Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με 46 νέα μηχανήματα θα εξοπλιστεί το νοσοκομείο Ξάνθης

Με 46 νέα μηχανήματα θα εξοπλιστεί το νοσοκομείο Ξάνθης

0

Εγκρίθηκαν 2.181.000€ από το ΕΣΠΑ για ανανέωση του εξοπλισμού του – 8 νέα μηχανήματα τεχνητού νεφρού και νέες χειρουργικές τράπεζες

Ξεκινά το έργο ανακατασκευή της αίθουσας αναμονής στο Τμήμα των Επειγόντων. Ανοιχτή η προθεσμία για τις 16 προσλήψεις και επίκεινται και άλλες 12 παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού

 

 

Στέφθηκε με επιτυχία η προσπάθεια της διοίκησης του νοσοκομείου Ξάνθης να εκσυγχρονίσει και να ανανεώσει τον εξοπλισμό του που πλέον είναι 20ετίας και έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες και τις αντοχές του. Έτσι χθες ανακοινώθηκε από τη διοίκηση ότι: « το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε (ΑΔΑ: 78ΑΞ465ΦΥΟ-ΩΛΖ) επιχορήγηση ύψους 2.181.000€ από πόρους ΕΣΠΑ 2014-2020 για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, που θα συμβάλει στον εκσυγχρονισμό του Νοσοκομείου και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Ανανεώνεται με  46 νέα μηχανήματα ο εξοπλισμός του νοσοκομείου Ξάνθης

Την μεγάλη του χαρά και ικανοποίηση εξέφρασε μιλώντας στο «Ε» ο διοικητής του νοσοκομείου Ξάνθης κ. Αχιλλέας Γερόπουλος για την ευόδωση της προσπάθειας επισημαίνοντας ότι ο μοναδικός τρόπος για να ανανεωθεί ο εξοπλισμός είναι μέσω του ΕΣΠΑ και πως το νοσοκομείο Ξάνθης είναι το πρώτο νοσοκομείο που παίρνει 2,2  εκ. ευρώ από τα 23 εκ. που διαθέτει το πρόγραμμα. Όπως είπε μ’ αυτά τα χρήματα το νοσοκομείο Ξάνθης θα εξοπλιστεί με 46 νέα μηνύματα: «Είναι μεγάλη η χαρά μας που πήραμε την έγκριση από το υπουργείο. Χρειαζόμαστε νέα μηχανήματα γιατί αυτά που έχουμε είναι 20ετίας. Θα πάρουμε 8 μηχανήματα τεχνητού νεφρού, χειρουργικές τράπεζες και ότι χρειάζεται το νοσοκομείο μας για τα επόμενα 20 χρόνια. Έχουμε ώριμες μελέτες και αφού πήραμε την έγκριση θ’ αρχίσουν οι διαγωνισμοί», τόνισε ο κ. Γερόπουλος.

Ξεκινά το έργο ανακατασκευής της αίθουσας αναμονής στο Τμήμα των Επειγόντων

Στο μεταξύ στην διαδικασία της πρόκλησης ενδιαφέροντος διαγωνισμού βρίσκεται το έργο της ανακατασκευής του Τμήματος Επειγόντων περιστατικών. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την ΥΠΕ και όπως ανέφερε ο κ. Γερόπουλος είναι αναγκαίο για να δοθεί ένα τέλος στην «απαράδεκτη κατάσταση» όπως είπε χαρακτηριστικά, καθώς δεν υπάρχει καν αίθουσα αναμονής για  να εξυπηρετείται το κοινό με τον καλύτερο τρόπο.

Ανοιχτή η προθεσμία για τις 16 προσλήψεις και επίκεινται και άλλες 12

Να σημειώσουμε τέλος ότι είναι ανοιχτή η προθεσμία έως 30 Οκτωβρίου για την κατάθεση δικαιολογητικών για τις 16 προσλήψεις προσωπικού εστίασης ενώ στο άμεσο διάστημα θα προσληφθούν άλλα 12 άτομα παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τον πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ του 1997!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

309 νέα βιβλία αποκτά η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης

Αποτελεί το λογικό απότοκο της δράσης «Ανάπτυξης Συλλογών» σε συνεργασία με το Future Libr…