Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Σχεδόν «τζάμπα» το έργο της συντήρησης των δρόμων

Σχεδόν «τζάμπα» το έργο της συντήρησης των δρόμων

0
oikonomiki 2792017

Με 64% έκπτωση το «χτύπησε» Ξανθιώτικη εταιρεία

Δεν την βρήκαν «ασυνήθιστη» στην Οικονομική Επιτροπή όπως ζήτησε άλλη εταιρεία που έδωσε έκπτωση 43%

Απόλυτη σύμπνοια και ομοφωνία επικράτησε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ξάνθης, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης. Η αντιπολίτευση που εκπροσωπείται από τον κ. Καρά και τον κ. Μυλωνά συμφώνησε και στα 13 θέματα της ημερησίας διάταξης αφού προηγουμένως ζήτησε διευκρινήσεις και έλαβε απαντήσεις από υπηρεσιακούς παράγοντες. Το θέμα που κυριάρχησε αφορούσε το έργο «συντήρηση οδών και κοινοχρήστων χώρων του δήμου Ξάνθης» καθώς εκεί δημιουργήθηκε ένα ζήτημα αναφορικά με τις εκπτώσεις που δόθηκαν από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό.

64% έκπτωση στο έργο συντήρησης οδών έδωσε Ξανθιώτικη εταιρεία!

Ειδικότερα πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ και αφορά κυρίως ασφαλτοστρώσεις σε 17 οδούς της πόλης. Όπως αναφέρθηκε ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και ανοίχτηκαν οι προσφορές, οι οποίες είναι οι δύο πρώτες με έκπτωση 64% και 63% και οι υπόλοιποι με έκπτωση 43% και 34%. Ευνόητο είναι ότι επιλέγεται η προσφορά με την υψηλότερη έκπτωση δηλαδή αυτή του 64%. Ωστόσο η εταιρεία που έδωσε έκπτωση 43% δια εκπροσώπου της που παραβρέθηκε στην συνεδρίαση και κατέθεσε αίτημα προς την Οικονομική επιτροπή να αποδεχτεί ότι πρόκειται για «ασυνήθιστα υψηλές εκπτώσεις» ενεργοποιώντας έτσι τον σχετικό νόμο που σ’ αυτές τις περιπτώσεις προβλέπει να ζητήσει ο δήμος να αιτιολογήσει ο πλειοψηφών για ποιο λόγο δίνει τόσο μεγάλη έκπτωση.

Δεν την βρήκαν «ασυνήθιστη» στην Οικονομική Επιτροπή όπως ζήτησε άλλη εταιρεία που έδωσε έκπτωση 43%

Ζητήθηκε η γνώμη της Διευθύντρια των Τεχνικών υπηρεσιών κας Μανά η οποία κατέδειξε με στοιχεία ότι δεν είναι ασυνήθιστες αυτές οι εκπτώσεις και ότι και η ίδια η εταιρεία που κατέθεσε αυτό το αίτημα για ανάλογο έργο στην Κομοτηνή το χτύπησε και το πήρε με έκπτωση 60% τον Ιούλιο. Απαντώντας ο εκπρόσωπος της εταιρεία είπε πως πρόκειται διαφορετικό έργο με χαμηλότερο κόστος και προϋπολογισμό και ότι επιπρόσθετα έχει αυξηθεί κατά 20 ευρώ η τιμή της ασφάλτου από τον Ιούλιο που έγινε η δημοπρασία. Ερωτηθείς αν είχε κέρδος η εταιρεία με την έκπτωση του 60% που έδωσε είπε πως είχε μηδενικό κέρδος και πως πήρε το έργο για να μην απολύσει τους εργαζομένους της! Η κα Μανά συμπλήρωσε πως και σε άλλα έργα έχουν δοθεί εκπτώσεις τόσο υψηλές και ότι δεν είναι κάτι ασυνήθιστο ώστε να ζητηθεί αιτιολογία. Εκφράστηκε επίσης ο προβληματισμός μήπως κάτι τέτοιο καθυστερήσει το έργο και σε κάθε περίπτωση τα μέλη της επιτροπής πείστηκαν ότι διασφαλίζονται τα συμφέροντα του δήμου και δεν πρόκειται και οι ίδιοι να θεωρηθούν υπεύθυνοι ότι έπραξαν αντίθετα μ’ αυτά οπότε ομόφωνα απέρριψαν το αίτημα της εταιρείας και έτσι στο έργο μπήκε ανάδοχος η εταιρεία με 64% έκπτωση που είναι και τοπική.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξάνθης

Αναλυτικά τα θέματα που θα συζητηθούν Την Πέμπτη 25 Απριλίου θα διεξαχθούν οι συνεδριάσεις…