Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Κόπηκαν» 41 θέσεις από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του Δήμου Ξάνθης

«Κόπηκαν» 41 θέσεις από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του Δήμου Ξάνθης

0
dhmarxeio neo 1

Οι αρχικές 337 θέσεις μειώθηκαν σε 296 με απόφαση του υπουργείου Εργασίας. Ενημερώθηκε ο δήμος Ξάνθης

Τέλη Οκτώβρη η προκήρυξη του προγράμματος

Το «Ε» μετά από έγκυρη πληροφόρηση από τον Γραφείο Προσωπικού του δήμου Ξάνθης ανακοινώνει ότι ενώ αρχικά είχαν εγκριθεί 337 θέσεις για το δήμο Ξάνθης αυτές μειώθηκαν σε 296. Ο δήμος ενημερώθηκαν για την αλλαγή αυτή προχθές. Μειώσεις σε θέσεις έχουν υποστεί κι άλλοι δήμοι και αρμόδιο γι αυτό είναι το υπουργείο Εργασίας. Η αλλαγή αυτή επιφέρει αλλαγές και στις λίστες των ειδικοτήτων που έχουν υποβάλλει οι δήμοι οι οποίοι και θα κληθούν να τις αναπροσαρμόσουν και να τις ξαναϋποβάλλουν.

Να σημειώσουμε ότι πρότεινε για το κοινωφελούς εργασίας για 7.685 ανέργους σε 34 δήμους της χώρας που αναμένεται να προκηρυχθεί περί τα τέλη Οκτωβρίου. . Η κάλυψη των θέσεων θα γίνει από μακροχρόνια άνεργους που θα εργαστούν σε διάφορες υπηρεσίες των ΟΤΑ για διάστημα οκτώ μηνών.

Ειδικότητες

Μεγάλο το εύρος των ειδικοτήτων που θα ζητηθούν. Μεταξύ αυτών:

Κοινωνικοί φροντιστές, φωτογράφοι, γεωπόνοι, διοικητικού οικονομικού, δασολόγοι, δάσκαλοι, θεατρολόγοι, βοηθοί βρεφονηπιοκόμων, νοσηλευτές, οδηγοί, μάγειρες, ξεναγοί, μηχανικοί περιβάλλοντος, κτηνίατροι, βιβλιοθηκονόμοι, οικοδόμοι, μηχανολόγοι μηχανικοί, δημοσιογράφοι, βρεφοκόμοι, τοπογράφοι, τραπεζοκόμοι, χειριστές Η/Υ, ψυκτικοί, λογοθεραπευτές, ελαιοχρωματιστές, νηπιαγωγοί, γενικών καθηκόντων, κ.α.

Κριτήρια

Οι ωφελούμενοι κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα εξής εννέα (9) αντικειμενικά κριτήρια μοριοδότησης:

Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας των συζύγων των ωφελούμενων ανέργων έως 60 μήνες. Αναπηρία ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω. Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό.

Ηλικία. Αριθμός ανήλικων τέκνων. Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Εντοπιότητα, βάσει της έδρας της μόνιμης κατοικίας του ωφελούμενου. Ιδιότητα δικαιούχου του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), πρώην «Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος».

Προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων στα ΕΛΤΑ

 Τα προσόντα που απαιτούνται

Προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων θα κάνουν τα ΕΛΤΑ μετά από μια δεκαετία. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, ο οποίος θα ξεκινήσει σύντομα, το πιθανότερο εντός του Νοεμβρίου, και θα είναι το δεύτερο μεγάλο «πακέτο» νέων θέσεων εργασίας, μαζί με αυτές στην ΕΥΔΑΠ. Τα ΕΛΤΑ αυτή τη φορά θα προχωρήσουν σε πρόσληψη μόνιμων υπαλλήλων καθώς η κάλυψη των κενών με εποχικούς δεν επαρκεί.

Σύμφωνα η κατάρτιση της σχετικής προκήρυξης βρίσκεται στα τελευταία στάδια καθώς επεξεργάζονται τις τελευταίες λεπτομέρειες της.

Οι θέσεις στα ΕΛΤΑ

Ταχυδρόμοι

230

Υπάλληλοι εσωτερικής εκμετάλλευσης

215

Διοικητικές ειδικότητες

25

Οδηγοί

25

Διαμετακομιστές

15

Μηχανοτεχνικοί ΜΕΚ

13

Χειριστές συστήματος κατεργασίας ύδατος

2

Τα προσόντα ανά ειδικότητα

ΔΕ Διανομέων – Ταχυδρόμων: Οποιοδήποτε πτυχίο δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανεξαρτήτως ειδικότητας. Για την ειδικότητα των διανομέων απαιτείται επίσης δίπλωμα οδήγησης μοτοσικλέτας κατηγορίας Α’ εκτός του μοτοποδηλάτου.

ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης :Δίπλωμα ΙΕΚ οποιασδήποτε ειδικότητας του χρηματοπιστωτικών ή διοικητικών υπηρεσιών ή πτυχίο Β κύκλου ΤΕΕ οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ή απολυτήριο Πολυκλαδικού Λυκείου ή ΤΕΛ ή Λυκείου Γενικής Κατεύθυνσης και γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα επεξεργασίας κειμένων, υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών διαδικτύου.

