Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Άνετο “διπλό” πήρε η Ξάνθη μέσα στο Αγρίνιο

Άνετο “διπλό” πήρε η Ξάνθη μέσα στο Αγρίνιο

0

Επικράτησε με σκορ 1-3 επί του Παναιτωλικού

Τρίτη εκτός έδρας νίκη για την ξανθιώτικη ομάδα με δύο γκολ του Μπρίτο και ένα του Γέντρισεκ

Χάρη στα δύο γκολ του Μπρίτο κι αυτό του Γεντρίσεκ, η Ξάνθη νίκησε το Σάββατο 3-1 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για την 10η αγωνιστική της Super League Σουρωτή, με τον Μασουρέκ να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Αυτή ήταν η τρίτη νίκη στην τρέχουσα σεζόν της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος για την Ξάνθη κι αυτή, όπως και οι δύο προηγούμενες, μακριά από την Ξάνθη. Η πρώτη ήταν στον Πλατανιά, η δεύτερη στην Κέρκυρα.

Το Αγρίνιο δεν θυμίζει και τόσο “κάστρο” για τον Παναιτωλικό. Σε πέντε ματς στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας έχει νικήσει μόνο τον Παναθηναϊκό, ενώ έχει αναδειχθεί ισόπαλος με Ατρόμητο κι Απόλλωνα κι έχει ηττηθεί από Λεβαδειακό και Ξάνθη.

Αυτό ήταν το τέταρτο γκολ για τον Μπρίτο, δεύτερο με εκτέλεση φάουλ όπως και με την ΑΕΚ ενώ είχε σκοράρει και απέναντι στον Πλατανιά.

“Καθάρισε” το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο

Η Ξάνθη μπήκε αποφασισμένη να πάρει στο Αγρίνιο την τρίτη της εκτός έδρας νίκη. Μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του ματς, οι Ξανθιώτες άνοιξαν το σκορ με τον Μπρίτο. Ο Λόπες έχασε τη μπάλα από τον Τριάδη, ο οποίος έδωσε δεξιά στον Λουσέρο, ο Γεντρίσεκ άφησε στον Μπρίτο και ο τελευταίος σκόραρε με πλασέ μέσα από την περιοχή.

Πριν ο Παναιτωλικός συνέλθει από το αρχικό “σοκ”, ήλθε και το δεύτερο. Ο Μπρίτο εκτέλεσε απευθείας το φάουλ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Κυριακίδη. Αυτό ήταν το τέταρτο γκολ στο πρωτάθλημα από τον 29χρονο επιθετικό της Ξάνθης, το δεύτερο με εκτέλεση φάουλ (όπως απέναντι στην ΑΕΚ).

Χωρίς κάποιο σχέδιο της προκοπής, η ομάδα του Αγρινίου ταλαιπωρούσε την μπάλα και τον… εαυτό της στην τελική. Δίχως εμπνεύσεις και δυνατότητα απειλής και με την ουσία να απουσιάζει, η Ξάνθη είχε ως μόνο “παράσημο” την κατοχή της μπάλας.

Έτσι, δεν άργησε να έρθει και το τρίτο γκολ για την ομάδα της Ξάνθης. Ο Λουσέρο έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Γεντρίσεκ έκανε κοντρόλ, σούταρε με το αριστερό και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Έπρεπε να φθάσουμε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων για να απειλήσουν για πρώτη φορά την εστία του Ζίβκοβιτς. Ο Ρόζα γύρισε την μπάλα από τα δεξιά, ο Ντίας έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να δείχνει σημάδια αντίδρασης. Όχι, ωστόσο, ικανά να οδηγήσουν στη μείωση του εις βάρους του σκορ.

Ένας από τους κύριους λόγους ήταν ο γκολκίπερ της Ξάνθης, Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Στο 49ο λεπτό, έπεσε κι απομάκρυνε σε κόρνερ σουτ του Μπεχαράνο, ενώ ύστερα από λίγα δευτερόλεπτα αντέδρασε ενδεδειγμένα στην κεφαλιά του Μίχαϊ και το σουτ του Ντίας.

Ο Σέρβος τερματοφύλακας απομάκρυνε το σουτ του Βλαντ Μοράρ στο 61ο λεπτό και κάπου εκεί οι γηπεδούχοι άρχισαν να χάνουν την ελπίδα τους να αλλάξουν τη μοίρα της αναμέτρησης.

Στο 83ο λεπτό, η Ξάνθη έφθασε στην πρώτη της τελική στο δεύτερο ημίχρονο. Ύστερα από το λάθος του Χαντάκια, ο Μπρίτο επιχείρησε να “σκάψει”, αλλά ο Κυριακίδης ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μασουρέκ στο 88ο λεπτό. Ο Ντίας πέρασε την μπάλα στον Αργεντινό και αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-3.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Μόρας (60′ Χαντάκιας), Μίχαϊ, Μαρινάκης, Μπράβο (46′ Μπεχαράνο), Λόπες (46′ Μάρκος Πάουλο), Ρόζα, Μασουρέκ, Ντίας.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Σβάρνας, Λισγάρας, Κασάδο, Μεχία (69′ Μελιόπουλος), Τριάδης, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Μπρίτο (86′ Κίκε Μπουλά), Γεντρίσεκ (78′ Ρότσε).

Κάρτες: 7′ Μόρας, 66′ Μίχαϊ, 70′ Μοράρ / 33′ Μεχία, 37′ Κασάδο, 70′ Μελιόπουλος, 89′ Ρότσε

Διαιτητής: Ζαχαριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας) Βοηθοί: Γρεβένης, Νικολαΐδης.

SUPER LEAGUE

10η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Παναιτωλικός – Ξάνθη 1-3

Ατρόμητος Αθ. – Πανιώνιος 0-0

Αστέρας Τρ. – Παναθηναϊκός 1-0

Ολυμπιακός – Πλατανιάς 5-1

Κέρκυρα – Λάρισα 1-1

Απόλλων Σμ. – ΠΑΣ Γιάννινα 4-3

A.E.K.-Π.Α.Ο.Κ.  1-0

Λεβαδειακός – Λαμία (χθες)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Ατρόμητος Αθ. 20
  2. A.E.K. 20
  3. Π.Α.Ο.Κ. 18
  4. Ολυμπιακός 17
  5. Πανιώνιος 15
  6. Λεβαδειακός 14*
  7. Παναθηναϊκός 13
  8. ΑΟ Ξάνθη 13
  9. ΠΑΣ Γιάννινα 13
  10. Λαμία 11*
  11. Κέρκυρα 10
  12. Απόλλων Σμ. 10
  13. Λάρισα 10
  14. Παναιτωλικός 9
  15. Αστέρας Τρ. 9
  16. Πλατανιάς 6

ΕΠΟΜΕΝΗ (11η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

15.00: Λαμία – Κέρκυρα (NS3)

17.15: Λάρισα – Απόλλων Σμ. (NS1)

19.30: Ολυμπιακός – Λεβαδειακός (NS2)

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

15.00: Ξάνθη – Πανιώνιος (NS2)

17.15: ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός (NS2)

17.15: Πλατανιάς – Αστέρας Τρ. (NS3)

19.30: Παναθηναϊκός – Α.Ε.Κ. (NS1)

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

19.30: Π.Α.Ο.Κ. – Ατρόμητος Αθ. (NS1)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έκανε το 1-1 με την ΧΑΝΘ ο Λεύκιππος επικρατώντας με 70-54

Αύριο το καθοριστικό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη Ο Λεύκιππος έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι …