Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επικίνδυνη ζώνη η περιοχή του ΟΑΕΔ

Επικίνδυνη ζώνη η περιοχή του ΟΑΕΔ

0

Ομάδες από το Δροσερό επιτίθενται σε μαθητές. Διευθύντρια ΙΕΚ ΟΑΕΔ , Χ. Δημούδη: «Ναι έχουν γίνει επιθέσεις σε μαθητές μας με μαχαίρια, κατσαβίδια έως και καρφιά…»

Φόβος και αγωνία από γονείς και παιδιά. Ανοίγουν στις 30 Οκτωβρίου τα ΙΕΚ ΟΑΕΔ – Πάνω από 250 παιδιά θα βρίσκονται νυχτερινές ώρες καθημερινά στην «επικίνδυνη»  περιοχή – «Κάντε καταγγελίες» λένε από την αστυνομία

 

Σε καθεστώς φόβου βρίσκονται γονείς και παιδιά που φοιτούν στα ΙΕΚ ΟΑΕΔ και στην ΕΠΑΣ Ξάνθης καθώς αρκετά απ’ αυτά έχουν γίνει στόχος επίθεσης ομάδων από το Δροσερό που περιφέρονται ιδίως τις απογευματινές και πρώτες νυχτερινές ώρες στην περιοχή.

Διευθύντρια ΙΕΚ ΟΑΕΔ , Χ. Δημούδη: «Ναι έχουν γίνει επιθέσεις σε μαθητές μας με μαχαίρια, κατσαβίδια έως και καρφιά…»

Όπως μας κατήγγειλε έντρομος γονέας, ο 18χρονος γιος του που φοιτά στο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ έπεσε θύμα επίθεσης της ομάδας που τον απείλησαν με μαχαίρι και τον λήστεψαν αφαιρώντας κινητό και χρήματα. Και δεν είναι το μοναδικό περιστατικό. Όπως επιβεβαιώνει η Διευθύντρια του ΙΕΚ ΟΑΕΔ κα Χρυσούλα Δημούδη, έχουν σημειωθεί πολλές επιθέσεις κατά το παρελθόν σε μαθητές του ΙΕΚ με μαχαίρι και κατσαβίδια έως και καρφιά τόσο στα παιδιά του ΙΕΚ όσο και παιδιά της ΕΠΑΣ που είναι και μικρότερα. Υπενθυμίζουμε ότι τόσο τα γραφεία της Διεύθυνσης των ΙΕΚ όσο και οι αίθουσες είχαν υποστεί βανδαλισμούς από ληστές που αφαίρεσαν Η/Υ. Επίσης το κυλικείο του ΟΑΕΔ έχει γίνει στόχος ληστειών ουκ ολίγες φορές. Η κα Δημούδη ανέφερε πως πολλές φορές έχουν καταγγείλει περιστατικά επιθέσεων στην αστυνομία και πως η κατάσταση έχει μετριαστεί από τότε που έχουν βάλει 24ωρη φύλαξη στα ΙΕΚ ωστόσο τα φαινόμενο δεν έχει εκλείψει.

Ανοίγουν στις 30 Οκτωβρίου τα ΙΕΚ ΟΑΕΔ – Πάνω από 250 παιδιά θα βρίσκονται νυχτερινές ώστε καθημερινά στην «επικίνδυνη»  περιοχή

Επισημαίνεται πως ξεκινά η σχολική χρονιά για τα ΙΕΚ ΟΕΑΔ στις 30 Οκτωβρίου και όπως μας πληροφόρησε η κα Δημούδη φέτος θα λειτουργήσουν 9 τμήματα με διάφορες ειδικότητες όπως: μαγειρικής, Ζαχαροπλαστική τουριστικών επιχειρήσεων, μηχανοτρονικής, φαρμάκων και καλλυντικών , βοηθός βρεφονηπιοκόμων, μηχανικός θερμικών εγκαταστάσεων και μηχανικός πετρελαίου και φυσικού αερίου , γραμματέων ανωτέρων και ανωτάτων στελεχών,  αισθητικός ποδολογίας, καλλωπισμού νυχιών και ποδοπλαστικής. Τα τμήματα αυτά θα αποτελούνται από 27  – 29 παιδιά το καθένα και θα λειτουργούν από 2.50 έως τις 7 μ.μ. Έτσι λοιπόν  τον χειμώνα που είναι ήδη σκοτάδι στις 7 και επιπλέον δεν έχει αστικό για το ΙΕΚ, γίνεται κατανοητό ότι τα παιδιά είναι εκτεθειμένα στον κίνδυνο να πέσουν θύμα επίθεσης.

«Κάντε καταγγελίες» λένε από την αστυνομία

Αυτό που πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό είναι πως η αστυνομία για να επέμβει πρέπει να γίνει καταγγελία δηλαδή αφού γίνει το αδίκημα. Γι αυτό και το μήνυμα από την αστυνομία είναι το θύμα να καταγγέλλει το περιστατικό. Στο επίπεδο της πρόληψης ή της καταστολής αυτό που γίνεται είναι κάποιες περιπολίες αστυνομικών στην περιοχή ενώ συνεχίζονται οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι με πρόσφατο μάλιστα προχθές το πρωί σε σπίτια όπου βρέθηκαν κλοπιμαία. Να σημειώσουμε πως η δηλωμένη υποστελέχωση της αστυνομίας στερεί από μια περιφρούρηση σε μόνιμη βάση την περιοχή.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξαφανίστηκε 34χρονος στην Καβάλα

Καβάλα: Άφησε τα δίδυμα κοριτσάκια του στο σχολείο και έφυγε- Κτηνοτρόφος είπε ότι είδε το…