Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Έμεινε όρθια με εννιά παίκτες η Ξάνθη και ισοφαρίστηκε στο τέλος από την ΑΕΚ για το τελικό 1-1

Έμεινε όρθια με εννιά παίκτες η Ξάνθη και ισοφαρίστηκε στο τέλος από την ΑΕΚ για το τελικό 1-1

0

Η ξανθιώτικη ομάδα είχε ανοίξει το σκορ στο 40’ με εντυπωσιακή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπρίτο

Ράσταβατς: «Συγγνώμη που δεν πήραμε τους τρεις βαθμούς, μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας»

 

Ισόπαλες αναδείχθηκαν Ξάνθη και ΑΕΚ την Κυριακή το βράδυ στα Πηγάδια στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League Σουρωτή. Το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε από τα γκολ των Μπρίτο (40′) και Βράνιες (87′) δίνοντας από ένα βαθμό στους δύο αντιπάλους, με τους γηπεδούχους να έχουν πλέον 10 και τους φιλοξενούμενους 14. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν για μεγάλο διάστημα με 10 παίκτες (αποβλήθηκε ο Φλίσκας στο 55′) και με 9 από το 72’ κι έπειτα με την αποβολή του Σβάρνα. Πάντως ο διαιτητής Ιωάννης Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας) έδειξε να χάνει το ματς, ειδικότερα στον πειθαρχικό έλεγχο δείχνοντας με ευκολία κάρτες στους παίκτες της Ξάνθης, όχι όμως και σε αυτούς της ΑΕΚ σε σκληρά μαρκαρίσματα, ενώ το γκολ της ισοφάρισης των φιλοξενούμενων σημειώθηκε με τον σκόρερ Βράνιες να είναι σε οριακή θέση οφσάιντ, έχοντας το πόδι του εκτεθειμένο, με τον επόπτη Σίπκα (ΕΠΣ Πέλλας) πάντως να κρατάει κάτω το σημαιάκι.

Η Ξάνθη μπήκε πολύ καλά στημένη τακτικά από τον Μίλαν Ράσταβατς και απέναντι στην ανώτερη ΑΕΚ που είχε καλύτερη κυκλοφορία μπάλας κατάφερε να προηγηθεί στο 40’, με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του Μπρίτο που άφησε «άγαλμα» τον τερματοφύλακα Ανέστη. Νωρίτερα οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν τρεις ευκαιρίες (33’,34’,37’) εκ των οποίων η τελευταία, αυτή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, ανάγκασε τον Ζίβκοβιτς σε μεγάλη επέμβαση.

Πολύ δυνατά μπήκε η ΑΕΚ και στο δεύτερο ημίχρονο και μόλις στο 47’ έχασε μεγάλη ευκαιρία με νέα κεφαλιά του Λάζαρου και επίσης νέα μεγάλη απόκρουση του Ζίβκοβιτς. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να κρατάν στριμωγμένη την Ξάνθη και στο 55΄ απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Φλίσκα με δεύτερη κίτρινη (σωστές και οι δύο). Οι γηπεδούχοι δεν πανικοβλήθηκαν, πάντως, κατάφεραν να πάρουν ανάσες πετώντας την μπάλα στα άκρα και πάγωσαν τον ρυθμό.

Τα πράγματα για την ομάδα του Ράσταβατς, που κρατούσαν με νύχια και με δόντια το υπέρ τους σκορ έγιναν ακόμη πιο δύσκολα στο (72’) καθώς αποβλήθηκε ο Σβάρνας με απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα από πίσω στον Λιβάγια που ήταν απέναντι στον Ζίβκοβιτς (σωστή). Τελικά η ΑΕΚ παίζοντας με δύο παίκτες παραπάνω κατάφερε να απαντήσει με τον Βράνιες στο 88’ ύστερα από ασίστ του Μάνταλου, με τον Βόσνιο πάντως να φαίνεται να είναι ακάλυπτος για ελάχιστα εκατοστά, σε μια φάση πάντως που είναι πολύ δύσκολη και οριακή, όπως φάνηκε κι από τη γραμμή της Nova και να ισοφαρίζει στο τελικό 1-1.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Zίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Φλίσκας, Μεχία, Λισγάρας, Κασάδο, Μπρίτο (75’ Μπρίτο), Ρότσε (59’ Σβάρνας), Κίκε (64’ Γέντρισεκ)

Στον πάγκο: Γκαραβέλης, Ορφανίδης, Κάστρο, Τριάδης.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Γκάλο (65’ Λόπες), Σιμόες, Γαλανόπουλος (76’ Μπακασέτας), Μάνταλος, Λάζαρος (69’ Κλωναρίδης), Λιβάγια, Αραούχο.

