Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Τσουνάμι» ελέγχων στα μαγαζιά της Ξάνθης

«Τσουνάμι» ελέγχων στα μαγαζιά της Ξάνθης

0
magazia elegxos

Ένα κλιμάκιο μπαίνει άλλο βγαίνει! Έχουν «μπουχτίσει» οι μαγαζάτορες

Αντιδρούν και για την υποχρέωση να προδηλώνουν τις υπερωρίες των υπαλλήλων

Άλλοτε με σφιγμένο χαμόγελο και στωικότητα και άλλοτε με εμφανή την οργή και την αγανάκτηση που φτάνει έως και σε παραβατικές καταστάσεις – όπως έχεικαταγραφεί σε άλλες περιοχές – αντιδρά ο χώρο της εστίασης στο «τσουνάμι» ελέγχων που υφίσταται και που αυτό το καλοκαίρι έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο!

Παρέλαση κάνουν τα ελεγκτικά κλιμάκια στα μαγαζιά της Ξάνθης

«Δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας αφού το ένα κλιμάκιο του ΣΔΟΕ μπαίνει το άλλο του ΙΚΑ βγαίνει ή περιμένει να τελειώσει το πρώτο για να μπει! Δεν είναι κατάσταση αυτή! Η υπερβολή σ’ όλο της το μεγαλείο, όμως πολλές φορές έχει τα αντίθετα αποτελέσματα …», μας έλεγε με εμφανή αγανάκτηση ιδιοκτήτης καφέ – μπαρ της πόλης μας! Να σημειώσουμε ότι παρά το γεγονός ότι η Ξάνθη δεν είναι τουριστική περιοχή το καλοκαίρι, οι έλεγχοι της Εφορίας για αποδείξεις και άλλων υπηρεσιών για αδήλωτη εργασία είναι συνεχείς και με αμείωτο ρυθμό όλο το καλοκαίρι.

tsiakiroglou m«Μας έχουν στοχοποιήσει…»

Για «έντονη στοχοποίηση του επισιτιστικού κλάδου από την κυβέρνηση» κάνει λόγο η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κ. Μαίρη Τσιακίρογλου συμπληρώνοντας πως οι επιχειρηματίες του χώρου επιζητούν τους ελέγχους καθώς η οξεία παραβατικότητα από κάποιους δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό αλλά όπως σημειώνει αυτό καταντά «εμμονή της κυβέρνησης καθώς ο κλάδος αυτός είναι ο εύκολος στόχος. Έχουμε πει σ’ όλους τους τόνους πως ο ΦΠΑ στο 24% δεν είναι βιώσιμος για τις επιχειρήσεις της εστίασης. Δεν μπορούμε να το αντέξουμε και μας οδηγεί με γεωμετρική πρόοδο σε λουκέτα». Όπως εξηγεί σε απλά μαθηματικά το 24% ΦΠΑ, η προκαταβολή φόρου, οι μισθοί και οι ασφαλιστικές εισφορές των υπαλλήλων και του ιδιοκτήτη, τα λειτουργικά έξοδα (ρεύμα, νερό, ενοίκιο) και το κόστος αγοράς μιας μερίδας φαγητού π.χ. μιας μπριζόλας, σχεδόν καλύπτουν την τιμή με την οποία παρέχεται στον πελάτη και πως το όποιο κέρδος βγαίνει από τον τζίρο.

Είναι γεγονός ότι αυτό είναι ένα επιχείρημα που έχει καθολική αποδοχή στους επιχειρηματίες του κλάδου με κάποιους μάλιστα να υποστηρίζουν πως: «Αν κόψεις όλες τις αποδείξεις πρέπει να κλείσεις το μαγαζί σου»!

Αντίδραση και για την υποχρέωση να προδηλώνουν τις υπερωρίες των υπαλλήλων

Ένα άλλο ζήτημα το οποίο έχει φέρει στα «χαρακώματα» τον κλάδο με την κυβέρνηση είναι ο νόμος Αχτσιόγλου που υποχρεώνει τους εργοδότες να προδηλώνουν τις υπερωρίες των υπαλλήλων τους: «Είναι δυνατό να γνωρίζουμε εκ των προτέρων αν θα χρειαστεί να κάνει υπερωρία το προσωπικό ή να διώξουμε την παρέα αν δεν την δηλώσουμε; Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα! Έχουν στοχοποιήσει την επιχειρηματικότητα και ακολουθούν μια μη ρεαλιστική και φοροεισπρακτική πολιτική αντί να κάνουν εξυγίανση της δημόσιας διοίκησης και να στηρίξουν τον ιδιωτικό τομέα», καταλήγει η κα Τσιακίρογλου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …