Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Εκτεθειμένος σε ομαδικά πυρά ο περιφερειάρχης ΑΜΘ

Εκτεθειμένος σε ομαδικά πυρά ο περιφερειάρχης ΑΜΘ

0
perifeiako symvoulio

Για το περίπτερο της ΑΜΘ στην ΔΕΘ -Για «φιάσκο» τον κατηγόρησε ο Καραλίδης.Ο Μέτιος «κάρφωσε» τον Αμοιρίδη για το λάθος στους χάρτες!

Ο Αμοιρίδης τον κατηγόρησε ότι «φρέναρε» την περιφέρεια και του ζήτησε να αναλάβει τις ευθύνες του. Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ δεν επισκέφθηκε το περίπτερο της ΑΜΘ!

amoiridis

Εκτεθειμένος σε ομαδικά πυρά από την μείζονα αντιπολίτευση αλλά και από συμβούλους της παράταξης «Περιφερειακή Αναγέννηση», όπως ο Μιχάλης Αμοιρίδης βρέθηκε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου. Επίκεντρο της κριτικής ήταν η παρουσία της Περιφέρειας ΑΜΘ με περίπτερο στην 82η Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης η οποία κρίθηκε ανεπαρκής και αποτυχημένη που εκθέτει την περιφέρεια και ο κ. Μέτιος κλήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Για «φιάσκο» στην έκθεση της Θεσσαλονίκης κατηγόρησε τον Μέτιο ο Καραλίδης

Για μεγάλο «φιάσκο» έκανε λόγο ο επικεφαλής της Κοινωνικής συμμαχίας Φώτης Καραλίδης καταθέτοντας της σχετική Επερώτηση κατακεραυνώνοντας τον κ. Μέτιο για μεγάλη προχειρότητα και απαράδεκτα λάθη που εκθέτουν την περιφέρεια. Έδειξε δε τα λάθη στον …χάρτη που είχαν στο περίπτερο για την τουριστική διαφήμιση της περιφέρειας και δεν είχε τις πύλες εισόδου του Κυπρίνου προς Βουλγαρία και τις Καστανιές ενώ το Διδυμότειχο το είχε σε άλλη γεωγραφική θέση! Επιπρόσθετα έκανε λόγο για ανύπαρκτη επισκεψιμότητα που είναι αποτέλεσμα της προχειρότητας ενώ επικαλέστηκε δυσφημιστικά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε μη ενδεδειγμένη εμφάνιση των υπαλλήλων.

Ο Μέτιος «κάρφωσε» τον Αμοιρίδη

Απαντώντας ο κ. Μέτιος τόνισε πως είναι ο ίδιος χάρτης από το 2015 επιρρίπτοντας την ευθύνη εμμέσως πλην σαφώς στον Μιχάλη Αμοιρίδη ως αντιπεριφεριφειάρχη Τουρισμού και πως τα συκοφαντικά δημοσιεύματα είναι επίσης κατασκευασμένα για να πλήξουν την εικόνα της περιφέρειας. Άφησε δε να εννοηθεί ότι υπάρχει συνεργασία ως προς αυτή την κατεύθυνση μεταξύ Καραλίδη – Αμοιρίδη. Έτσι άναψε η κόντρα μεταξύ Μέτιου – Αμοιρίδη που ζήτησε το λόγο επί προσωπικού.

Ο Αμοιρίδης τον κατηγόρησε ότι «φρέναρε» την περιφέρεια και του ζήτησε να αναλάβει τις ευθύνες του

Ο κ. Αμοιρίδης χαρακτήρισε αναίτια την επίθεση που δέχτηκε από τον κ. Μέτιο και διέψευσε κατηγορηματικά ότι συμμετέχει σε ραδιουργίες και ότι είναι πίσω από κατασκευασμένα δημοσιεύματα. Τόνισε δε πως είναι δική του η ευθύνη γι αυτή την αποτυχία και πως θα πρέπει να την αναλάβει και όχι να κατηγορεί άλλους. Του καταλόγισε ανεπάρκεια σημειώνοντας ότι είναι στην διοίκηση 11 μήνες και δεν έχει καμιά δικαιολογία. Ότι ο ίδιος είναι υπεύθυνος για το ότι κάθε τι αναπτυξιακό έχει «φρενάρει» και ότι ενώ θα μπορούσε να επιτύχει την συναίνεση όλων των παρατάξεων με στόχο την παραγωγή έργου, με τη στάση του και την τακτική του κινδυνεύει να διαλύσει και την παράταξή του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη.

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ δεν επισκέφθηκε το περίπτερο της ΑΜΘ!

Να σημειώσουμε πως ο κ. Μέτιος- όπως έγινε γνωστό στη συνεδρίαση–δεν επισκέφτηκε το περίπτερο της περιφερείας του(!), γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά ενώ δεν έλειψαν οι αιχμές λόγω της παρουσίας του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον οποίο είχε συνάντηση. Ο ίδιος ο κ. Μέτιος ανέφερε πως επρόκειτο να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου που όμως δεν έγινε ποτέ γιατί έπεσε η γέφυρα του Ιάσμου και αναγκάστηκε να φύγει εσπευσμένα. Ωστόσο τον διέψευσε ο κ. Αμοιρίδης λέγοντας ότι δεν είχε στείλει καμιά πρόσκληση στα ΜΜΕ για συνέντευξη Τύπου.

Αποσύρθηκαν οι ερωτήσεις του Οντέρ

Όπως είναι φανερό «μύρισε μπαρούτι» στη συνεδρίαση και ο κ. Μέτιος βρισκόταν συνεχώς «με την πλάτη στον τοίχο» και όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και από τους «δικούς του». Να σημειώσουμε επίσης πως ο πρόεδρος του συμβουλίου απέσυρε τις ερωτήσεις του ανεξάρτητου κ. Μουμίν Οντέρ ενώ είχαν εισαχθεί προς συζήτηση και επικρίθηκε για θεσμική εκτροπή από τον κανονισμό.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η τουριστική προβολή της ΑΜΘ συνεχίστηκε και στην TRAVEL EXPO CYPRUS 2024

Στην έκθεση αυτή συμμετείχε για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θρ…