Στον πάγκο: Τσιντώτας, Γιόχανσον, Πατίτο, Τζανετόπουλος.

Ράσταβατς: «Συγγνώμη που δεν πήραμε τους τρεις βαθμούς, μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας»

Ο Μίλαν Ράσταβατς μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την απόδοση στον αγώνα με την ΑΕΚ, ενώ ζήτησε συγγνώμη από τους φιλάθλους της ομάδας που η Ξάνθη δεν κατάφερε να κρατήσει τη νίκη μέχρι το τέλος.

Αναλυτικά ο Σέρβος τεχνικός του ΑΟΞ δήλωσε:

«Η πρώτη και η πιο δυνατή εντύπωση μου είναι ότι πρέπει να πω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την ποιότητα του παιχνιδιού τους και μετά θέλω να ζητήσω συγγνώμη που δεν πήραμε τους 3 πόντους, τους οποίους χάσαμε για λίγα λεπτά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους μας που ξεκίνησαν ως 12ος παίκτης, έγιναν ο 11ος και τελικά ο 10ος παίκτης μας. Δεν είχαμε ισοστάθμιση σε σχέση με την ΑΕΚ, αυτό ήταν για εμάς μια πρόκληση. Δεν πήραμε την νίκη αλλά συνεχίζουμε να δουλεύουμε για να γίνουμε καλύτεροι. Δεν φοβήθηκα ποτέ στον αγώνα, έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, αμυνθήκαμε σωστά αλλά είχαμε πρόβλημα με την επιθετική μας λειτουργία λόγω των αποβολών. Συγγνώμη που δεν επιτεθήκαμε όπως θέλαμε. Μεταξύ δύο πραγμάτων, τη διαιτησία και τους παίκτες μου, προτιμώ να μιλάω για τους παίκτες μου. Δυστυχώς η ισοπαλία μας στοίχισε ακριβά καθώς πέρα από τις αποβολές είχαμε και πολλές κίτρινες που θα μας δημιουργήσουν πρόβλημα στα επόμενα ματς».

Από την πλευρά του ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ δήλωσε σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος και τόνισε ότι οι παίκτες του ήταν καλύτεροι σε ολόκληρη τη διάρκεια του ματς. «Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, μακάρι να κάνουμε σε κάθε ματς τόσες ευκαιρίες, αν το κάνουμε θα κερδίζουμε. Όποιος έχει δει καλά το παιχνίδι θα διαπιστώσει την ανωτερότητα της ΑΕΚ», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ισπανός τεχνικός.

SUPER LEAGUE

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΑΣ Γιάννινα – Πλατανιάς 3-1

Ατρόμητος Αθ. – Αστέρας Τρ. 1-0

Πανιώνιος – Ολυμπιακός 3-4

Π.Α.Ο.Κ. – Λαμία 4-0

Απόλλων Σμ. – Κέρκυρα 0-0

Παναιτωλικός – Λεβαδειακός 0-1

Ξάνθη – Α.Ε.Κ. 1-1

Παναθηναϊκός – Λάρισα 2-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

  1. Π.Α.Ο.Κ. 15
  2. A.E.K. 14
  3. Ατρόμητος Αθ. 13
  4. Λεβαδειακός 13
  5. Ολυμπιακός 11
  6. Πανιώνιος 11
  7. Ξάνθη 10
  8. ΠΑΣ Γιάννινα 9
  9. Παναθηναϊκός 9
  10. Παναιτωλικός 8
  11. Λαμία 7
  12. Κέρκυρα 6
  13. Πλατανιάς 6
  14. Αστέρας Τρ. 6
  15. Απόλλων Σμ. 3
  16. Λάρισα 3

ΕΠΟΜΕΝΗ (8η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

16.00: Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα (NS3)

18.15: Κέρκυρα – Παναιτωλικός (NS1)

20.30: Λαμία – Παναθηναϊκός (NS2)

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

16.00: Αστέρας Τρ. – Πανιώνιος (NS2)

18.15: Απόλλων Σμ. – Ξάνθη (NS2)

18.15: Πλατανιάς – Λάρισα (NS3)

20.30: Ολυμπιακός – Π.Α.Ο.Κ. (NS1)

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

19.30: Α.Ε.Κ. – Ατρόμητος Αθ. (NS1)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κύπελλο Ελλάδος: Οριστικά στο Πανθεσσαλικό ο τελικός

Δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει κόσμο το γήπεδο του Βόλου, σύμφωνα με τον π…