Νέα «πακέτα» με χιλιάδες προσλήψεις μόνιμων & εποχικών υπαλλήλων

Με χιλιάδες μόνιμους και εποχικούς υπαλλήλους θα ενισχυθούν δήμοι, νοσοκομεία, ΚΕΘΕΑ, ΙΕΚ, Λιμενικό το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, αιτήσεις τώρα γίνονται σε δήμους (275 θέσεις), νοσοκομεία (584 θέσεις), λοιπούς οργανισμούς και φορείς (342).

Τις μόνιμες θέσεις θα καλύψουν 91 άτομα, οι 968 θέσεις θα καλυφθούν από εποχικό προσωπικό και συμβασιούχους, οι 52 από επιστημονικό προσωπικό και τέλος 90 θέσεις θα καλύψουν υποψήφιοι στην Εθνική Σχολή Δικαστών.

Ειδικότητες με την μεγαλύτερη ζήτηση είναι: διοικητικοί, τεχνίτες, οδηγοί, χειριστές μηχανημάτων, νοσηλευτές, γυμναστές, φύλακες, καθαριστές, κ.ά.

Παράλληλα με γοργούς ρυθμούς προχωρούν δύο ακόμα προκηρύξεις για μόνιμο προσωπικό. Πρόκειται για 510 θέσεις διανομέων και υπαλλήλων εσωτερικής εκμετάλλευσης στα ΕΛΤΑ και 360 θέσεις εργασιακών συμβούλων στον ΟΑΕΔ. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει σύμφωνα με τα εξής κριτήρια: Χρόνος ανεργίας Πολυτεκνία ή τέκνο πολύτεκνης οικογένειας ή τέκνο μονογονεϊκής οικογένειας Βαθμός βασικού τίτλου σπουδών, Εμπειρία.

Στον ΑΣΕΠ για έγκριση οι 3 θέσεις στην Καθαριότητα στον δήμο Ξάνθης

Στον ΑΣΕΠ για έγκριση έχει σταλεί η απόφαση του δήμου Ξάνθης για τρεις προσλήψεις 8μηνης διάρκειας για κάλυψη αναγκών στον δήμο. Να σημειώσουμε ότι εγκρίθηκαν από το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης και μετά την έγκριση του ΑΣΕΠ θα εκδοθεί η προκήρυξη.

Πρόκειται για τις ειδικότητες:

ΔΕ Χειριστής JCB

1

ΔΕ Χειριστής Σάρωθρου

1

ΥΕ Εργατών Καθαριότητας

1

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για προσλήψεις στο λιμενικό

Από τη Δευτέρα 9/10 ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 12 προσλήψεις ειδικότητας Υγειονομικού που θα προσλάβει το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, μετά από διαγωνισμό.

Δώδεκα (12) Υπαξιωματικούς, ειδικότητας Υγειονομικού, θα προσλάβει το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, μετά από διαγωνισμό. Ειδικότερα, θα προσληφθούν εννέα νοσηλευτές, ένας φυσιοθεραπευτής, ένας εργοθεραπευτής και ένας λογοθεραπευτής.

H προκήρυξη του διαγωνισμού έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 31/25-09-2017, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) και έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. (www.hcg.gr), καθώς και στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Δι@ύγεια» (http://diavgeia.gov.gr) (ΑΔΑ: Ω70Ρ4653ΠΩ-6ΓΩ), από όπου μπορούν να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι. Στην προκήρυξη αναφέρονται, μεταξύ άλλων, η ηλικία και τα λοιπά προσόντα των υποψηφίων, οι διαδικασίες του διαγωνισμού, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και κάθε άλλη απαραίτητη πληροφορία.

Η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται είτε ταχυδρομικώς με συστημένη αλληλογραφία είτε αυτοπροσώπως(ή με νομίμως εξουσιοδοτημένο σχετικά άτομο), στη Σχολή Λιμενοφυλάκων (τέρμα Οικονόμου και Ξανθοπουλίδου, Χατζηκυριάκειο, Πειραιάς, Τ.Κ. 18510), κατά τις εργάσιμες ημέρεςκαι ώρες (από 08:00 έως 14:00). Η προθεσμία για την κατάθεση των δικαιολογητικών αρχίζει στις 09-10-2017, ημέρα Δευτέρα και τελειώνει στις 03-11-2017,ημέρα Παρασκευή

1.459 προσλήψεις ανέργων νέων 18-24 ετών

Επιχορήγηση επιχειρήσεων από τον ΟΑΕΔ για απασχόληση

Όλα είναι έτοιμα για το Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 1.459 ανέργων νέων, ηλικίας 18-24 ετών που θα υλοποιήσει το προσεχές διάστημα ο ΟΑΕΔ.

Η σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας δημοσιεύθηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος Β’ αρ. 3379/2017) και αναμένεται η πρόσκληση του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα.

Ωφελούμενοι

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι:

1. Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει το «Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για ανέργους ηλικίας 18 -24 ετών» (κοινή υπουργική απόφαση 35453/702/1.8.2016 ΦΕΚ/2425/Β΄/5.8.2016) και να καλύπτουν την προϋπόθεση 4 της παρούσας παραγράφου.

4. Να είναι ηλικίας 18-24 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 19ο έτος και να έχουν συμπληρώσει το 24ο και να διανύουν το 25ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …