Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 η Εθνική Ελλάδας

Αποκλείστηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 η Εθνική Ελλάδας

0

Οι Κροάτες με μία νίκη (4-1) στο Ζάγκρεμπ και τη λευκή (0-0) ισοπαλία στο “Γ. Καραϊσκάκης” πήραν την πρόκριση για το Μουντιάλ της Ρωσίας

Δείτε ποιες είναι οι 28 ομάδες που “σφράγισαν” το εισιτήριο για τα γήπεδα της Ρωσίας και τις οκτώ που διεκδικούν τις επιπλέον τέσσερις θέσεις

Μουντιάλ ήταν και… πάει! Η εμφάνιση της Ελλάδας δεν είχε καμία σχέση με αυτή του Ζάγκρεμπ αλλά το 4-1 του πρώτου αγώνα στην Κροατία ήταν αδύνατο να ανατραπεί και με το 0-0 που πήραν οι Κροάτες την Κυριακή στο “Γ. Καραϊσκάκης”, προκρίθηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Η εθνική μας ήταν ξανά ΟΜΑΔΑ, δεν είχε καμία σχέση με αυτή του Ζάγκρεμπ και το πάλεψε όσο μπορούσε. Ωστόσο, έμεινε στο 0-0 με την Κροατία και σε συνδυασμό με την ήττα της στο πρώτο ματς με 4-1, έμεινε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Θετικότατη εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο από την «γαλανόλευκη», ωστόσο της έλειψε το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο κόλπο της πρόκρισης. Δεν πήρε ρίσκα η Κροατία, που έπαιξε ξεκάθαρα με πιο αμυντικούς προσανατολισμούς, έχοντας προίκα το σκορ του πρώτου αγώνα.

Φοβερή εμφάνιση από Μανωλά και Σωκράτη, φάνηκε πόσο έλειψε ο πρώτος από το παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ. Εξαιρετικός για ακόμη μια φορά ο Ζέκα που… κατάπιε πολλά χιλιόμετρα, θετικοί και οι Ρέτσος, Τοροσίδης.

Με διάθεση να πιέσει ψηλά, να μην δώσει χώρο στους αντιπάλους και να ψάξει το γρήγορο γκολ μπήκε η Ελλάδα στο παιχνίδι. Η «γαλανόλευκη» είχε τον έλεγχο, δεν επέτρεπε στην Κροατία να κυκλοφορήσει την μπάλα και την είχε στο δικό της μισό. Η πρώτη τελική για τους παίκτες του Σκίμπε δεν άργησε να έρθει. Ήταν το 13ο λεπτό όταν ο Μπακασέτας βρήκε τον χώρο και έκανε το σουτ από τα 30 μέτρα, με την μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Πέντε λεπτά αργότερα δε, η εθνική μας άγγιξε το γκολ.

Μετά από εξαιρετικό τάκλιν του Λάζαρου που έκοψε την αντεπίθεση των Κροατών, ο Τζιόλης σήκωσε την μπάλα για τον Τοροσίδη, ο οποίος έστρωσε με το στήθος στον επερχόμενο Σωκράτη. Ο στόπερ της Ντόρτμουντ, όμως, στάθηκε άτυχος καθώς το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας.

Από την άλλη πλευρά ο Πέρισιτς στο 28’, με ωραία προσποίηση έριξε στο έδαφος τον Τοροσίδη και στη συνέχεια σούταρε άουτ και ένα τέταρτο αργότερα, λίγο έλειψε να παγώσει το «Γ. Καραϊσκάκης» με μια φοβερή έμπνευση. Αφού, λοιπόν, έγινε κάτοχος της μπάλας ανάμεσα στον άξονα και την περιοχή, εξαπέλυσε μια «οβίδα» η οποία για καλή τύχη των Ελλήνων (και κακή τύχη του ίδιου), σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας!

