Σχόλια 22/09/17

0
evripidou2
Ανανέωση ψηφοδελτίων
Φίλος καλός και βουλευτής Ν.Δ. στη Νότια Ελλάδα, σε επικοινωνία και συζήτηση για την τρέχουσα πολιτική ζωή, μας εξέφρασε την εκτίμησή του ως προς τα πρόσωπα που θα επιλεγούν για τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.
Αρχικά βέβαια θα είναι εκ νέου υποψήφιοι οι νυν βουλευτές, όσοι βέβαια το επιθυμούν. Το δεύτερο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει μεγάλη ανανέωση στα πρόσωπα. Εδώ ο Μητσοτάκης θα είναι απόλυτος και θα το εφαρμόσει ανανεώνοντας τα ψηφοδέλτια σ’ όλη τη χώρα. Θα αξιοποιηθούν άνθρωποι της αγοράς, καταξιωμένοι στις κοινωνίες τους και με σχετικά νέα ηλικία. Αυτά ως προς το γενικό και η συζήτηση έκλεισε εκεί.
Αναφορικά με το νομό μας, θα ισχύσουν τα ίδια. Θα υπάρξει δηλαδή σημαντική ανανέωση των υποψηφίων εκτός βέβαια του Αλέξανδρου Κοντού, ο οποίος θα είναι εκ νέου υποψήφιος, επικεφαλής τρόπον τινά του ψηφοδελτίου της Ν.Δ.
Γ.Δ.


Τέρμα η στήριξη
Η είδηση: «Η αντιπολίτευση δήλωσε στη βουλή πως στο εξής δεν πρόκειται να υπερψηφίζει (στηρίζει στην ουσία) τις διατάξεις που θα έρχονται στη βουλή και δεν θα στηρίζει ο κυβερνητικός εταίρος».
Απλά και ξεκάθαρα πράγματα. Είχαν καλομάθει στην συγκυβέρνηση να το παίζουν καλός και κακός αστυνόμος. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε κάποιο νομοσχέδιο, το οποίο δεν στήριζε κι ούτε ψήφιζαν οι της ΑΝΕΛ το οποίο όμως στήριζε δια της ψήφου της η αντιπολίτευση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ κυρίως.
Αυτό το κόλπο τώρα τερματίζεται. Και ξεκίνησε η εφαρμογή του την Τετάρτη. Που ο υπουργός Δικαιοσύνης υποχρεώθηκε να πάρει πίσω το Νομοσχέδιο για την ΤΕΞ. Το οποίο όπως δήλωσαν οι ΑΝΕΛ, δεν θα ψήφιζαν. Για να κάνουν το κομμάτι τους μετά λέγοντας ότι δεν το ψήφισαν αυτοί αλλά οι υπόλοιποι, κάνοντας παιγνίδι πατριωτισμού με τους ακροδεξιούς.
Το κόλπο τελικά ξέφτισε. Και στο εξής οι συγκυβερνώντες θα έχουν από κοινού τις ευθύνες για ότι ψηφίζουν.
Γ.Δ.


Οικολόγοι αλά καρτ
Το οικολογικό κίνημα στη χώρα μας που κυρίως υποστηρίχτηκε από προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις, με τον καιρό χάνει το κύρος του. Κι αυτό διότι τα τελευταία χρόνια έχει καταντήσει παρακολούθημα της κυβέρνησης. Ασχολούνται με κάποια θέματα ή παρεμβαίνουν σε όποια εκτιμούν ότι δεν θίγουν την κυβέρνηση. Πρόσφατα και μάλλον όχι τελευταίο δείγμα, η σιωπή – εκκωφαντική βεβαίως- για τη μόλυνση της θαλάσσιας περιοχής του Σαρωνικού. Λαλίστατοι κατά το παρελθόν με το παραμικρό, τώρα σιωπούν. Κι ας τα είναι τα γεγονότα εδώ, μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων πολιτών.
Τσιμουδιά δεν έβγαλε ούτε ο πολύς Τσιρώνης των Οικολόγων – Πρασίνων. Για να μην χάσει την καρέκλα του στην κυβέρνηση. Για παραίτηση βέβαια ούτε λόγος. Εδώ δεν παραιτήθηκε ο καθ’ ύλην υπεύθυνος υπουργός Κουρουμπλής. Άγνωστη λέξη η παραίτηση στον ΣΥΡΙΖΑ.
Γ.Δ.


