Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το Δ’ ΣΣ γιόρτασε με τα ξανθιωτάκια την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Το Δ’ ΣΣ γιόρτασε με τα ξανθιωτάκια την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

0

Πρωτότυπη δράση με 300 μαθητές σχολείων της Ξάνθης προετοίμασε το Δ’ ΣΣ, που ξενάγησε τα παιδιά στο στρατόπεδο «Υπ.Τριανταφυλλίδη» στο Πετροχώρι

Παρών ο Διοικητής του Σώματος Γ. Καμπάς, που τόνισε ότι το στρατόπεδο «άνοιξε» για τα παιδιά, ώστε να μάθουν πώς λειτουργεί ο Στρατός και πώς εκπαιδεύεται

Επίδειξη μέσων και οπλικών συστημάτων στους μαθητές

Με μία πρωτότυπη δράση, με σαφή συμβολισμό, το Δ’ Σώμα Στρατού επέλεξε να τιμήσει και να γιορτάσει την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με τους μαθητές της Ξάνθης, δηλαδή τα παιδιά, που ζουν και μεγαλώνουν στην περιοχή και αποτελούν το μέλλον του τόπου. Τα στελέχη του Δ’ ΣΣ προετοίμασαν μία ιδιαίτερη ξενάγηση για τους 300 περίπου μαθητές των σχολείων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης στο στρατόπεδο «Υπ. Τριανταφυλλίδη» Πετροχωρίου, που περιλάμβανε πολλές εκπλήξεις, πολλές φωτογραφίες και βίντεο από τα κατενθουσιασμένα παιδιά και πολλές κραυγές εντυπωσιασμού.

Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο

Ο Διοικητής του Δ’ ΣΣ Γ. Καμπάς καταθέτει στεφάνι

Το τελετουργικό της ημέρας ξεκίνησε από νωρίς το πρωί με δοξολογία στον Ι.Ν. της Του Θεού Σοφίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονος, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, όπου παραβρέθηκαν οι τοπικές αρχές και απέδωσε τιμές η μπάντα του Δ’ ΣΣ.

Παρούσες οι τοπικές αρχές

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Νίκος Ευφραιμίδης, ο υποδιευθυντής της Αστυνομίας Ευάγγελος Γκίκας, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, απόστρατοι αξιωματικοί, έφεδροι και στελέχη του Δ’ ΣΣ.

 

 

 

Τα παιδιά της Ξάνθης γνωρίζουν το Δ’ ΣΣ

Με λεωφορεία του στρατού μεταφέρθηκαν οι μαθητές

Την ίδια ώρα οι μαθητές της Ξάνθης με λεωφορεία του στρατού επισκέφθηκαν το στρατόπεδο του Πετροχωρίου, όπου παρακολούθησαν επίδειξη μέσων και οπλικών συστημάτων. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο πεδίο βολής, όπου παρακολούθησαν τη ρίψη βολών από άρματα μάχης, λαμβάνοντας συνεχή ενημέρωση για την επίδειξη από στέλεχος του στρατοπέδου.

Παρακολούθηση ρίψεων στο πεδίο βολής με τα κινητά ανά χείρας!
Τυρόψωμα και σταφιδόψωμα μοίρασαν οι στρατιώτες στους μαθητές

Οι μαθητές δε σταμάτησαν να βγάζουν φωτογραφίες και βίντεο με τα κινητά τους, ενώ έμειναν εντυπωσιασμένοι από τους εκκωφαντικούς ήχους των βολών.

Στο τέλος της εκδήλωσης, περίπου στις 13.00, στους μαθητές μοιράστηκαν τυρόψωμα και σταφιδόψωμα από τα χεράκια των φαντάρων μας, ενώ στους συνοδούς-εκπαιδευτικούς προσφέρθηκε καφές, όπου ο Διοικητής του Δ’ ΣΣ και ο υπεύθυνος της εκδήλωσης παρουσίασαν στους δασκάλους και καθηγητές το σκοπό της δράσης, αλλά και τις διάφορες δραστηριότητες που αναπτύσσει το στρατόπεδο, όπως η συμμετοχή σε περιβαλλοντικό πρόγραμμα για την εξοικονόμηση ενέργειας και η διατήρηση των σύγχρονων εγκαταστάσεών του.

Δ’ ΣΣ: Επιχειρησιακή ετοιμότητα και κοινωνικό έργο

Ο Στρατηγός κ. Καμπάς

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις εντυπώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών ήταν ο κ. Καμπάς, ο οποίος με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας, ανέφερε στις δηλώσεις του στο «Ε»: «Σήμερα είναι η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι η μέρα που οι Ένοπλες Δυνάμεις τιμούν καταρχάς τους νεκρούς τους που πέσαν στα πεδία των μαχών, ιστορικά σε όλη τη διαδρομή της ιστορίας μας και δεύτερον γιορτάζουμε για τις Ένοπλες Δυνάμεις, γι’ αυτό που είχαμε, έχουμε και θα έχουμε στο μέλλον». Ο ίδιος τόνισε επίσης: «οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ένας τεράστιος οργανισμός που ανέκαθεν στήριζε την κοινωνία και ο βαθμός στήριξης του Δ’ ΣΣ φαίνεται και σήμερα, που περνάμε μία δύσκολη κατάσταση, όντας σε μία ευαίσθητη περιοχή. Εδώ, το Δ’ ΣΣ ασφαλώς κρατάει ψηλά την αποτροπή και την επιχειρησιακή ετοιμότητα, έτσι ώστε οποιοσδήποτε σκεφτεί αρνητικά για μας να ξέρει ότι θα έχει να αντιμετωπίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις. Είμαστε ένας παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας για την περιοχή και διαβεβαιώ τον κόσμο της Θράκης να μη φοβάται τίποτα γιατί ο στρατός είναι εδώ και θα είναι πάντα εδώ».

Ειδικά για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης, επεσήμανε: «θεώρησα ότι αυτή ήταν μια δράση καινούρια, ήθελα ν’ ανοίξω τα στρατόπεδα να μπουν τα παιδιά μέσα, γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον της χώρας, κι είχαν μία ευκαιρία να δούνε πώς εκπαιδευόμαστε, πώς λειτουργούμε, ποιοι είμαστε και θεωρώ ότι ήτανε πολύ πετυχημένη η εκδήλωση».

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση κρατικών αγροτικών ενισχύσεων λόγω πολέμου Ουκρανίας προτείνει η Κομισιόν

Κατά την τελευταία σύνοδό του, που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Μαρτίου 2024, το Ευρωπα…