Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνεχίζονται οι προεργασίες για τη δημιουργία ανδριάντα του Κ. Καραμανλή στην Ξάνθη

Συνεχίζονται οι προεργασίες για τη δημιουργία ανδριάντα του Κ. Καραμανλή στην Ξάνθη

0

Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Ζαγναφέρη είχαν ο Αχ. Καραμανλής και μέλη του συλλόγου «διάδοσης και ανάπτυξης πολιτιστικής κληρονομιάς»

 Η επίσημη παρουσίαση του ανδριάντα σχεδιάζεται στα 99α Ελευθέρια της Ξάνθης στις 04 Οκτωβρίου 2018

Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη είχε το πρωί της Τρίτης ο πρώην υπουργός κ. Αχιλλέας Καραμανλής, αδελφός του αείμνηστου «εθνάρχη» Κωνσταντίνου Καραμανλή, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, με σκοπό της συνάντησης την επικείμενη δημιουργία ανδριάντα του «εθνάρχη» στην πόλη της Ξάνθης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. αντιπεριφερειάρχη παρευρέθηκαν και μέλη του συλλόγου «διάδοσης και ανάπτυξης της πολιτιστικής κληρονομιάς Κωνσταντίνου Καραμανλή», μεταξύ άλλων οι κ.κ. Αλέξανδρος Κοντός, Μιχαήλ Στυλιανίδης, Γεώργιος Παυλακάκης, Δέσποινα Παρτσαλίδου, Δαλακάκης, Ταμπουρατζής, Γιαγτζόγλου οι οποίοι συζήτησαν τις τεχνικές λεπτομέρειες του εγχειρήματος, ενώ παρών ήταν και ο καλλιτέχνης που θα φιλοτεχνήσει τον ανδριάντα κ. Πραξιτέλης Τζανουλίνος, με καταγωγή από την Τήνο ο οποίος έχει σημαντικό έργο στην κατασκευή αλλά και συντήρηση γλυπτών.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 30 λεπτά με τις συζητήσεις να κρίνονται θετικές και εποικοδομητικές, ενώ μετά το τέλος ο κ. Αχιλλέας Καραμανλής στις δηλώσεις του είπε: «Η ομόφωνη απόφαση για τη δημιουργία του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή με ευχαριστεί πολύ και είμαι ευγνώμων ως αδερφός αλλά και ως Βορειοελλαδίτης. Όπως είπα και στον κ. αντιπεριφερειάρχη η απόφαση αυτή αποτελεί πράξη δικαίωσης γιατί είναι ένα έργο για όλους τους κατοίκους της Θράκης και της Μακεδονίας, δύο περιοχών που εκτιμούσε και είχε προτεραιότητες ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Από την πλευρά του ο κ. Ζαγναφέρης τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που δεν υπάρχουν αντιδράσεις στην Ξάνθη και την περιοχή, καθώς αυτό σημαίνει πως όλοι αναγνωρίζουν το έργο και την προσφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Καθώς σήμερα ήταν μαζί μας και ο καλλιτέχνης θέσαμε και ένα αρχικό χρονοδιάγραμμα που προβλέπει πως το έργο θα είναι έτοιμο μέσα στο επόμενο έτος και θέσαμε ως στόχο να είναι ολοκληρωμένο και να παρουσιαστεί έως τα Ελευθέρια της Ξάνθης, την 4η Οκτωβρίου του 2018».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…