Αρχοντικό της οδού Ευριπίδου γωνία
(Αρχείο Κώστα Μαυρομάτη)


Συμβαίνει δίπλα μας
Για την ενημέρωσή σας αγαπητοί αναγνώστες, σας κάνουμε γνωστό ότι για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ενδιαφέρονται ιδιαίτερα οι Αμερικάνοι. Θα θυμάστε το σχόλιό μας για τα δυο λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας. Έτσι, θα πρέπει να αντιληφθούμε γιατί υπάρχει επιχειρηματικό και διπλωματικό ενδιαφέρον! Μάλιστα οι στόχοι είναι μεγάλοι και σπουδαίοι. Διαβάστε: Πλωτό τερματικό με Αμερικανικό φυσικό αέριο, με την υποστήριξη της EXXON Mobil σχεδιάζουν οι Αμερικάνοι σε ένα πρότζεκτ δισεκατομμυρίων δολαρίων όπως αποκάλυψε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρει Πάιατ που θεωρεί πως η Αλεξανδρούπολη θα γίνει ενεργειακό κέντρο και η Ελλάδα περιφερειακή δύναμη ανάπτυξης και σταθερότητας στην περιοχή. Βάλτε στην εξίσωση και το δεδηλωμένο Αμερικανικό ενδιαφέρον για απόκτηση του λιμένα Αλεξανδρούπολης, διά στόματος ξανά του πρέσβη, και έχετε την εικόνα. Ο Έβρος και το λιμάνι του ως ανάχωμα στο «Ρωσικό» λιμάνι Θεσσαλονίκης που πρόσφατα πέρασε σε κοινοπραξία που συμμετέχει ο Ιβάν Σαββίδης. Όπως επίσης θα αποτελέσει ανάχωμα και για τους Ρωσικούς αγωγούς που με κανένα τρόπο δεν θέλουν οι Αμερικανοί να μπουν στην Ευρώπη και δη από το ελληνικό έδαφος. Α, και του χρόνου είναι έτος Αμερικής στην ΔΕΘ και μέχρι τότε θα πέσει πολύ δολάριο από Αμερικανικές επενδύσεις στην Βόρειο Ελλάδα, είπε ο πρέσβης. Αλήθεια, εδώ που έχουμε και εμείς λιμάνι θα αρπάξουμε κανένα… κοκαλάκι;


Ο Καίσαρας και η γυναίκα του…
Κατηγορίες για… ευνοϊκή μεταχείριση της νοσηλεύτριας συζύγου του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη εξαπέλυσε με προχθεσινή ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτών Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ). Αιτία η μετακίνησή της από το νοσοκομείο Δράμας σε μονάδα του ΟΚΑΝΑ έπειτα από απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου.
«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται…» υπογράμμισε η ΠΑΣΟΝΟΠ, διευκρινίζοντας ότι στηρίζει τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ στον χώρο του νοσοκομείου Δράμας. Πλην όμως, καταγγέλλει την απόφαση της διοίκησης καθώς αφορά «μετακίνηση νοσηλευτικού προσωπικού στον ΟΚΑΝΑ χωρίς προϋπηρεσία σε ανάλογη θέση και δίχως να πληρούνται τα εκπαιδευτικά κριτήρια επιλογής προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ για τον ΟΚΑΝΑ». Μάλιστα, η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «προκλητική επιλογή», καθώς η νοσηλευτική υπηρεσία του νοσοκομείου «διαθέτει στις τάξεις της έτερη συνάδελφο νοσηλεύτρια με πολυετή προϋπηρεσία σε αντίστοιχη δομή του ΟΚΑΝΑ»
-Μπράβο πατριώτη Καραγιαννίδη. Ποιος άλλος έχει σειρά από το σόι σου τώρα;
Τ.Ν.


