Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η τιμή …τιμή δεν έχει!

Η τιμή …τιμή δεν έχει!

0
dimarxos eymorfidis

Σε κλίμα γιορτής και συγκίνησης η βράβευση των τριών συμπολιτών μας Μιχάλη Δερμεντζόπουλο, Μιχάλη Ευμορφίδη και Αθανάσιο Μπαμπάτσο από τον δήμο Ξάνθης

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση. Απουσία της πολιτικής ηγεσίας

Μέσα σε κλίμα γιορτής και συγκινησιακής φόρτισης, αυτή που προκαλεί πάντα η αναγνώριση και η επιβράβευση της προσφοράς κάποιου από τον τόπο του, πραγματοποιήθηκε η βράβευση των τριών συμπολιτών μας στo καθιερωμένο επί Φ. Αμοιρίδη θεσμό βράβευσης στο πλαίσιο των «Ελευθερίων» της πόλης μας. Μέσα στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο ισόγειο του Δημαρχείου που μετά από εικαστική παρέμβαση έμοιαζε με …αυλή της παλιάς Πόλης, οι συμπολίτες μας Μιχάλης Δερμεντζόπουλος, Μιχάλης Ευμορφίδης και Αθανάσιος Μπαμπάτσος έλαβαν τις τιμητικές πλακέτες από τον δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο καταχειροκροτούμενοι. Ειδικότερα ο κ. Δερμεντζόπουλος τιμήθηκε για την πολιτιστική του προσφορά με την αναβίωση του «Μονοπατιού της Ζωής», ο κ. Ευμορφίδης για την αγάπη του για την πόλη που έφτασε μέχρι την υψηλότερη κορφή του κόσμου το Έβερεστ και συγκεκριμένα την κινησή του να τοποθετήσει μαζί την ελληνική σημαία και την σημαία με το σήμα του δήμου Ξάνθης όταν κατέκτησε την κορυφή του Έβερεστ και τον κ. Μπαμπάτσο για την πολύχρονη προσφορά του στον αθλητισμό. Να σημειώσουμε πως οκ. Ευμορφίδης παρέδωσε στον δήμαρχο τη σημαία που κυμάτισε στο Έβερεστ προκειμένου να κοσμεί το Δημαρχείο όπως είπε καθώς επίσης και μια μικρή πέτρα από την υψηλότερη κορφή του κόσμου.

kosmosΠαρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Μητροπολίτη Ξάνθης, κ. Παντελεήμων συνοδευόμενος από άλλους δύο μητροπολίτες, ο δήμαρχος Μύκης Τζεμήλ Καπζά, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές και σύσσωμο το δημοτικό συμβουλίου Ξάνθης καθώς και πολλοί συμπολίτες μας. Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη καθώς επίσης και των βουλευτών της Ξάνθης.

babatsou-marikaΙδιαίτερη στιγμή χαράς και συγκίνησης όταν η 92χρονη μητέρα του κ. Μπαμπάτσου κα Μαρίκα… βράβευσε κι αυτή το γιο της αφιερώνοντάς του το ποίημα που έγραψε για την βράβευσή του, το οποίο και ανέγνωσε από το βήμα καταχειροκροτούμενη από όλους.

«Η φιλία είναι πάνω από όλα τα μονοπάτια και από όλες τις διακρίσεις. Αφιερώνω το βραβείο στον Γιώργο Κωτούλα»

