Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Οι ΠΑΣ ΑΝΤΙΚΑΣ φέρνουν κάτι καινούριο στην πόλη!

Οι ΠΑΣ ΑΝΤΙΚΑΣ φέρνουν κάτι καινούριο στην πόλη!

0
pas antikas 3

Με πολύ μεράκι και προσωπική δουλειά έδωσαν ζωή στο νέοκλασικό του παλιού Jackson, στην οδό Χασηρτζόγλου, που είναι έτοιμο να στεγάσει τις δράσεις του συλλόγου

Τα μέλη του συλλόγου επιδιώκουν μέσα από συνεργασία, νέες ιδέες και διάθεση για δημιουργικότητα να δημιουργήσουν ένα ζωντανό πολυχώρο στην Παλιά Πόλη, με τη δική του ταυτότητα

Το πιο αισιόδοξο πράγμα σε αυτή την πόλη είναι η αστείρευτη διάθεση των ανθρώπων της για περισσότερες δράσεις, περισσότερη δημιουργία, περισσότερο πολιτισμό. Οι άνθρωποι συναντιούνται, οι ιδέες ζυμώνονται και αυτό που η πόλη κερδίζει είναι ακόμη περισσότερες δυνατότητες και διέξοδοι για συνεργασία και από κοινού ανάληψη δράσης! Μέσα σε αυτό το περιβάλλον προέκυψε και η πρωτοβουλία του νέου συλλόγου της πόλης, του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου «Αντίκας», ο οποίος απέκτησε πλέον γερά «πολιτιστικά» θεμέλια στην πόλη και μάλιστα, στο πιο όμορφο σημείο της, τον παραδοσιακό οικισμό.

Το ξεκίνημα των ΠΑΣ ΑΝΤΙΚΑΣ

Οι «ΠΑΣ ΑΝΤΙΚΑΣ» ξεκίνησαν ως μία πρωτοβουλία για τη δημιουργία ποδοσφαιρικής ομάδας, αλλά γρήγορα αντιλήφθηκαν ότι τα ενδιαφέροντα ακόμα και της ιδρυτικής ομάδας ξεπερνούσαν τις αθλητικές δραστηριότητες. Έτσι, ο σύλλογος που δημιουργήθηκε ξεκίνησε να σχεδιάζει και τον πολιτιστικό του χαρακτήρα, με βάση τις ιδέες και τις προσλαμβάνουσες των μελών του, ώστε να προσφέρουν στην πόλη ένα νέο στίγμα και δυνατότητες που δεν έβρισκαν αλλού. Με αυτό τον τρόπο η παρέα που ξεκίνησε το εγχείρημα άρχισε να μεγαλώνει και να εντάσσει και άλλους ανθρώπους, φίλους, ξανθιώτες, φοιτητές που είχαν κάτι να προσφέρουν.

Η έμπνευση της… έδρας του συλλόγου

Εφαλτήριο για την έμπνευση όλων, αλλά και κίνητρο για τη διάθεση, τη ζωντάνια και την κινητοποίηση των μελών του αποτέλεσε ο χώρος που επιλέχθηκε για να στεγάσει το σύλλογο και τις δραστηριότητές του. Πρόκειται για το νεοκλασικό της οδού Χασηρτζόγλου, που για πολλά χρόνια στέγαζε το μπαρ “Jackson” κι έκτοτε ρήμαζε άδειο και παρατημένο.

Οι «ΠΑΣ ΑΝΤΙΚΑΣ» ανέλαβαν με πολλή φροντίδα για τη διατήρηση της αισθητικής του κτηρίου, με μεράκι και πολλή, μα πάρα πολλή όπως λένε και οι ίδιοι, προσωπική εργασία να μετατρέψουν το εγκαταλελειμμένο αρχοντικό σε ένα νέο λειτουργικό πολιτιστικό χώρο, που μπορεί να φιλοξενήσει δράσεις και εκδηλώσεις ποικίλου περιεχομένου. «Από τον Μάρτιο και μετά χρειάστηκαν πολλές ώρες δουλειάς και έξοδα που επιβαρύνθηκαν τα ίδια τα μέλη. Ο καθένας έδωσε από τον προσωπικό του χρόνο και έφερε ό,τι μπορούσε για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του χώρου. Πλέον, πράγματι, είμαστε περήφανοι για το αποτέλεσμα», λένε τα ίδια τα μέλη, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι: «το νέο αυτό βήμα, μας κάνει να νιώθουμε ακόμη περισσότερη ευθύνη για τη διατήρηση και λειτουργία του χώρου στο μέλλον».

Η αποκάλυψη της αυλής

Ακόμη μεγαλύτερος είναι ο ενθουσιασμός για την αισθητική, την ομορφιά και τις δυνατότητες της αυλής του κτηρίου που βρίσκεται στην πίσω πλευρά. Τα μέλη του συλλόγου αναγκάστηκαν να μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες από κλαδιά, φύλλα και σκουπίδια, προκειμένου να ανοίξουν, να καθαρίσουν και να περιποιηθούν τον χώρο.

Το αποτέλεσμα ωστόσο ήταν αποκαλυπτικό, μιας και πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αυλές της Παλιάς Πόλης, που μπορεί να φιλοξενήσει πλείστες όσες εκδηλώσεις για μικρά και… μεγάλα παιδιά.

Οι δράσεις που έρχονται…!

Οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά ένα μεγάλο τμήμα έχει φροντιστεί πλήρως και μπορεί να δώσει τη δυνατότητα για να αναπτυχθούν οι δράσεις του συλλόγου.

«Ποιες θα είναι αυτές;», ρωτάμε. «Ξεκινήσαμε με δράσεις για παιδιά, πάρτι στο πανεπιστήμιο και το πρώτο φεστιβάλ ΠΑΣ ΑΝΤΙΚΑΣ, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης με live συναυλίες, πάρτι και έκθεση φωτογραφίας. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε πολύ θετικά και αυτό μας έδωσε όρεξη για τη συνέχεια. Θέλουμε να δημιουργήσουμε το νέο και κάτι διαφορετικό στην πόλη. Όπως όλοι οι σύλλογοι και φορείς της πόλης, έτσι κι εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε το δικό μας χαρακτήρα. Επιδιώκουμε να αποτελέσουμε ένα χώρο διασκέδασης, ψυχαγωγίας, έκφρασης πολιτισμού για μικρούς και μεγάλους , να συνεργαστούμε με άλλους συλλόγους και να δώσουμε «στέγη» σε πρωτοβουλίες, Η πορεία του συλλόγου θα φανεί στη διαδρομή του. Είναι σαν το παιδί όλων μας που μεγαλώνει…», εξηγούν οι ίδιοι.

Για την ώρα, ήδη προγραμματίζουν τις… χειμερινές δράσεις του συλλόγου με προβολές, ημερίδες για θέματα σχετικά με τους νέους, ψυχαγωγικές δραστηριότητες, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, ακόμη και τη συμμετοχή του συλλόγου στην Αποκριά, ώστε να γίνει πράξη αυτό που όλοι ονειρεύτηκαν από την αρχή, ένας ζωντανός πολυχώρος στην Παλιά Πόλη.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…