Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Θερμαίνεται» το κλίμα για τις εκλογές της Κεντροαριστεράς

«Θερμαίνεται» το κλίμα για τις εκλογές της Κεντροαριστεράς

0

Έρχονται στην Ξάνθη Καμίνης και Ανδρουλάκης – 7 – 9 κάλπες θα στηθούν στο νομό μας

Στόχος να ψηφίσουν 1.000 άτομα – 4 ευρώ κοστίζει η ψήφος – Παρασκήνιο για τις προτιμήσεις παλαιών και νέων στελεχών της Ξάνθης

 

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για τις εκλογές ανάδειξης προέδρου στην Κεντροαριστερά και κορυφώνεται η προετοιμασία κεντρικά αλλά και σε τοπικό επίπεδο μέσω των νομαρχιακών των κομμάτων που συμμετέχουν στο νέο εγχείρημα.

Έρχονται στην Ξάνθη Καμίνης και Ανδρουλάκης
Η επιτροπή Αλιβιζάτου έδωσε το «πράσινο φως» για την ημερομηνία των εκλογών που θα διεξαχθούν στις 12 και 19 Νοεμβρίου (α’ και β΄γύρος) και οι υποψήφιοι επιδίδονται πυρετωδώς τις προεκλογικές εκστρατείες τους με περιοδείες ανά την χώρα. Ήδη στο νομό μας έχει έλθει σε επίσκεψη – αστραπή ο Γιάννης Μανιάτης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» τέλος της τρέχουσας εβδομάδας ή αρχές της επόμενης θα επισκεφτεί την Ξάνθη ο Γιώργος Καμίνης. Βέβαιη θεωρείται και η επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη προς το τέλος του μήνα ο οποίος – σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες – θα συνοδεύει την ευρωβουλευτή της Ελιάς, Εύα Καϊλή στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης του ευρωκοινοβουλίου ανάλογη μ’ αυτές που πραγματοποιήθηκαν σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη. Να σημειώσουμε πως προς το παρόν δεν αναμένεται επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά ενώ είναι πιθανή μια επίσκεψη του Σταύρου Θεοδωράκη. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι χθες ανακοινώθηκε η απόσυρση της υποψηφιότητας του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, για λόγους υγείας. Όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή του, υποβλήθηκς σε χειρουργική επέμβαση με διάγνωση ρήξης μηνίσκου και ότι θα χρειαστεί αποθεραπεία, γεγονός που του στερεί τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας προεκλογικής εκστρατείας. Έτσι μικραίνει η λίστα των υποψηφίων.

7 – 9 κάλπες στο νομό μας
Σ΄ ότι αφορά τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών όπως είναι γνωστό αυτή θα είναι …παραδοσιακή με κάλπες. Θα υπάρχει ηλεκτρονική διασύνδεση μεταξύ των εκλογικών κέντρων αλλά δεν θα είναι δυνατή η ηλεκτρονική ψηφοφορία όπως πολλοί υποψήφιοι υποστήριξαν επειδή προέκυψε πρόβλημα με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και η Επιτροπή εκτίμησε πως δεν διασφαλίζεται το αδιάβλητο των εκλογών. Στο πλαίσιο αυτό θα στηθούν 7 – 9 κάλπες στο νομό (δεν έχει οριστικοποιηθεί ο αριθμός). Συγκεκριμένα 2 κάλπες στην Ξάνθη και από μία σε Άβδηρα, Γενισέα, Τοξότες, Μύκη, Σέλερο και Άβατο. Τα εκλογικά κέντρα σύμφωνα με την απόφαση της Εκλογικής Επιτροπής θα φιλοξενηθούν σε δημόσια κτήρια.

Η ψήφος πληρώνεται 4 ευρώ!
Να σημειώσουμε ότι η ψήφος δεν θα είναι …δωρεάν αλλά θα κοστίζει 4 ευρώ και για τις δύο Κυριακές. Υπάρχουν όμως σκέψεις να μειωθεί στα 3 ευρώ γιατί θεωρήθηκε ότι είναι ακριβή και θα αποτρέψει από πολλές οικογένειες να ψηφίσουν όλα τα μέλη. Επίσης παράλληλα με την ψηφοφορία θα γίνεται και η προεγγραφή του μέλους στο νέο μητρώο του νέου φορέα.

«Θερμαίνεται» το ενδιαφέρον – Στόχος να ψηφίσουν 1.000 άτομα
Όπως αναφέρει στο «Ε» ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Ανέστης Αντωνιάδης, όσο πλησιάζουν οι εκλογές «θερμαίνεται» το κλίμα και εκδηλώνεται ενδιαφέρον από τον κόσμο που πρόσκειται στο χώρο της κεντροαριστεράς: «Στόχος μας είναι να ψηφίσουν 1.000 άτομα στο νομό μας και νομίζω πως είναι εφικτός. Ο κόσμος μας προσεγγίζει, ρωτάει, δείχνει ενδιαφέρον για τις εκλογές», επισημαίνει ο κ. Αντωνιάδης θέτοντας τον πήχη της συμμετοχής που θα θεωρηθεί επιτυχία και θα ερμηνευτεί ως σημάδι ανάκαμψης του χώρου.

Προτιμήσεις παλαιών και νέων στελεχών
Ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας Καμίνη στο νομό μας έχει ταχθεί το ΚΙΔΗΣΟ μέσω των δηλώσεων του πρώην υπουργού Σωκράτη Ξυνίδη. Υπέρ της υποψηφιότητες της κας Γεννηματά έχει ταχθεί ο πρώην βουλευτής Σωτήρης Στολίδης, ο συνδικαλιστής κ. Κώστας Γαβριηλίδης και το μέλος της Νομαρχιακής κ. Σαρόγλου. Ο κ. Αντωνιάδης λέγεται ότι είναι υπέρ της υποψηφιότητας του Νίκου Ανδρουλάκη. Μάλιστα κάποιοι τον θεωρούν φαβορί για την Ξάνθη και ότι έχει έρεισμα λόγω των γνωριμιών του από τα φοιτητικά του χρόνια στην Ξάνθη οπότε και διετέλεσε γραμματέας της ΠΑΣΠ. Όσο για την υποψηφιότητα Καμίνη δεν θεωρείται πολύ ισχυρή στην Ξάνθη ωστόσο κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο κ. Καμίνης θα είναι στο ντέρμπι του β΄ γύρου με αντίπαλο την κα Γεννηματά. Σ’ ότι αφορά τον Σταύρο Θεοδωράκη έχει περισσότερη δημοφιλία από τον κ. Μανιάτη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…