Ζητείται «έντιμος» υποψήφιος από τον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για τις εκλογές του ΕΒΕ
Πλησιάζουν οι εκλογές στο Επιμελητήριο Ξάνθης καθώς από τις 16 Οκτωβρίου ξεκινά η κατάθεση υποψηφιοτήτων ωστόσο κινήσεις δεν είδαμε ακόμη. Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο νυν πρόεδρο κ. Στέλιος Μωραΐτης και πως ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης ψάχνει για «έντιμο» υποψήφιο! Ναι αυτό θα είναι το κριτήριο για να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ κάποια υποψηφιότητα κι όχι ο πολιτικός χώρος που ανήκει. Γι αυτό και έχουν επιδοθεί σε κυνήγι …εντιμότατων κυρίων!
Μ.Ξ.


Στην κόψη του ξυραφιού…
… βρίσκεται η κυβέρνηση με το ζήτημα της επίμαχης τροπολογίας. Από την μια πιέζεται από έξω να συμμορφωθεί με αποφάσεις του ΕΔΑΔ και απ’ την άλλη έχει μια σειρά ανοίγουν μια σειρά από θέματα εθνικά και δεν αφορούν μόνο την περίπτωση της «ΤΕΞ». Ενδεχομένως κάποιοι απ’ όλα αυτά να είχαν αποφευχθεί αν δεν είχε αναδρομική ισχύ η τροπολογία του άρθρου 758 γιατί τότε υποθέσεις όπως της ΤΕΞ για τις οποίες υπάρχουν 2 αμετάκλητες αποφάσεις του Αρείου Πάγου δεν θα μπορούσαν να ξανασυζητηθούν. Και δεν είναι μόνο αυτή η υπόθεση. Τι θα γίνει αν βγει καταδικαστική απόφαση του ΕΔΑΔ για την Σαρία ενώ υπάρχει απόφαση ελληνικού δικαστηρίου που αναγνωρίζει της Σαρία; Να σημειώσουμε ότι αν καταργηθεί η Σαρία ανοίγει ο δρόμος για την εκλογή του μουφτή αφού δεν θα αναγνωρίζεται δικαστική δικαιοδοσία αλλά και καταστρατηγείται και καταργείται η συνθήκη της Λοζάνης. Αυτό δεν περιμένει και η Τουρκία προκειμένου να αναγνωριστεί εθνική μειονότητα στην Θράκη; Και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί!
Μ.Ξ.


