Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στην Ξάνθη το 10ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Στην Ξάνθη το 10ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

0
politikon mixanikon ktirio

Στις 27-29 Οκτωβρίου

Με εντυπωσιακή οργανωτική υποδομή, οι διοργανωτές επιδιώκουν να παρουσιάσουν όλες τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις και τις προκλήσεις της αγοράς εργασίας του κλάδου

Το Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 27 – 29 Οκτωβρίου στην πόλη της Ξάνθης.

Πρόκειται για ένα ετήσιο φοιτητικό συνέδριο που διεξάγεται από το 2007 σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα. Στόχος του συνεδρίου είναι να συγκεντρώσει τους φοιτητές όλων των τμημάτων Η.Μ.Μ.Υ ώστε να ενημερωθούν σχετικά με τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις καθώς και τις νέες προκλήσεις της αγοράς εργασίας.

Ο κύριος κορμός του προγράμματος του συνεδρίου αποτελείται από παρουσιάσεις εργασιών φοιτητών Η.Μ.Μ.Υ. επιπέδου προπτυχιακής είτε διπλωματικής εργασίας είτε ακόμη και διδακτορικής διατριβής. Τον κορμό αυτό πλαισιώνουν ομιλίες καταξιωμένων επιστημόνων και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με θέματα που αφορούν τους μηχανικούς του μέλλοντος. Παράλληλα με τις παρουσιάσεις λαμβάνουν χώρα workshops και διαγωνισμοί πάνω στα διάφορα πεδία ενδιαφέροντος.

60 μέλη-εθελοντές ανέλαβαν τη διοργάνωση

Εντυπωσιακή είναι η οργανωτική υποδομή του συνεδρίου με τα 60 μέλη – εθελοντές της, που συμμετέχουν στις διάφορες φοιτητικές ομάδες, οι οποίες δραστηριοποιούνται εντός του Πανεπιστημίου. Κάποιες από αυτές είναι το τοπικό παράρτημα της Electrical Engineering Students’ European Association (EESTEC) καθώς και τα φοιτητικά παραρτήματα της Institute of Electrical and Electronic Engineers (ΙΕΕΕ) και της Industry Applications Society (IAS). Μέσω της συμμετοχής τους αυτής, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής διαθέτουν ήδη τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις που θα συμβάλουν σημαντικά στην προετοιμασία του Συνεδρίου. Για την καλύτερη διαχείριση των εργασιών τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής λειτουργούν τόσο συλλογικά όσο και κατά ομάδες με καθορισμένο ρόλο και σε απόλυτη συνεργασία μεταξύ τους.

Γνωριμία με την πόλη

Στην ειδική ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για το 10ο συνέδριο, οι διοργανωτές παρουσιάζουν και τις πολιτιστικές δυνατότητες της πόλης, προσκαλώντας τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τις ομορφιές της Ξάνθης. Όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα: «το ΣΦΗΜΜΥ 10 στην πόλη της Ξάνθης! Κλείνοντας φέτος 10 χρόνια διοργάνωσης, το συνέδριο δεν περιορίζεται μόνο στο κομμάτι της εκπαίδευσης, της γνωριμίας και ανάδειξης καινοτόμων ιδεών στον τεχνολογικό χώρο. Ένας ακόμη στόχος είναι η ψυχαγωγία των συνέδρων και φιλοξενούμενων στην πόλη της Ξάνθης, την πόλη με τα «χίλια χρώματα». Τη μοναδική αυτή ομορφιά καθώς και την ανάδειξη του θεσμού, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν οι σύνεδροι μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες προσαρμοσμένες για κάθε γούστο!».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…