Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια

Κοτόπουλο κοκκινιστό με μακαρόνια

0

– 1 κοτόπουλο κομμένο σε 6 η 8 κομμάτια

– 4 κ.σ. ελαιόλαδο

– 2- 3 κ.σ. αλεύρι

– 1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο

– 1 κλωνάρι φρέσκο θυμάρι

– 2 σκ. σκόρδο

– 1 δαφνόφυλλο

– 1 μικρό κρεμμύδι

– 1 καρότο

– 2/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί

– 2 συσκευασίες ντοματάκια αποφλοιωμένα

– τυρί τριμμένο για μακαρόνια

– 1 πακέτο μακαρόνια

– αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια κοτόπουλου, τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, να αλευρωθούν καλά. Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά θωρακίζουμε λίγα λίγα τα κομμάτια. Πρώτα από την πλευρά της πέτσας κι ύστερα από την άλλη. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο και σέλερι και κάνουμε χώρο στο κέντρο της κατσαρόλας. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να σοταριστούν ανακατεύοντας τα και να μαλακώσουν ελαφρά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Τότε προσθέτουμε ψιλοκομμένα ντοματάκια και 1 ποτήρι νερό. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1ώρα.

Προς το τέλος προσθέτουμε θυμάρι, δεντρολίβανο και δαφνόφυλλο και ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Αφήνουμε τα τελευταία 10 λεπτά τα μυρωδικά να αρωματίσουν τη σάλτσα. Αφού βράσει το πουλερικό με τρυπητή κουτάλα το βγάζουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό. Βράζουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα από το κοτόπουλο κοκκινιστό. Στη σάλτσα του, ρίχνουμε 2 ποτήρια βραστό νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα μακαρόνια. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά την μακαρονάδα μέσα στη σάλτσα της κότας, ανακατεύοντας συχνά. Όταν τα μακαρόνια  έχουν σχεδόν απορροφήσει την περισσότερη σάλτσα και αυτή η λίγη σαλτσούλα που έχει μείνει είναι πυκνή και δεμένη σβήνουμε. Σερβίρουμε με ένα κομμάτι κοτόπουλο κοκκινιστό και μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νηστίσιμο μωσαϊκό σοκολάτας με ξηρούς καρπούς

-300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρότερα κομμάτια -200 γρ. ρόφημα αμυγδάλου…