Κινητικότητα μέσα στην… κίνηση
Στην Ελλάδα μάς είναι αδιανόητο να φανταστούμε πόλεις χωρίς αυτοκίνητα. Κάποιες χώρες και πόλεις το καταφέρνουν. Όλη την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε την ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας, που είναι ένας εμβληματικός θεσμός κάθε χρόνο. Υπενθυμίζει την αταλάντευτη πολιτική της Ευρώπης να καταστήσει βιώσιμες και ανθρώπινες τις πόλεις της. Τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές πόλεις παραμένουν εγκλωβισμένες στο αναχρονιστικό μοντέλο της αυτοκινητούπολης, αδυνατώντας να ενσωματώσουν σύγχρονες μορφές οργάνωσης της πόλης με επίκεντρο την ανθρώπινη παράμετρο. Όπως τονίζουν συγκοινωνιολόγοι, σε ολόκληρο το σύγχρονο κόσμο η πρωτοπορία του αστικού σχεδιασμού αναδεικνύει την ανθρώπινη διάσταση, αφού το νέο όραμα για την πόλη συνοψίζεται στο τετράπτυχο: ζωντανή, ασφαλής, βιώσιμη και υγιής. Πόλεις όπως η Κοπεγχάγη, η Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, η Μελβούρνη και το Παρίσι εδώ και χρόνια αλλάζουν το δόγμα σχεδιασμού των δρόμων και του δημόσιου χώρου και επανασχεδιάζουν αφαιρώντας λωρίδες αυτοκινήτων και χώρους στάθμευσης υπέρ πεζών και ποδηλάτων. Σε κάποιες πόλεις της χώρας έχουν γίνει κάποιες φιλότιμες προσπάθειες (όχι στην Ξάνθη πάντως), αλλά αυτό που φαίνεται να λείπει είναι η δυνατότητα σύλληψης του συνολικού σχεδιασμού και ο τρόπος εφαρμογής του. Γιατί σίγουρα αποτελεί μια γενναία απόφαση, όχι απλά να εντάξεις το θέμα στην ατζέντα σου, αλλά κυρίως να το υλοποιήσεις. Είναι ένα πρόβλημα (για όσους το θεωρούν τέτοιο και δεν επαναπαύονται στην υπάρχουσα κατάσταση) που απαιτεί πολλές φορές ριζικές αλλαγές, ώστε να αλλάξει σταδιακά και η νοοτροπία. Με παρεμβάσεις πάνω στις μελέτες του στυλ: ‘’αυτό κράτα το, όχι εκείνο δεν μας βολεύει, εκείνο παραείναι μεγάλη αλλαγή’’, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα και απλά θα γιορτάζουμε την εβδομάδα κινητικότητας.
Χ.Δ.


Τα θετικά του διαδικτύου
Πριν λίγες μέρες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από την έκκληση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για οικονομική βοήθεια στην 10χρονη Νεφέλη, που δίνει μάχη για την ζωή της, καθώς πάσχει από σάρκωμα στην κνήμη. Μια μορφή κακοήθους νεοπλασίας (καρκίνου), η οποία μπορούσε να αφαιρεθεί σε εξειδικευμένο κέντρο στην Ιταλία, προκειμένου να χειρουργηθεί και να υποβληθεί σε θεραπεία. Το χειρουργείο έπρεπε να γίνει την επόμενη εβδομάδα, όπως πρότειναν οι θεράποντες γιατροί του Νοσοκομείου ‘’Αγία Σοφία’’ σε συνεννόηση με τους ιατρούς του Κέντρου στην Μπολόνια. Η οικογένεια δεν είχε το απαιτούμενο ποσό και έτσι ο ΙΣΑ, πιστοποιώντας κατ’ αρχάς ότι πρόκειται για αληθινό περιστατικό, ζήτησε την συνδρομή του κόσμου. Είναι αλήθεια ότι παρόμοιες αναρτήσεις εμφανίζονται συχνά και ο κόσμος δεν ξέρει πλέον τι να πιστέψει, αφού υπάρχουν και περιστατικά εξαπάτησης. Χθες με νέα του ανακοίνωση ο ΙΣΑ ενημέρωσε ότι ο έρανος σταμάτησε, αφού το ποσό, που ανέρχεται σε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, μαζεύτηκε άμεσα. Συγκινητική όντως η ανταπόκριση του κόσμου, που απέδειξε από το υστέρημά του και με μικρά ακόμη ποσά ότι η ανθρωπιά δεν έχει εκλείψει παρά τις δοκιμασίες της οικονομικής κρίσης, ενώ το περιστατικό αποκαλύπτει παράλληλα και την δύναμη του διαδικτύου στην μεταφορά μιας είδησης παντού και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μια δύναμη που αποτελεί παράλληλα και αδυναμία, όταν δεν υπάρχει ο απαιτούμενος έλεγχος και η διασταύρωση της αλήθειας στην πληροφορία.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Λύσεις από τον ιδιωτικό τομέα Είναι προφανές ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι εκείνος που παρά…