο εξοπλισμός ωστόσο δεν έχει γίνει η παραλαβή τους ώστε να τεθούν σε λειτουργία. Συνεχίζοντας ο κ. Καρά σχολίασε πως μέχρι να γίνει αυτό θα έχουν χαλάσει όλα τα παιχνίδια και δεσμεύτηκε να φέρει φωτογραφικό υλικό από την παιδική χαρά της Χρύσας όπου έχουν τοποθετηθεί παιχνίδια και υπάρχουν καταστροφές. Μ’ αυτές τις επισημάνσεις ο κ. Καρά καταψήφισε το 3ο θέμα για τις πιστώσεις των ΚΑΕ του προϋπολογισμού του 2017.

38.000 ευρώ για καθαριότητα στους αθλητικούς χώρους του δήμου

Πολλά του φάνηκαν του κ. Καρά τα 38.000 ευρώ για την καθαριότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου και ζήτησε περαιτέρω διευκρινήσεις οι οποίες και του δόθηκαν ωστόσο δεν πείστηκε και ψήφισε Λευκό. Τότε οκ. Παπαδόπουλος τον ρώτησε : «Δηλαδή δεν θέλετε ο δήμος να έχει καθαρούς αθλητικούς χώρους;» και ο κ. Καρά του απάντησε: «Δηλαδή μέχρι τώρα τι κάνατε;». Τότε ο κ. Παπαδόπουλος του είπε πως απ’ την στιγμή που εισπράττει ο δήμος ανταποδοτικό τέλος από τις ομάδες και τους συλλόγους οφείλει να το αποδίδει με την Καθαριότητα των χώρων.

Διαδικαστικά και δικαστικά θέματα του δήμους Ξάνθης

Τα υπόλοιπα θέματα πέρασαν ομόφωνα καθώς αφορούσαν πρόσκληση υποβολής δικαιολογητικών στις εταιρείες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό του έργου του Κυνοκομείου αλλά και τις δημοπρασίες για εργασίες σε δημοτικά κτήρια, επισκευές στο ρολόι της πλατείας και συντήρηση σχολείων. Επίσης ομόφωνα ψηφίστηκε η εκ νέου μίσθωση καταστήματος επί της Τσαλδάρη αφού διευκρινίστηκε από την υπηρεσία ότι δεν έχει λήξει το συμβόλαιο ωστόσο η επιχείρηση έχει κάνει διαγραφή από το Επιμελητήριο και διακοπή εργασιών και σ’ αυτή την περίπτωση όπως προβλέπει ο νόμος λύεται η σύμβαση. Τέλος τα 4 τελευταία θέματα αφορούσαν εξουσιοδότηση των δικηγόρων του δήμου για να παραστούν σε δίκες ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης, μία υπόθεση άσκησης αναίρεσης στο ΣΤΕ όπως και 2 άλλες υποθέσεις παράστασης στο ΣτΕ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σημασία των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου

Λευτέρης Μ. Καρχιμάκης, Υπ. Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Στην πορεία προς τι…