dermenzopoulosΜιχάλης Δερμεντζόπουλος : «Την τιμητική αυτή διάκριση την αφιερώνω σε κάποιον που μαζί πορευθήκαμε σε αυτό το μονοπάτι. Ήταν ένα όνειρο δικό μου, αλλά η φιλία είναι πάνω από όλα τα μονοπάτια και από όλες τις διακρίσεις. Λυπάμαι που αυτός ο φίλος μου δεν είναι δίπλα μου για να χαρώ και εγώ αυτήν την γιορτή. Μιλώ για τον Γιώργο Κωτούλα. Η φιλία είναι πάνω απ’ όλα… κι από τα Μονοπάτια και τις διακρίσεις. Με μισή καρδιά παίρνω αυτό το βραβείο …Λυπάμαι που δεν είναι εδώ για να το χαρώ, η θλίψη μου είναι βαθύτατη. Αυτή την τιμητική διάκριση την αφιερώνω σ’ αυτόν που λείπει. Το Μονοπάτι ήταν για μένα κάτι που ήθελα από παιδάκι να το αναβιώσω. Εκεί γεννήθηκα, εκεί μεγάλωσα και δεν ήθελα να είναι έτσι. Σιγά σιγά με την βοήθεια του Γιώργου το υλοποιήσαμε».

«Αφιερώνω τιμητική διάκριση στους γονείς που προτρέπουν τα παιδιά τους να αγαπήσουν τον αθλητισμό

mpampatsosΑ. Μπαμπάτσος: «Δεν ήταν αυτοσκοπός μου οι διακρίσεις. Για μένα τα 50 χρόνια ενεργού αθλητισμό είναι τρόπος ζωής. Οφείλω την ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό στον καθηγητή μου τον αείμνηστο Νικόλαο Παταγιάννη. Αυτός διέκρινε ότι έχω ταλέντο στις μεγάλες αποστάσεις. Από εκεί ξεκίνησαν και άρχισα σιγά σιγά να έρχονται οι πρωτιές για την Ξάνθη μας πρώτα σε μαθητικό επίπεδο μετά στον Στρατό και μετά άρχισαν να τρέχω στους Μαραθωνίους δρόμους. Την τελευταία 10ετία δημιουργήθηκαν οι αγώνες βουνού και υπάρχουν αγώνες που είναι των 168 χιλιόμετρων όπου τρέχουμε και την νύχτα με φακό κεφαλής.Εκεί είναι συνδυασμός δύναμης ψυχής και σώματος . Μ’ ενδιαφέρει ότι πολύς κόσμος έχει ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια και τρέχουν ή περπατάνε στην πόλη μας και οι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους στο γήπεδο και γυμνάζονται. Αυτά τα παιδιά θα μεγαλώσουν και θα συνεχίσουν τον αθλητισμό, θα βρουν το καλό μπροστά τους. Αυξάνεται η θέληση, η υπομονή, η επιμονή κάνει μόνο καλό! Αφιερώνω λοιπόν αυτήν την τιμητική διάκριση στους γονείς που προτρέπουν τα παιδιά τους να αγαπήσουν από μικρή ηλικία τον αθλητισμό γιατί θα το βρουν μπροστά στη ζωή τους αργότερα και επίσης συγχαίρω όλους αυτούς τους συμπολίτες μας που περπατούν και τους συναθλητές μου που οργώνουν καθημερινά τα βουνά και τα μονοπάτια του περιαστικού άλσους».

“Όλα είναι δυνατά, ακόμη και η κορυφή του κόσμου”

eymorfidisΜιχάλης Ευμορφίδης: «..είχα ένα όνειρο να πατήσω στην υψηλότερη κορυφή για αυτό αφοσιώθηκα σε αυτό και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και είχα γνώση για τις αντιξοότητες που θα συναντούσα, ξεκίνησα όμως με κάτι που το θεωρώ το Α και το Ω αυτής της προσπάθειας. Αναζήτησα αυτόν που πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος Έλληνας ορειβάτης εν ζωή (ο κύριος Αντώνης Συκάρης) και με τις οδηγίες του καταφέραμε να πατήσουμε στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου μέσα από μια συγκλονιστική προσπάθεια που θα θέλαμε πολλές ώρες για να την αναλύσουμε. Θα ήθελα να πω μόνο ότι ο καθένας μας μπορεί να θέτει υψηλούς στόχους, να αφιερώνει πολύ κόπο στην προσπάθειά του και είμαι σίγουρος ότι αν πραγματικά το θέλει, όλα είναι δυνατά, ακόμη και η κορυφή του κόσμου. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …