Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Αντάρτικο» κατά των διαγραφών Τσέπελη-Πυρνάρη

«Αντάρτικο» κατά των διαγραφών Τσέπελη-Πυρνάρη

0

Ποιοι δεν δέχθηκαν να υπογράψουν τη διαγραφή των δύο συμβούλων που ο δήμαρχος «δείχνει» ως ρήγματα στη συνοχή της παράταξης

 Ε. Πυρνάρη: «Λυπάμαι πολύ, που η Δημοτική Αρχή, προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες για τις δυσλειτουργίες και τις αδυναμίες της διοίκησή της στο πρόσωπό μου»

Με «νύχια και με δόντια» προσπαθεί να περιφρουρήσει τη συνοχή της παράταξής του ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος, που αντιδρώντας άμεσα και αιφνιδιαστικά στο «φιάσκο» με τα δημοτικά τέλη στη συνεδρίαση της Πέμπτης, όπου δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία, κάλεσε τους συμβούλους του για να αποφασίσουν τη διαγραφή του Μανόλη Τσέπελη και της Ειρήνης Πυρνάρη.

Οι διεργασίες έγιναν το βράδυ της Παρασκευής και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η εκδήλωση της Π.Ε. Ξάνθης για τις γεωπολιτικές εξελίξεις και το ρόλο της Θράκης. Οι σύμβουλοι κλήθηκαν σε ενδοπαραταξιακή σύσκεψη, που τελικά έλαβε χώρα τμηματικά, και αργά το βράδυ ανακοινώθηκε η διαγραφή με την απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 της παράταξης, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 66 του Ν.3852/2010, καθώς και την παρ. 5 του άρθρου 94 του Ν.3463/2006.

Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη δημοτική αρχή, σχετικά με τη διαδικασία και το αιτιολογικό των διαγραφών: «μετά από έκθεση των γεγονότων, διαλογική συζήτηση και ψηφοφορία η ομάδα των συμβούλων της Δημοτικής Παράταξής μας, αποφάσισε μετά την εισήγηση του επικεφαλής της, την διαγραφή των Δημοτικών Συμβούλων κ. Εμμανουήλ Τσέπελη και κ. Ειρήνης Πυρνάρη από την ομάδα της πλειοψηφίας, καθώς με τη συμπεριφορά τους έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Δημοτικής Παράταξης της ομάδας της πλειοψηφίας, την οποία συστηματικά εκθέτουν και παρακωλύουν το έργο της, ενώ διεμβολίζουν τη συνοχή της και αμφισβητούν το ρόλο και τις κατευθύνσεις της παράταξης και του επικεφαλής της. Η βασική αρχή της Δημοτικής Παράταξής μας ήταν και είναι το γενικό συμφέρον του Δήμου μας και των συμπολιτών μας, έναντι του προσωπικού και αυτό συνεχίζουμε να υπηρετούμε».

Οι πέντε που δεν υπέγραψαν τη διαγραφή

Η απόφαση προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στην παράταξη, αφού όπως εξελίχθηκε, δημιουργήθηκε ένα «αντάρτικο» από συμβούλους της πλειοψηφίας που δεν δέχθηκαν να υπογράψουν με αποτέλεσμα οι διαγραφές να εγκριθούν με 18 από τους 23 που κλήθηκαν να συναινέσουν στην απόφαση.

Συγκεκριμένα, τη διαγραφή Τσέπελη-Πυρνάρη δεν υπέγραψαν οι: Αλέκος Κυριακίδης, Απόστολος Αγκόρτσας, Χρήστος Μούρκας, Καρά Οσμάν Χασάν Λεβέντ και Μπογιάρ Αχμέτ Σελαϊντήν. Για κάποιους δε, η εν λόγω πρωτοβουλία προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, που ενδέχεται να πυροδοτήσουν και περαιτέρω εξελίξεις.

Μάλιστα, η ειδική συνεδρίαση που είχε το χαρακτήρα «τμηματικής προσέλευσης» προκάλεσε και αντιρρήσεις εκ των υστέρων από συμβούλους που συναίνεσαν στη λογική της «κοινής γραμμής» της παράταξης, και δεν αποκλείεται έμμεσα ή άμεσα να εκδηλωθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η πλευρά της ηγεσίας της πλειοψηφίας μεταφράζει την εξέλιξη ως νίκη που στέλνει μήνυμα συνοχής και αποφασιστικής λειτουργίας από μέρους της.

Σε δημόσια δήλωση αναφορικά με τη διαγραφή της προχώρησε τη Δευτέρα η Ειρήνη Πυρνάρη, που εξαρχής με δηλώσεις της στο «Ε» μίλησε για «σπασμωδικές κινήσεις από την πλευρά του δημάρχου». Σχετικά με τη διαγραφή αναμένεται να τοποθετηθεί και ο Μανόλης Τσέπελης.

Δήλωση Πυρνάρη για τη διαγραφή: Πανικός από τη Δημοτική Αρχή

Αγαπητοί συμπολίτες,

αργά το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου 2017, πληροφορήθηκα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, τη διαγραφή μου από τη δημοτική παράταξη  «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ» της οποίας είμαι σύμβουλος από τον Απρίλιο του 2016.

Τη στιγμή που σύσσωμοι οι τοπικοί άρχοντες της πόλης μας και πλήθος κόσμου, παρευρίσκονταν στην Εκδήλωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος της πόλης μας και μέρος των συμβούλων της παράταξης «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ», συσκέπτονταν με μοναδικό θέμα τη διαγραφή μου από αυτήν, για την εκλογή της οποίας έδωσα τον δικό μου αγώνα με όσες δυνάμεις διέθετα. Αυτό το γεγονός, από μόνο του καταδεικνύει την ποιότητα και το επίπεδο της Δημοτικής Αρχής και αποδεικνύει τη διάσταση των απόψεων, σε επίπεδο πολιτικής και διοίκησης, ανάμεσα σε εμένα και τους ανθρώπους του «Δήμου Πρότυπο».

Λειτουργώντας πάντα μέσα στα πλαίσια των άρθρων 66 & 68 του Ν. 3852/2010 που ορίζουν ότι: «οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και της ψήφου κατά συνείδηση, ……αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των δημοτών», έχοντας άποψη, τόσο πολιτική όσο και νομική, την οποία ποτέ και κανείς δε θα μου στερήσει το δικαίωμα να εκφράζω, λειτούργησα και θα λειτουργώ μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως προσωπικότητα που σέβεται τους δημότες αυτής της πόλης και προσπαθεί για τη λύση των προβλημάτων της καθημερινότητας τους. Κύριο μέλημά μου, ήταν και θα είναι, η ανάπτυξη της πόλης μου και η βελτίωση των συνθηκών της ζωής των συνδημοτών μου πέρα και πάνω από το μικροπολιτικό όφελος. Ήμουν και θα είμαι παρούσα, μέχρι το τέλος της θητείας μου, στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπηρετώντας, ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος το συμφέρον της πόλης μου και των συνδημοτών μου και γι’ αυτό ευχαριστώ πολύ τους συναδέλφους μου που με «απελευθέρωσαν» ώστε να το πράξω με ήσυχη πια τη συνείδησή μου και χωρίς κανένα δίλημμα.

Λυπάμαι πολύ, που η Δημοτική Αρχή, προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες για τις δυσλειτουργίες και τις αδυναμίες της διοίκησή της στο πρόσωπό μου, κατανοώ όμως τον πανικό της!

Έχω πάντα ως φάρο στη ζωή μου το ποίημα του Κ. Καβάφη, «Όσο μπορείς» και συγκεκριμένα το στίχο:

«Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,

τούτο προσπάθησε τουλάχιστον

όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις

μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,

μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες».

 

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…