Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Τελευταία μέρα της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας

Τελευταία μέρα της Εβδομάδας Ευρωπαϊκής Κινητικότητας

0
eekinitikotitas2017

Πεζοί και ποδήλατα, παιδιά και ΑμΕΑ κινούνται μαζί μέσα στην Ξάνθη

Τελευταία μέρα σήμερα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με δράσεις και εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές τα παιδιά, τους πεζούς και το ποδήλατο.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της 7ης ημέρας (22/9/2017):

Ώρες 10:00-12:00 Περίπατος στη Παλαιά Πόλη Ξάνθης «Κινούμαι και γνωρίζω την ιστορία της πόλης» από την Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης (ΦΕΞ). Γέφυρα Κόσυνθου – Μουσείο ΦΕΞ. Στη διάρκεια των περιπάτων, αναπτύσσεται ένας διάλογος για την ιστορία, τις ιδιαίτερες τεχνικές, την εξέλιξη και την παρουσία κάθε μορφής τέχνης στο ανθρώπινο περιβάλλον. Τα κτήρια αφηγούνται την ιστορία τους, το λιθόστρωτο μας οδηγεί μέσα στο χρόνο και ο επισκέπτης ζει μια παράσταση μέσα σε ένα αληθινό σκηνικό. Ο περίπατος ξεκινάει από τη γέφυρα του Κόσυνθου και καταλήγει στο Μουσείο της ΦΕΞ.

Ώρες: 10:00-13:00 Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Ξάνθης (ΦΕΞ) για μαθητές Δημοτικού, προσαρμοσμένα στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. «Νήματα με νοήματα και μυρωδιά από μελάνη: κινούμαι έξυπνα- σημαίνει μαθαίνω». Οργάνωση: Λαογραφικό – Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης ΦΕΞ

Ώρες: 10:00 – 15:00 Έκθεση ζωγραφικής ζωγραφιών παιδιών Δημοτικών Σχολείων και του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Α.Μ.Θ. με θέμα: «Ποδήλατο και βάδισμα στη πόλη». Κτίριο Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, Ισόγειο.

Ώρες: 17:00 έως 21:00 Παραχώρηση τμήματος του δρόμου της Βασ. Κωνσταντίνου από την Κεντρική Πλατεία της πόλης έως την γέφυρα του Κοσύνθου (περιοχή Λιμνίο) στους πεζούς και τους ποδηλάτες.

Ώρες: 17:00-20:00 Παιχνίδια και δραστηριότητες ποδηλασίας για τους μικρούς ποδηλάτες. Επίβλεψη και καθοδήγηση από μέλη του Π.Σ. ΠΗΓΑΣΟΥ. Θεματικό Πάρκο Λιμνίου. Οργάνωση: Ποδηλατικός Σύλλογος ‘Πήγασος’.

Ώρες: 17:00-18:15 Αθλητική Επίδειξη του Α.Σ. ΔΙΟΜΗΔΗΣ (στίβος) με παιδιά. Οι αθλητές του συλλόγου (κατηγ. Promini & mini) με την παρουσία προπονητών θα κάνουν επιδείξεις kids athletics, που αφορούν παιδιά ηλικίας 4-8 χρονών και μπορούν να συμμετέχουν σε αυτές και οι μικροί θεατές αν το επιθυμούν. Οι προπονητές θα ενημερώσουν επίσης το κοινό για τα οφέλη της άθλησης και θα γνωρίσουν στα παιδιά τα αθλήματα του στίβου. Στο θεατράκι του Δήμου στη Κεντρική Πλατεία Ξάνθης. Οργάνωση: Α.Σ. ΔΙΟΜΗΔΗΣ

Ώρες 18:30 – 19:30 Αθλητική επίδειξη του Α.Σ.ΚΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ με τις ομάδες της Ενόργανης και της Ακροβατικής γυμναστικής. Οι ομάδες θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με ακροβατικές ασκήσεις ατομικές και ομαδικές. Στο θεατράκι του Δήμου στη Κεντρική Πλατεία Ξάνθης. Οργάνωση: ΑΣΚΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Συμμετοχή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με την υγειονομική κάλυψη των εκδηλώσεων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…