Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χρονοδιάγραμμα οκτώ μηνών για τη σύνταξη του φακέλου ένταξης του Νέστου στο ΜΑΒ

Χρονοδιάγραμμα οκτώ μηνών για τη σύνταξη του φακέλου ένταξης του Νέστου στο ΜΑΒ

0

Βαρύτητα δίνεται στη διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τους επαγγελματικούς φορείς για την διαμόρφωση της πρότασης

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο εργασιών του Διεθνούς Worskhop στη Χρυσούπολη

Μέσα στο πρόγραμμα των επόμενων οκτώ μηνών προγραμματίστηκε να συνταχθεί ο φάκελος την ένταξη του Παραποτάμιου Δάσους Δέλτα Νέστου, των Στενών Νέστου και της ευρύτερης περιοχής, στο Πρόγραμμα «Άνθρωπος και Βιόσφαιρα» της UNESCO (ΜΑΒ).

Αυτό αποφασίστηκε στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του διήμερο εργασιών του Διεθνούς Worskhop, που πραγματοποιήθηκε στις 19-20 Οκτωβρίου στη Χρυσούπολη, από τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Βιστονίδας – Ισμαρίδας, την Έδρα UNESCO Con-E-Ect και τους δήμους της περιοχής. Ένας από τους βασικούς στόχους που τέθηκε στο πλαίσιο του προγραμματισμού ήταν η διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τους επαγγελματικούς φορείς, με σκοπό την αποσαφήνιση τυχόν αποριών ή αμφιβολιών από μέρους τους και την συνεργασία τους στη διαμόρφωση της πρότασης.

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου και αφού είχαν ολοκληρωθεί τα εργασήρια της προηγούμενης ημέρας, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Νέστου ανοιχτή προς το κοινό ημερίδα με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή του από τους αρμόδιους διαχειριστές των περιοχών ΜΑΒ σχετικά με τα οφέλη που αποκομίζουν οι κάτοικοι των περιοχών ΜΑΒ από την ένταξή τους, καθώς και για τα προγράμματα που πραγματοποιούνται στις αντίστοιχες περιοχές. Την ημερίδα χαιρέτησαν η κ. Μ.Α. Παραχριστοπούλου-Τζιτζικώστα, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, o κ. Δ. Εμμανουλούδης Διευθυντής της Έδρας της UNESCO Con-E-Ect, ο κ. Μ. Κουτράκης, Πρόεδρος ΔΣ του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, ο κ. Χ. Λιθηρόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών, ο κ Ν. Βαλσαμίδης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Νέστου, ο κ. Δ. Τουλκίδης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών-Ανάπτυξης και Προγραμματισμού Δήμου Καβάλας, ενώ παρόντες ήταν ο κ. Θ. Μίχογλου, Δήμαρχος Τοπείρου, καθώς και υπηρεσιακός εκπρόσωπος του Δήμου Ξάνθης. Τις εργασίες παρακολούθησε και ο Πρόεδρος του Φ.Δ. Οροσειράς Ροδόπης κ. Σταύρος Κεχαγιόγλου, ο οποίος και εξέφρασε την συμπαράσταση και υποστήριξη του στην συγκεκριμένη πρόταση-υποψηφιότητα.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ανακοινώθηκαν τα συμπεράσματα που συγκεντρώθηκαν από τους υπεύθυνους του κάθε τραπεζιού εργασίας, συζητήθηκαν τα επόμενα αναγκαία βήματα για την κατάθεση της πρότασης και εγκαθιδρύθηκαν νέες συνεργασίες με σκοπό την ολοκλήρωση του φακέλου μέσα στους επόμενους 8 μήνες.

«Ο δρόμος άνοιξε… Η διαδικασία σύνθεσης του φακέλου υποψηφιότητας ξεκίνησε και η σημασία του εγχειρήματος είναι σπουδαία! Οφείλουμε να καταστήσουμε τον Νέστο την τρίτη περιοχή MABστην Ελλάδα, μετά τον Όλυμπο και την  Σαμαριά», σημείωσαν οι διοργανωτές μετά την ολοκλήρωση του διημέρου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ξάνθη

Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην κεντρική πλατεία το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Απριλίου με δυ…