Και στη φετινή 8η διοργάνωση, καταλύτη αποτέλεσαν οι 100 και πλέον εθελοντές που εργάστηκαν για την επιτυχία του
Πάνω από 3.000 μαθητές από 36 σχολεία της Μακεδονίας παρακολούθησαν τις δράσεις του φεστιβάλ. Σημαντική η παρουσία των ΑΕΙ και ΤΕΙ με πρωτότυπα εκθέματα και εργασίες
Το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜΘ, το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ, η Περιφέρεια ΑΜΘ και το Επιμελητήριο Καβάλας, διοργάνωσαν στο σύγχρονο Εκθεσιακό Κέντρο Καβάλας «Απόστολος Μαρδύρης», το όγδοο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής (www.i2fest.gr) από τη Παρασκευή 6 έως και Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017. Η οργανωτική επιτροπή και ο πρόεδρός της καθηγητής Δημήτρης Πογαρίδης προχώρησαν σε έναν πλήρη και εκτενή απολογισμό, προκειμένου αφενός να υπάρξει δημοσιότητα και διαφάνεια, αλλά και για να κεφαλαιοποιηθούν τα αποτελέσματα του σημαντικού θεσμού για τις επόμενες διοργανώσεις.
Ερεθίσματα με καινοτόμες πρακτικές, ομιλίες και εκθέματα για τους μαθητές
Το φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής διέθετε ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα δράσεων με στόχο να προσφέρει ερεθίσματα στους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων, να αναδείξει καινοτόμες πρακτικές από τον ελλαδικό χώρο, να προσφέρει τη δυνατότητα στους φοιτητές να παρουσιάσουν τις εργασίες τους και στους ανθρώπους της παραγωγής να δουν τις καινοτόμες προτάσεις τους και όλα αυτά σε συνδυασμό με κάποιες πολιτιστικές δράσεις κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.
Τις δράσεις του 8ου Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής παρακολούθησαν πάνω από 3.000 μαθητές από 36 σχολεία της Μακεδονίας. Οι μαθητές απόλυτα προγραμματισμένα και συντεταγμένα παρακολούθησαν ομιλίες με θέματα σχετικά με την εκπαιδευτική ρομποτική, τη συνεργατική μάθηση και τις νέες τεχνολογίες στο σχολείο.
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τα περίπτερα με 28 εκθέματα των φοιτητών από Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και από 2 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που αφορούσαν σε ρομποτικές κατασκευές, συστήματα βασισμένα σε υπολογιστή (ενσωματωμένα συστήματα) και εμπορικά πακέτα.
Πλήρης απολογισμός για διαφάνεια και ανακεφαλαιοποίηση
Μετά τη λήξη της διοργάνωσης, έγινε ο απολογισμός των εργασιών του Φεστιβάλ από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Καθηγητή Δ. Πογαρίδη και η απονομή των βραβείων στις εργασίες εκθέματα, όπως αυτή αποφασίστηκε με μυστική ψηφοφορία του σώματος αξιολόγησης των εργασιών που αποτελούνταν από τους 100 εθελοντές.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, οι επισκέπτες μπορούσαν να περιηγηθούν στον εκθεσιακό χώρο, όπου οι φοιτητές είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις εργασίες τους. Το γεγονός που εντυπωσίασε, πέρα απ’ όλα τα άλλα, τους επισκέπτες ήταν η εξαιρετική του οργάνωση και οι 100 εθελοντές φοιτητές και εκπαιδευτικοί που με τη φιλοτιμία, την ευγένειά και την θέλησή τους για προσφορά αποτέλεσαν τον καταλύτη και συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία των στόχων του φεστιβάλ με το ελάχιστο δυνατό κόστος.
Στον εκθεσιακό χώρο παρουσιάστηκαν 38 επιστημονικά poster picoBEST με εργασίες των μεταπτυχιακών φοιτητών του ΤΕΙ ΑΜΘ και άλλες 28 εργασίες (εκθέματα) από ομάδες του ΔΠΘ (5), του Πανεπιστήμιο Αιγαίου (1), του Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (6), του ΤΕΙ ΑΜΘ (9), του TEI Στερεάς Ελλάδας (1), του TEI Θεσσαλίας (1), του 1ου ΕΠΑΛ Χρυσούπολης (1), του Μουσικού Γυμνασίου Καβάλας και ΚΤΕ ΑΜΘ (2), του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΚΤΕ ΑΜΘ) (2)