Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κατάληψη σε 9 σχολεία του νομού μας

Κατάληψη σε 9 σχολεία του νομού μας

0

Στον χορό των πανελλαδικών μαθητικών κινητοποιήσεων και οι μαθητές της Ξάνθης

 Βασικό αίτημα των μαθητών η κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία και σειρά αιτημάτων που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων

 Αγωνιστικά τελειώνει Οκτώβρης για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας. Μια μέρα μετά την επέτειο του ΟΧΙ είπαν και αυτοί το δικό τους ΟΧΙ κηρύσσοντας κατάληψη στα σχολεία τους.

 

Κατάληψη σε 9 σχολικές μονάδες του νομού μας

Ειδικότερα κατάληψη έκαναν οι μαθητές στου 2ου και 3ου Γυμνασίου Ξάνθης, του Γυμνασίου Τοξοτών των 1ου , 2ου, 3ου, 4ου ΓΕΛ Ξάνθη και στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ. Η κατάληψη ξεκίνησε κατά την έναρξη του προγράμματος. Με εξαίρεση το 2ο Λύκειο όπου η κατάληψη έληξε την δεύτερη ώρα σ’ όλα τα υπόλοιπα ήταν διαρκείας παρά το γεγονός ότι οι μαθητές έφυγαν αφήνοντας μόνο μια αντιπροσωπεία, σύμφωνα με πληροφόρησή μας από την δευτεροβάθμια εκπαίδευση Ξάνθης.

Νοέμβρης,  ο μήνας των μαθητικών κινητοποιήσεων

Σ’ ότι αφορά τα αιτήματα των μαθητών είναι γενικού και ειδικού χαρακτήρα. Ζητούν Λεφτά για την Παιδεία και Δημόσια παιδεία αλλά και κάλυψη όλων των κενών από καθηγητές. Άλλα βασικά αιτήματα των μαθητών κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία, η κατάργηση ειδικοτήτων στα επαγγελματικά Λύκεια, ενώ οι μαθητές έχουν σειρά αιτημάτων που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων, όπως η θέρμανση, η γραφική ύλη, τα φωτοτυπικά και τα λοιπά. Να σημειώσουμε ότι στην Ξάνθη έχουμε «μικροελλείψεις», όπως μας είπαν από την Δευτεροβάθμιας σε καθηγητές και μόνο σε κάποιες ειδικότητες. Ωστόσο οι μαθητές προχώρησαν σε κινητοποιήσεις όπως σχεδόν κάθε χρόνο τον Νοέμβριο αλλά και σε αντιστοιχία με τους άλλους μαθητές καθώς έγιναν καταλήψεις σε πολλά σχολεία της Ελλάδας. Μάλιστα πραγματοποιήθηκε και πορεία στις 12:00 το μεσημέρι από μαθητές σχολείων της Αθήνας. Όπως ανακοίνωσε το συντονιστικό των μαθητών, βρίσκονται ήδη σε κατάληψη δεκάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι μαθητές κάνουν λόγο για κλιμάκωση μέσα στον επόμενο μήνα των κινητοποιήσεων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxantopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …