Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Τέσσερις ερωτήσεις-«φωτιά» στον περιφερειάρχη από τον Οντέρ Μουμίν

Τέσσερις ερωτήσεις-«φωτιά» στον περιφερειάρχη από τον Οντέρ Μουμίν

0
moumin onder

Ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος τις κατέθεσε στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου για να συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση

Κριτική στον περιφερειάρχη για κομματικές παρεμβάσεις, επιλεκτική «ευαισθησία» και ολιγωρία σε περιπτώσεις ενδεχόμενων υπηρεσιακών παραλείψεων

Τέσσερις επερωτήσεις με «καυτό» περιεχόμενο υπέβαλε στον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Οντέρ Μουμίν, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι διατεθειμένος να παραμείνει σιωπηλός, αλλά αντίθετα ασκεί αντιπολίτευση, με ευθείες επιθέσεις και αιχμηρή κριτική προς τον ίδιο τον περιφερειάρχη, όχι μόνο για θέματα της αυτοδιοίκησης αλλά και για ζητήματα που άπτονται των χειρισμών του ίδιου του Χρήστου Μέτιου. Οι επερωτήσεις κατατέθηκαν από τον Οντέρ Μουμίν προκειμένου να συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί προς το τέλος του μήνα.

Τρεις ερωτήσεις με πολιτική χροιά και αιχμηρό τόνο

Με την πρώτη του επερώτηση ο Οντέρ Μουμίν μεταφέρει τη δυσαρέσκεια που εισπράττει, όπως σημειώνει, από κόλπους των επιμελητηρίων, πολιτευτών και αυτοδιοικητικών για τη στάση του περιφερειάρχη, επειδή «παρεμβαίνει, προσπαθεί να καθορίσει, να προσελκύσει, να επιβάλλει υποψηφίους στα επιμελητήρια, στον δήμο Κομοτηνής, στις εθνικές εκλογές» και ρωτά με ποια θεσμική ιδιότητα ασκεί αυτές τις παρεμβάσεις.

Η δεύτερη επερώτηση αφορά στην πρωτοφανή απόφαση του Χρήστου Μέτιου να εξαιρέσει από το ψηφοδέλτιο των εκλογών του 2019 τον Μιχάλη Αμοιρίδη. Ο Οντέρ Μουμίν ρωτά από ποιο νόμο προβλέπεται τέτοιου είδους διαγραφή και τονίζει ότι «όταν ο περιφερειάρχης έχει διαφωνία με έναν περιφερειακό σύμβουλο και επιθυμεί να τον διαγράψει από την παράταξή του, υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που προβλέπονται από τον Καλλικράτη. Σύμφωνα με τη νόμιμη οδό, με πλειοψηφία των 2/3 μπορούσε να διαγραφεί κάποιος σύμβουλος βάσει του άρθρου 168 & 9 του Ν.3852/2010». Ο ίδιος επικρίνει και τη στάση του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, ο οποίος, όπως επισημαίνει, στην αποχώρηση του ιδίου ήταν λαλίστατος, αλλά σιωπά στην προκείμενη περίπτωση που αφορά σε σύμβουλο του δικού του νομού.

Η τρίτη επερώτηση αναφέρεται στην περίπτωση του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και περιφερειακού συμβούλου κ. Ευάγγελου Βουδούρη, ο οποίος ετέθη σε αναστολή άσκησης καθηκόντων και δυνητική αργία από τον διοικητή του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για υπό διερεύνηση εμπλοκή του στην υπόθεση των παράνομων συνταγογραφήσεων. Ο Οντέρ Μουμίν εγείρει ηθικό, αλλά και πολιτικό ζήτημα, ρωτώντας τον περιφερειάρχη, αλλά και τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου αν προτίθεται να προβεί σε σχετικές ενέργειες, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τις συνέπειες που είχε η διαφωνία με τον Μιχάλη Αμοιρίδη.

Ευθύνες ζητά να αποδοθούν για την πτώση της γέφυρας του Κομψάτου

Η πτώση της γέφυρας του Κομψάτου αποτελεί το θέμα της τέταρτης επερώτησης του ανεξάρτητου περιφερειακού συμβούλου, ο οποίος ρωτά αν αληθεύουν οι καταγγελίες του Δημάρχου Ιάσμου ότι ενημερώθηκε η Περιφέρεια με έγγραφο του Δήμου Ιάσμου και μετά από αυτοψία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Ροδόπης κρίθηκε λειτουργική η γέφυρα. Ζητά ακόμη να μάθει αν θα διαταχθεί Ε.Δ.Ε. (Ένορκη Διοικητική Εξέταση) και καλεί τη διοίκηση να αποδώσει ευθύνες. Ακόμη, με δηκτικό και αιχμηρό τρόπο ρωτά τον Χρήστο Μέτιο: «για ποιο λόγο και προκλητικά αδιαφορήσατε για την πτώση μιας γέφυρας ενώ την ίδια ώρα φωτογραφιζόσασταν με τον Άδωνη Γεωργιάδη και δεν πήγατε για επί τόπου διαπίστωση της κατάστασης ; Σε ποιες κινήσεις ενώπιον Εισαγγελίας θα προβείτε για να αποδοθούν ευθύνες για την πτώση της γέφυρας;», ενώ τέλος θέτει και το θέμα της διέλευσης των οχημάτων πλέον από Αμβροσία – Μωσαϊκό – Γαλήνη, τα προβλήματα που ενδέχεται να προκαλέσουν οι φθινοπωρινές βροχοπτώσεις στην ιρλανδική διάβαση του Μωσαϊκού και προτείνει να κατατεθεί αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για κήρυξη του Δήμου Ιάσμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…