Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η Μαίρη Τσιακίρογλου στο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της ΝΔ

Η Μαίρη Τσιακίρογλου στο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της ΝΔ

0
tsiakiroglou mary

Η πρώτη εκατοντάδα συμπληρώθηκε με 35 ακόμη νέα πρόσωπα που εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλία του Κ. Μητσοτάκη για ανανέωση

 Τα βιογραφικά των επιτυχόντων ξεχωρίζουν για τις σπουδές και την επαγγελματική τους πορεία με θέσεις ευθύνης κυρίως στον ιδιωτικό τομέα

Η πρώτη εκατοντάδα νέων στελεχών που έχουν αναδειχτεί από το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών συμπληρώθηκε με την τρίτη φουρνιά 35 ακόμα προσώπων που προστίθεται στις δύο πρώτες φουρνιές (50 και 15 αντίστοιχα) στελεχών που ανέδειξε η πρωτοβουλία αυτή του κ. Μητσοτάκη υπό την αιγίδα της Ρεβέκκας Πιτσίκα.

Για ακόμα μια φορά τα βιογραφικά των επιτυχόντων της διαδικασίας ανάδειξης στελεχών από το γαλάζιο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών ξεχωρίζουν για τις σπουδές τους σε ανώτατο επίπεδο, πάρα πολλοί είναι κάτοχοι διδακτορικού, με ξένες γλώσσες, σπουδές στο εξωτερικό και καριέρα σε διευθυντικές και άλλες θέσεις ευθύνης στον ιδιωτικό τομέα και σε επιχειρήσεις, κατά τεκμήριο νεαρής και γενικά παραγωγικής ηλικίας.

Στους 35 της τρίτης φουρνιάς και η Μαίρη Τσιακίρογλου από την Ξάνθη

Ανάμεσα στους 35 που πέρασαν τη δοκιμασία και αναδείχτηκαν για να περάσουν στη δουλειά των γραμματειών, των τομέων και άλλων δομών της ΝΔ ανάλογα με το εμπειροτεχνικό τους υπόβαθρο και τα ενδιαφέροντά τους είναι και η Μαρία Τσιακίρογλου, για την οποία τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι: Γεννήθηκε το 1986 και μεγάλωσε στην Ξάνθη. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και από το 2010 ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση στην Ξάνθη. Είναι Πρόεδρος στο Σωματείο Εστιατόρων Νομού Ξάνθης και στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Ξάνθης, αντιπρόσωπος στη ΓΣ της ΓΣΕΒΕΕ.

Ακόμη στους 35 συμπεριλαμβάνονται από την περιοχή μας και οι:

-Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ Γεννήθηκε  το 1977 στην Αλεξανδρούπολη. Επιχειρηματίας, διευθύνει τις επιχειρήσεις INTERBAGNO. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και μέλος της Διοίκησης της ΕΣΕΕ, υπεύθυνος μεταξύ άλλων για το project Open Mall . Επίσης αποτελεί  μέλος της Γενικής Διοίκησης του Κέντρου Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου.

-Σωτήρης Μποταΐτης Γεννήθηκε  το 1967 στην Κατερίνη. Γιατρός, Καθηγητής Ιατρικής στο Δημοκρίτειο. Από το 2014, είναι  Πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης & Ενημέρωσης κατά των Ναρκωτικών της ΠΕ Έβρου.

Συνάντηση με τον Κυριάκο: Κάλεσε σε «δημοκρατική επανάσταση νομιμοποίησης»

Κατά την πρόσφατη συνάντησή του με αυτά τα στελέχη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τονίσει ότι επιδίωξή του είναι «μια ουσιαστική ώσμωση μεταξύ παλιών και καταξιωμένων στελεχών από τη μια και νέων ανθρώπων από την άλλη» και αφού συνομίλησε μαζί τους για τους λόγους που τους ώθησαν να συμμετάσχουν ενεργά σ’ αυτή τη διαδικασία ανάδειξης στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «χρειαζόμαστε μια μεγάλη δημοκρατική επανάσταση νομιμοποίησης», τονίζοντας ότι σήμερα «τα κόμματα θεωρούνται από την κοινωνία, κλειστοί μηχανισμοί, στους οποίους για να έχει κάποιος πρόσβαση, πρέπει να έχει κάποιου είδους προσωπική γνωριμία. Ήμουν και είμαι αποφασισμένος αυτό να το αλλάξω».

Πηγή άντλησης νέων υποψηφίων το μητρώο, αλλά όχι de facto υποψήφιοι

Μέχρι σήμερα 1500 άτομα έχουν περάσει από τη διαδικασία της αξιολόγησης δίνοντας το βιογραφικό τους στο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της ΝΔ, ενώ η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καταχωρήσει το βιογραφικό του στην διαδικτυακή πλατφόρμα ananeosi.nd.gr.

Πάντως εκτός όλων των άλλων το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών αναμένεται να αποτελέσει και μια βασική πηγή άντλησης υποψηφίων βουλευτών στο πλαίσιο της ανανέωσης της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι τα πρώτα 100 ονόματα που έχουν δημοσιοποιηθεί θα είναι και ντε φάκτο υποψήφιοι στις γαλάζιες εκλογικές λίστες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα» η κινητροδότηση των ιατρών στο Γ.Ν.Ξ.

Καμία αποτελεσματική πρωτοβουλία δεν έχει υιοθετηθεί – Το «βλέπει εκ νέου» η νέα δημ…