Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση «Φυλλορροεί» η παράταξη Μίχογλου στον δήμο Τοπείρου

«Φυλλορροεί» η παράταξη Μίχογλου στον δήμο Τοπείρου

0
dimarxio topeirou

Μετά τον Κιατίπη ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Χ. Κοτόπουλος. Στον δήμαρχο επιρρίπτει ευθύνες η αντιπολίτευση

Μίχογλου:» Ο κόσμος μας επέλεξε να διοικήσουμε τον δήμο και όχι να υπηρετήσουμε τα προσωπικά μας συμφέροντα»

«Φυλλορροεί» η παράταξη Μίχογλου. Η πλειοψηφούσα παράταξη του δήμου Τοπείρου κινδυνεύει να γίνει …μειοψηφούσα από τις συνεχείς αποχωρήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις των δημοτικών συμβούλων που την απαρτίζουν, δημιουργώντας ρήγματα στην συνοχή της αλλά και μια εικόνα διάλυσης. Μετά την αποχώρηση του Νίκου Κιατίπη την σκυτάλη πήρε ο Χρυσόστομος Κοτόπουλος, ο οποίος χθες ανακοίνωσε ότι «ρίχνει μαύρη πέτρα πίσω του» και ανεξαρτητοποιείται. Οι απανωτές παραιτήσεις έχουν θορυβήσει την τοπική κοινωνία ενώ ο δήμαρχος Θωμάς Μίχογλου τις αντιμετωπίζει προς στιγμή με ψυχραιμία και …στωικότητα, ενώ την ίδια στιγμή η αντιπολίτευση τις μεταφράζει ως μια πράξη αντίδρασης απέναντι στο τρόπο που ασκεί διοίκηση ο δήμαρχος κ. Μίχογλου.

delisΔελής: «Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι…Ο Μίχογλου είναι ανίκανος να διοικήσει»

Ειδικότερα μιλώντας στο «Ε» ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Δελής σημείωσε πως οι αποχωρήσεις των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας συνδέονται άμεσα με την αδυναμία του δημάρχου να διοικήσει τον δήμο: «Ο δήμος δεν διοικείται με τους εισαγγελείς και τις απειλές. Ο κ. Μίχογλου αυτό το έκανε σημαία του. Δεν έχει να δείξει κανένα έργο. Ο ίδιος ευθύνεται που αποχωρούν οι άνθρωποι που τον εμπιστεύτηκαν. Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και ο κ. Μίχογλου έχει δείξει ανικανότητα να διοικήσει τον δήμο», σημειώνει ο κ. Δελής.

mixoglouΜίχογλου:» Ο κόσμος μας επέλεξε να διοικήσουμε τον δήμο και όχι να υπηρετήσουμε τα προσωπικά μας συμφέροντα»

Αντίθετα ο δήμαρχος κ. Μίχογλου δίνει παρουσιάζει μια εικόνα απόλυτου ελέγχου της παράταξής του και συνδέει τις παραιτήσεις με δυσαρέσκειες επειδή δεν υπέκυψε στις απαιτήσεις κάποιων να καταλάβουν τα αξιώματα που ήθελαν. Ειδικότερα για τον κ. Κοτόπουλο είπε: «Του πρότεινα την προεδρία στα ΚΑΠΗ και αντιδημαρχία την νέα χρονιά. Δεν ήθελε. Ο κόσμος μας επέλεξε να διοικήσουμε τον δήμο και όχι να υπηρετήσουμε τα προσωπικά μας συμφέροντα. Κάποιους φαίνεται πως του ενδιαφέρει μόνο η αντιμισθία. Δεν ανέχομαι να σηκώνει ο καθένας μπαϊράκι… Για όλα υπάρχει ένα όριο. Πιστεύω πως έπραξα με βάση το δίκιο κι έχω καθαρή τη συνείδησή μου». Για δε την παραίτηση Κουτσομιχάλη σημείωσε πως είχε συμφωνηθεί από πριν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως κυοφορείται μια προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου συνδυασμού στον δήμο Τοπείρου στον οποίο ενδέχεται να συμμετέχουν πρόσωπα δυσαρεστημένων από τον δήμαρχο Τοπείρου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνάντηση του περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά

Για τον κ. Σχοινά, αυτή ήταν η τέταρτη επίσκεψή του στην Θράκη με την ιδιότητα του Αντιπρο…