Οι παίκτες του Μίχαελ Σκίμπε μπήκαν και στο 2ο ημίχρονο με διάθεση να κυριαρχήσουν, εν μέρει το κατάφεραν και είχαν μία πολύ καλή ευκαιρία για να αγχώσουν τους αντιπάλους τους. Ωστόσο, στο 58ο λεπτό το σουτ του Μήτρογλου δεν είχε ευτυχή κατάληξη και πέρασε λίγο άουτ. Τα λεπτά περνούσαν, οι παίκτες της εθνικής μας έδειχναν να μένουν από δυνάμεις αλλά δεν το έβαζαν κάτω. Προσπαθούσαν να πετύχουν έστω το γκολ, που θα τους έδινε μια τιμητική νίκη.

Στο 79ο λεπτό ο Πέλκας σκόραρε με την πρώτη του επαφή με την μπάλα αλλά το γκολ δεν μέτρησε σωστά καθώς ο Τοροσίδης που του είχε δώσει την πάσα ήταν εκτεθειμένος, ενώ στο 87’ ο Σούμπασιτς μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια του σουτ του Ταχτσίδη. Το τελευταίο σφύριγμα του Κάιπερς βρήκε την Κροατία να πανηγυρίζει μια δίκαιη πρόκριση, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα δύο παιχνίδια, με τους περίπου 20 χιλιάδες οπαδούς να αποθεώνουν τους Έλληνες παίκτες για την προσπάθειά τους!

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέτσος, Τζιόλης, Ταχτσίδης, Ζέκα, Μπακασέτας (59’ Γιαννιώτας), Λάζαρος (59’ Φορτούνης), Μήτρογλου (77’ Πέλκας).

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Μπρόζοβιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς (90+1’ Μίτροβιτς), Πέρισιτς (86’ Ρέμπιτς), Μάντζουκιτς, Κάλινιτς (78’ Κράμαριτς).

 Άλλες τέσσερις θέσεις είναι κενές για το Μουντιάλ – Αυτές είναι οι 28 ομάδες που έχουν προκριθεί

Ελβετία και Κροατία προστέθηκαν την Κυριακή (12/11) στις ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο και είναι, πλέον, 28 εκείνες που έχουν… κλείσει εισιτήριο για Ρωσία!

Αυτό σημαίνει πως απομένουν τέσσερις ομάδες, για να συμπληρωθεί το… παζλ, με τις δύο να προκύπτουν από τα μπαράζ της Ευρώπης (Σουηδία ή Ιταλία και Ιρλανδία ή Δανία) και τις άλλες δύο από τα διηπειρωτικά μπαράζ.

Από τα διηπειρωτικά μπαράζ, την Τετάρτη (15/11) θα προκριθεί η Αυστραλία ή η Ονδούρα και αρκετές ώρες αργότερα (ξημερώματα Πέμπτης), θα συμπληρωθούν οι 32 ομάδες με το Περού ή τη Νέα Ζηλανδία. Να θυμίσουμε πως η κλήρωση του Μουντιάλ (της φάσης των ομίλων, δηλαδή) θα γίνει την 1η Δεκεμβρίου, στο Κρεμλίνο.

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στο Μουντιάλ της Ρωσίας:

  1. Ρωσία (διοργανώτρια)
  2. Βραζιλία
  3. Ιράν
  4. Ιαπωνία
  5. Μεξικό
  6. Βέλγιο
  7. Νότιος Κορέα
  8. Σαουδική Αραβία
  9. Γερμανία
  10. Αγγλία
  11. Ισπανία
  12. Νιγηρία
  13. Κόστα Ρίκα
  14. Πολωνία
  15. Αίγυπτος
  16. Ισλανδία
  17. Σερβία
  18. Πορτογαλία
  19. Γαλλία
  20. Ουρουγουάη
  21. Αργεντινή
  22. Κολομβία
  23. Παναμάς
  24. Σενεγάλη
  25. Μαρόκο
  26. Τυνησία
  27. Ελβετία

28. Κροατία

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 6 μετάλλια επέστρεψε η «Ανατολική Δύναμη» από το Κύπελλο ΤΑΕΚΒΟ ΝΤΟ Αν.Μακεδονίας και Θράκης

Διοργανώθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη Με 9 αθλητές και αθλήτριες συνοδεία του…