Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Πάρκαρε» στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων η άδεια του δημοτικού πάρκινγκ

«Πάρκαρε» στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων η άδεια του δημοτικού πάρκινγκ

0
dimotiko parking 01-empros

Εδώ και 18 μήνες δεν μπορεί να βγάλει άδεια λειτουργίας ο δήμος Ξάνθης ενώ εκκρεμούν δίκες με την μισθώτρια εταιρεία

Ανακριτές και Επιθεωρητές κάνουν «φύλλο και φτερό» την υπόθεση «δημοτικό πάρκινγκ». Υπάρχει βεβαίωση στατικότητας; «Ναι», ισχυρίζεται ο αντιδήμαρχος Κ. Παπαδόπουλος

«Καυτή πατάτα» στα χέρια του δήμου Ξάνθης συνεχίζει να είναι το υπόγειο δημοτικό πάρκινγκ. Παρά την προσπάθεια να το …ξεφορτωθεί η προηγούμενη δημοτική αρχή με την μίσθωσή του σε ιδιώτη, όντας κερδοφόρα επιχείρηση όπως ισχυριζόταν τότε η αντιπολίτευση, η υπόθεση συνεχίζει να «καίει» ολοένα και περισσότερο όσο ξετυλίγεται το κουβάρι καθώς βγαίνουν στο φως διάφορες πτυχές της που βρίθουν παρατυπιών, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται η μισθώτρια εταιρεία, και εξετάζει η δικαιοσύνη.

Κι ενώ εκκρεμούν δίκες με την μισθώτρια εταιρεία σε …εκκρεμότητα βρίσκεται και η προσπάθεια του δήμου να τροποποιήσει την άδεια για να το λειτουργήσει όπως εκφράστηκε ως πρόθεση από τον δήμαρχο κ. Δημαρχόπουλο αλλά εκκρεμούν και μια σειρά ακόμη υποθέσεις που συνδέονται με το πάρκινγκ.

Ανακριτές και Επιθεωρητές κάνουν «φύλλο και φτερό» την υπόθεση «δημοτικό πάρκινγκ»

Αναφορικά με τις υποθέσεις που εκκρεμούν, σύμφωνα με πληροφορίες μας εκκρεμεί στο ποινικό δικαστήριο η μήνυση που κατέθεσε η μισθώτρια εταιρεία κατά παντός υπευθύνου για ψευδείς βεβαιώσεις και υπεύθυνες δηλώσεις. Ήδη έχει γίνει προανάκριση. Επίσης εκκρεμεί το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης – αναμένεται στο τέλος του χρόνου – καθώς συνεχίζεται ο έλεγχος μετά από καταγγελία της μισθώτριας.

Υπάρχει βεβαίωση στατικότητας;

Πέραν αυτών η νέα εκκρεμότητα που έχει προκύψει αφορά τη στατικότητα της κτιριακής υποδομής. Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έχει εκδοθεί Βεβαίωση στατικότητας γιατί ουδείς μηχανικός του δήμου την υπογράφει! Κι αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι το ξύλινο κτίσμα που βρίσκεται στην πλατεία που αποτελεί την «οροφή» του υπόγειου πάρκινγκ και άλλοτε στέγαζε τον σύλλογο Αιμοδοτών έχει παραχωρηθεί στον Χορευτικό Όμιλο Ξάνθης με αποτέλεσμα να γίνονται πρόβες από τα μέλη και να εκφράζονται φόβοι μήπως επιβαρύνεται η πλατεία και κινδυνεύει με κατάρρευση από τον συνεχή φόρτο, σε περίπτωση που δεν έχει επαρκή στατικότητα το υπόγειο τμήμα του πάρκινγκ.

papadopoulos kyriakos-webΑντιδήμαρχος Κ. Παπαδόπουλος: «Περιμένουμε την έγκριση της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων»

Παράλληλα ερωτήματα εγείρει και το γεγονός ότι επί 18 μήνες ο δήμος προσπαθεί να βγάλει άδεια λειτουργίας και ακόμη δεν έχει εκδοθεί. Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχο ς Κυριάκος Παπαδόπουλος χρειάστηκε τροποποίηση της άδειας λειτουργίας μετά από τις παρεμβάσεις μόνωσης που έγιναν στην οροφή προκειμένου να μη διεισδύει υγρασία στο πάρκινγκ. Η διαδικασία έκδοσης της άδειας είναι σε τελικό στάδιο και το μόνο που εκκρεμεί είναι η έγκριση της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων. Να σημειώσουμε ότι η υπηρεσία εμπλέκεται λόγω της υπόγειας σύνδεση του παρκινγκ με την Δημοτική αγορά και της παρέμβασης που έγινε από το δήμο να αποκοπεί. «Έχουμε τα πάντα. Και πιστοποιητικό πυρασφάλειας, και νέο ηλεκτρολογικό σχέδιο και στατικότητα υπάρχει. Αυτό που απομένει είναι η έγκριση από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων, κι αυτή ελπίζουμε να την έχουμε σύντομα ώστε να πάρουμε την άδεια λειτουργία από το γραφείο Συγκοινωνιών», σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, χωρίς όμως να δεσμεύεται για το χρόνο που θα δοθεί στο κοινό το πάρκινγκ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση του περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά

Για τον κ. Σχοινά, αυτή ήταν η τέταρτη επίσκεψή του στην Θράκη με την ιδιότητα του Αντιπρο…